Folytatást kaphat a Kingdoms of Amalur?

  • Írta: sirdani
  • 2018. szeptember 6.
  • Bejelentés
Link másolása
A hajdanán igencsak népszerű és kritikailag is elismert Kingdoms of Amalur: Reckoning körül, úgy néz ki, valami készülődik. A mai napon ugyanis a THQ Nordic a Twitteren bejelentette, hogy felvásárolta a teljes franchise jogait.

A 2012-ben megjelent Kingdoms of Amalur: Recknoningot egy sorozat első részének szántak, hiszen a készítők még folytatást is terveztek a játékhoz, azonban ahogy az ilyenkor sajnos sokszor lenni szokott, pénzügyi gondok merültek fel. A projekt fejlesztéséért felelős 38 Studios ugyanis a csőd szélére jutott, melyből egy ideig állami kölcsönnel ugyan sikerült kilábalniuk, viszont később az FBI még nyomozást is indított, amiért a pénzt nagyrészt egy hatalmas irodára és két, pénzügyileg sikertelen játékra költötték.

Az utóbbi években tehát úgy nézett ki, hogy a legapróbb esély is szertefoszlott a folytatást illetően… Legalábbis egészen a mai napig. A THQ Nordic ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy felvásárolták a Kingdoms of Amalur jogait, így mától a folytatás sorsa ugyanúgy tőlük függ, ahogyan az is, hogy elérhető marad-e Steamen az első rész.

A teljes franchise-ok felvásárlása egyébként nem idegen a THQ Nordictól, az utóbbi időben rendesen belehúztak a legendás játékok jogainak megvásárlásába, legutóbb például a TimeSplitters és a Second Sight játékok jogait szerezték meg, melyről egyébként részletesebben is írtunk az alábbi cikkünkben.

9.
9.
xICEMANx
Oda voltam érte! Bízom benne, hogy felkarolják és lesz második rèsz!
8.
8.
Mortis
#7: nekem a céhek küldetései tetszettek nagyon. főleg a tolvajos.
7.
7.
kastorhun
#6: A történet alapjai zseniálisak, de annál a résznél ahol elmondták hogy mi vagyunk a kiválasztott (vagy hasonló klisés hülyeség) én abba hagytam a fő történet követését.
6.
6.
user101
Szerintem meg egy remek kis játék volt. Nekem a storyval sem volt semmi bajom, meg úgy az egész játékkal sem. Kifejezetten örülnék egy második résznek!
5.
5.
crytek
Most nagyon remastered korszakot él a cég így nem tartom elképzelhetetlennek, hogy minimálisan felpimpelik és újra kiadják... Azt ha jól termel jöhet a 2. rész
3.
3.
Darksiders84
Nekem nagy meglepetés volt akkoriban és iszonyat jól elvoltam vele jók voltak a helyszínek és a harc is jöhet nyugodtan a folytatás.
2.
2.
Mortis
Valamièrt imádtam, pedig nem szeretem az mmokat. A világa nagyon tetszett S a kiegészítői is fantáziadúsak voltak. Várom szeretettel.
1.
1.
kastorhun
Nem volt egy rossz játék, a legnagyobb hibája az volt hogy MMO-nak túl kicsi, RPG-nek pedig túl üres, a fő történet pedig csapnivalóan pocsék, pedig az alapjai annyira de annyira jók.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...