Lövöldözés egy floridai Madden NFL-versenyen

  • Írta: zoenn
  • 2018. augusztus 27.
  • Gyászhír
Link másolása
Vérfürdőbe torkolt egy Madden NFL 19 e-sport verseny tegnap este a floridai Jacksonville-ben. Egy korábbi játékos nyitott tűzet a résztvevőkre, négyen meghaltak - köztük a támadó is. A játékipart sokkolta a hír.

A jacksonville-i rendőrség megerősítette, hogy lövöldözés történt egy belvárosi Madden NFL 19-versenyen, ahol egy támadó tüzelni kezdett a nézőkre és az e-sportolókra. Az EA által szervezett selejtezőt a Twitchen élőben közvetítették. Megrázó felvételek!

A helyi rendőrség négy halálos áldozatot említ - köztük van a fegyveres is -, továbbá 11 ember megsérült. A verseny helyszínét egy ideig lezárták, és a saját biztonságuk érdekében arra kértek mindenkit, hogy kerüljék el a helyet, míg a SWAT-egységek teszik a dolgukat.

A seriff később sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, nincs több áldozatról tudomásuk, a sérülteket kórházba szállították, állapotuk stabil. A 24 éves ámokfutó a baltimore-i David Katz magával is végzett. Noha az FBI még vizsgálódik, a támadó "legalább egy pisztolyból" adta le a lövéseket. A pontos indítéka még nem ismert.

Katz maga is e-sportoló volt (lásd a fenti képen jobbról), Bread nicknéven ismerték. Ő volt a Buffalo Bills csapatának 2017-es bajnoka. Ezúttal egy korábbi körből kiesett.

A játékvilágot sokkolta a lövöldözés híre, az Electronic Arts, a DICE, az NFL, a Bethesda, az MLG is részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak. Több híres játékos is csak a szerencsének köszönheti életét. Drini Gjoka hüvelyujját érte egy golyó, míg Chris “Dubby” McFarlandnek a fejét súrolta. A profi NBA 2K-játékos, oLARRY, nem volt ilyen szerencsés: édesanyja tweetje szerint fiát három találat érte, de szerencsére jól van.

18.
18.
Extol
CSávó egy pszichopata volt. Sajnos megesik az efféle
17.
17.
Max3000
#16: (mind a kettő a kilences hsz-nak ment,csak pontokba szedve)
16.
16.
Max3000
#9: 1.Az égvilágon még csak hasonló sem volt.Sőt,ellenkezőleg,sportszerűen viselkedett vele az ellenfél.

2.Elég hülye érveid vannak a tettre.Már ne is haragudj.
15.
15.
Max3000
Több cikket is elolvastam és szerintem ennek a srácnak már régen komoly problémái voltak.


3.

Ezen igazán jót nevettem.Tényleg sokkal jobb lett volna ha megállapítják,hogy nem volt beszámítható és kap 7 évet amiből ül kettőt aztán a sitten még hülyébb lesz és megszületik a földre Ted Bundy 2.

Amikor olyan világban élünk hogy Magyarországon is ölhetik az anyák évente a csecsemőket és 6-7 évet kapnak.:D
14.
14.
DIABLO_HUN
#8: Ezt magam sem tudtam volna pontosabban leírni szerintem is csak erről van szó. Tragédia ez nem vitás valami stressz teszt lenne a megoldás amin minden játékosnak át kellene esni mert szerintem mindenkinek van olyan ismerőse aki agresszív játék közben. Legyen könnyű a föld az áldozatoknak akik meg esetleg magukra ismernek hasonló szitu esetében gondolják át ezt a gamer dolgot újra soha de soha nem ér semmilyen meccs kitüntetés loot vagy akármi annyit hogy ilyen vagy hasonló dolgot tegyen.
12.
12.
strike19
#8: Hát igen vannak akik nem tudják elviselni a vereséget köztük voltam régen én is.
Amikor megvertek gazdálkodj okosanba akkor megvertem aztat aki megvert a játékbe.(Azért gyilkoláshoz soha nem folyamodtam volna.)

11.
11.
frankdelgado
#9: Úgyis kiderül, h rendszeresen GTA-zik.
9.
9.
shatterhand
Szoktam nezni E sportokat es sajnos mi dig vannak olyanok akik pacsi meg grat helyett a masik kepebe masznak, meg cukkoljak. Siman elkepzelheto,hogy itt is volt ilyen. Maddennel amugy is benne van,hogy a gep nem kapja el a lasztit, a masik touchdownt szerez azt megy az anyazas,hogy most ez mi a f.sz volt.
A lenyeg,hogy kurva nagy a feszultseg , ra is tesznek meg a szovegelessel es mindezt egy olyan orszagban ahol barkinel lehet gepfegyver szinte...
8.
8.
KiB99
crytek: ok, hogy megint ezzel fog mindenki magyarázkodni, de azért egy madden NFL játékba elég nehéz belemagyarázni, hogy erőszakos...ez egy idióta ember idióta cselekedete volt:(( ehhez semmilyen játék nem kell...az ilyen, ha rálépnek a lábára a közértben, akkor is képes lenne pisztolyt rántani
5.
5.
zoenn
#4: Mea culpa, javítottuk hírt, köszi!
4.
4.
goblinfing
"oLARRY, nem volt ilyen szerencsés: édesanyja tweetje szerint fiát három találat érte, amiket nem élt túl." Nem ártana utána nézni a dolgoknak mielőtt ki postoltok ilyet.

https://twitter.com/olarrysmom/status/1033866844850081798
3.
3.
zozo76hun
"De legalább magát is kinyírta a féreg"

Epp az a baj hogy kinyirta magat, sokkal nagyobb buntetes lett volna ha elete vegeig a bortonben marad. Meg a muanyag lakat is rarohadt volna!
2.
2.
shorty123
#1: csak kár, hogy nem azzal kezdte :(
1.
1.
crytek
Ez a játékiparra nézve megint az ,hogy a játékok csak erre ösztönöznek ,hogy gyilkolj... mennyi ilyen gyökér paraszt él a világban. De legalább magát is kinyírta a féreg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...