Egy időben Xbox VR-headset készült a Microsoftnál

  • Írta: zoenn
  • 2018. augusztus 29.
  • Pletyka
Link másolása
A CNET belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Microsoftnak komoly tervei voltak a konzolos virtuális valósággal kapcsolatban. Az Xbox VR-t a PlayStation VR ellenfelének szánták a redmondiak, de az soha nem gördült le a gyártósorról.

A CNET legfrissebb cikke behatóbban ismerteti a Microsoft VR-terveit, amelyek sajnos egészen máshogy alakultak. Az Xbox VR-t - belsős források szerint - a PlayStation VR ellenfelének szánta a vállalat, ahelyett, hogy valami teljesen új és úttörő termék lett volna. A képernyő minősége a lap szerint "jónak" volt mondható, de meg sem közelítette az Oculus Rift vagy a HTC Vive szintjét.

A Microsoft egyelőre jegelte az xboxos VR-témát. Hogy miért? A magazin forrása szerint a cég arra vár, hogy a technológia a következő szintre lépjen, és megjelenjenek a vezeték nélküli headsetek is.

A probléma az, hogy maga az eszköz túl nagy és nehéz az átlag felhasználó számára, rengeteg vezetéket követel meg, így egy kisebb és könnyebb, vezeték nélküli modell nagy előrelépés lenne. A másik kérdés a konzol feldolgozóereje, sokak szerint a PS4 és az Xbox One képességei túlságosan korlátozottak a VR számára.

Noha saját videojátékos VR-headsetet nem készít a Microsoft, a Windows Mixed Realityben továbbra is nagy potenciált lát a vállalat.

1.
1.
ollie92
Kiotóiak? Nem a redmomdiak ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...