Folytatást kaphat a Kingdoms of Amalur?

  • Írta: sirdani
  • 2018. szeptember 6.
  • Bejelentés
A hajdanán igencsak népszerű és kritikailag is elismert Kingdoms of Amalur: Reckoning körül, úgy néz ki, valami készülődik. A mai napon ugyanis a THQ Nordic a Twitteren bejelentette, hogy felvásárolta a teljes franchise jogait.

A 2012-ben megjelent Kingdoms of Amalur: Recknoningot egy sorozat első részének szántak, hiszen a készítők még folytatást is terveztek a játékhoz, azonban ahogy az ilyenkor sajnos sokszor lenni szokott, pénzügyi gondok merültek fel. A projekt fejlesztéséért felelős 38 Studios ugyanis a csőd szélére jutott, melyből egy ideig állami kölcsönnel ugyan sikerült kilábalniuk, viszont később az FBI még nyomozást is indított, amiért a pénzt nagyrészt egy hatalmas irodára és két, pénzügyileg sikertelen játékra költötték.

Az utóbbi években tehát úgy nézett ki, hogy a legapróbb esély is szertefoszlott a folytatást illetően… Legalábbis egészen a mai napig. A THQ Nordic ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy felvásárolták a Kingdoms of Amalur jogait, így mától a folytatás sorsa ugyanúgy tőlük függ, ahogyan az is, hogy elérhető marad-e Steamen az első rész.

A teljes franchise-ok felvásárlása egyébként nem idegen a THQ Nordictól, az utóbbi időben rendesen belehúztak a legendás játékok jogainak megvásárlásába, legutóbb például a TimeSplitters és a Second Sight játékok jogait szerezték meg, melyről egyébként részletesebben is írtunk az alábbi cikkünkben.

9.
xICEMANx
Oda voltam érte! Bízom benne, hogy felkarolják és lesz második rèsz!
8.
Mortis
#7: nekem a céhek küldetései tetszettek nagyon. főleg a tolvajos.
7.
kastorhun
#6: A történet alapjai zseniálisak, de annál a résznél ahol elmondták hogy mi vagyunk a kiválasztott (vagy hasonló klisés hülyeség) én abba hagytam a fő történet követését.
6.
user101
Szerintem meg egy remek kis játék volt. Nekem a storyval sem volt semmi bajom, meg úgy az egész játékkal sem. Kifejezetten örülnék egy második résznek!
5.
crytek
Most nagyon remastered korszakot él a cég így nem tartom elképzelhetetlennek, hogy minimálisan felpimpelik és újra kiadják... Azt ha jól termel jöhet a 2. rész
4.
kindzsal
Detto, nekem is nagy fun volt ez a game.
3.
Darksiders84
Nekem nagy meglepetés volt akkoriban és iszonyat jól elvoltam vele jók voltak a helyszínek és a harc is jöhet nyugodtan a folytatás.
2.
Mortis
Valamièrt imádtam, pedig nem szeretem az mmokat. A világa nagyon tetszett S a kiegészítői is fantáziadúsak voltak. Várom szeretettel.
1.
kastorhun
Nem volt egy rossz játék, a legnagyobb hibája az volt hogy MMO-nak túl kicsi, RPG-nek pedig túl üres, a fő történet pedig csapnivalóan pocsék, pedig az alapjai annyira de annyira jók.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...