Alakul a System Shock-reboot

  • Írta: szlav
  • 2018. szeptember 9.
  • Hír
Link másolása
Az 1994-es cyberpunk-klasszikus System Shockot rebootoló Nightdive Studios havi szinten értesíti a rajongókat az újraépített játék fejlődéséről. A szeptemberi update egy halom új screenshotot és jó néhány játékbeli fícsört mutat be.

A Nightdive Studios keményen dolgozik azon, hogy 2020-ra a kezünk közé kaphassuk a System Shock-rebootot, amely az ikonikus játék modernizált képmása lesz, gyakorlatilag a nulláról újraépítve. A kitartó munkát pedig mi sem igazolja jobban, minthogy a stúdió havi szinten tájékoztatja az érdeklődőket a játék munkálatainak haladásáról.

Ha minden igaz, akkor a hónap végén megnyílik a játék úgynevezett Adventure Alphája, amely során a Kickstarter-támogatók bejárhatják a Citadel Station felújított térképét. Jó pár technikai infó is érkezett, többek közt biztosak lehetünk abban, hogy a játék támogatja majd a legtöbb modern felbontást - egészen 4K-ig felhúzhatjuk majd a pixelszámot. Állítható FOV-csúszkát és egy új achievement-rendszert is kapunk, valamint az eredeti játékkal ellentétben ezúttal az egeret is használhatjuk majd a nézelődéshez. És ha már egér: teljesen testreszabhatjuk majd annak gombkiosztását, s ez igaz lesz a billentyűzetre és kontrollerekre is.

Néhány egészen érdekes dolgot is olvashatunk, ilyen például, hogy a nightdive-os srácok  hivatalosan is támogatják majd a fanok által kreált missziókat és modokat. Amin viszont igazán megakadt a szemünk, az az, hogy a játék nem veti el az eredeti System Shock textúráit - könnyen meglehet, hogy egy feloldható opció segítségével, vagy talán csak egy gombnyomásra váltogathatunk majd az új, illetve a régi látványvilág közt (á la Master Chief Collection).

Végül pedig kaptunk egy adag új screenshotot is. Sajnos elég apró méretű képekről van szó, de azért így is remekül demonstrálják az eredeti cím és a Reboot közti ugrást:

   
4.
4.
zozo76hun
En anno vegigvittem az elso reszt is (plusz a masodik reszt is ketszer), tenyleg nagyon ott volt a hangulat. Varom az reboot verziot!
3.
3.
Extol
ha tényleg 2020-ban jön aki, akkor a két verzió között 26 év lesz!!! Őrület
2.
2.
Extol
Nekem a System Shock első része kimaradt. Talán ez az egyetlen reboot gamer pályafutásom során ami érdekel, nem is csoda, tekintve hogy az első verzió 94-ben jött ki
1.
1.
markoci555
jó hogy halad, nem tudtam hogy havi frissítés van, de ilyen dolgokat nem kéne kiemelni... az eredeti játék tényleg nem sima egérrel nézős volt ,de az a másik kiadás, ami biztos ugyan úgy régi, már simán támogatott egy halom cuccot köztük az egeres nézést

egér, felbontás, fov, mind alapvetőeknek kellenének hogy legyenek (sok játéknál a fov nem az, ilyenkor a fájlokban kell turkálni)
achievement meg minek... legyen egy ugyan olyan végső pontozási rendszer mint az alap játékban
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...