Launch traileren a Shadow of the Tomb Raider

  • Írta: sirdani
  • 2018. szeptember 10.
  • Videó
Megérkezett Lara legújabb kalandjainak launch trailere. A videót elnézve nemcsak azt állapíthatjuk meg, hogy a látvány remek lesz, de feltehetőleg a hangulatra sem lehet panasz, igazán nagy durranásnak tűnik az idei epizód.

A Square Enix mostanában erőszeretettel nyúl a természeti katasztrófákhoz. A Just Cause 4 legnagyobb újításai mind a viharok és forgószelek köré épülnek, és most, az új Tomb Raider-előzetesben is leginkább a sárlavinák, árvizek és földcsuszamlások dominálnak. Mondjuk az ötlet bejött nekik, ugyanis igazán látványosra sikerült a videó.

A Shadow of the Tomb Raider négy nap múlva, egészen pontosan szeptember 14-én rajtol el PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en. A játék gépigényével kapcsolatos cikkünket az alábbi linken érhetitek el.

24.
Macifasz
Másfél óra utáni gyorsjelentés...pofon egyszerű a dolog...ha szeretted a korábbi részeket, ezt is fogod. :-D A játékmenet semmit nem változott, de ezen a téren sztem nem volt különösebb baj a korábbi részekkel sem, így nem zavar. A grafika és a látvány azonban nagyon sokat fejlődött, legyen szó a pályákról, tájakról, vagy a karakterekről. Az arcmimika is javult, gyönyörű a karakterek mozgása és mimikája a cinematic videókban. Amire kíváncsi leszek, hogy az open world mennyire akasztja majd meg a sztorit. A Rise nekem azért volt picit csalódás a 2013-as részhez képest, mert nem találták el tökéletesen az open world mértékét, és emiatt rendre megrekedt az amúgy se túl acélos főtörténet, ami miatt voltak unalmasabb szakaszok. Remélem itt jobban tudják majd tartani az egyensúlyt, különben morci leszek. :-D
Amíg nem fejezem be Póki kalandját, nem fekszem rá jobban Larára (bocs, ezt nem tudtam kihagyni), de már az első másfél óra után azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy bátran ruházzon be rá, mert megéri a pénzét.
21.
Norbiii
A videó alapján jó és izgalmas lehet a játék. Lara nagyon élethű, de szerintem, mint nő szebb volt a Definitive editionban, ha lehet ilyet mondani egy játékról.
20.
crytek
#19: Pedig ez pont ,hogy jó. Mivel mindenkinek más a véleménye...Ha egyezne akkor ezek az oldalok soha nem is jöttek volna létre.

A gamespotnak pl nem tetszik az hogy az AI 5 méter után nem hall hiába lősz ki mindent melette nem hall pár méteren túl... Nos lehet ezt a kibaszott nagy hibát a 9pontos hobby consolas reviewer keresztbe szarja észre se vette stb.

A gamespot zavarónak találta azt,hogy sok a közel harci szitu amire alig tud Lara reagálni és ez bizonyos részeket nem tett túl élvezhetővé.Illetve az ellenségek AI-a is buta tud lenni néha.Megemlítették még az időnkénti nehézkes irányítást,legfőképpen a pontatlan ugrásokat pláne nehezebb fokozaton.

19.
PaprikaJancsi
#16: KB. ennyire is tartom a kritikusokat, valahol 9 pont, valahol meg 4. WTF? Mintha valaki a GoW-ra 95%ot adott volna, valaki meg 45%ot. Roppant hiteles.
18.
delphijos
#17: Azért nem olyan rossz adatok ezek. Nem minden idők legjobb játéka ( bár furcsa lenne ha valaki ezt várta volna ) de azért nincs min szégyenkezni.... Ez egy 7-8 pontos játék lett úgyfest. Ha "rendesen" nézzük a 10-es skálát akkor a 8 pont az egy kifejezetten jó játék.
17.
NemecsekErno
#16: Köszönjük.
Hát, kár érte, de nagy meglepetésként nem ért a dolog.
Azért az ember mindig reménykedik, hogy "Hátha, majd most! Az elmúlt két rész után talán rájöttek, hogy ez az irány nem működik."

Azért majd a karácsonyi utáni leárazásokban olcsóért megpróbálom.
Vityó barátm, gondolom azért nem konyult le nagyon?
16.
crytek
USgamer – 3.5/5
The Guardian – 3/5
Game Informer – 7.5
PC Gamer – 84/100
GamesRadar+ – 4/5
The Telegraph – 2/5
Gamespot – 6
GamesBeat – 87/100
Stevivor – 9
COGconnected – 78/100
VideoGamer – 7
IGN – 9
Daily Dot – 4/5
Shacknews – 7
Destructoid – 7.5
Easy Allies – 8.5
Hobby Consolas – 90/100
Spaziogames – 9
15.
crytek
#14: Biztos nem lesz ilyen.

A Dx12 ezért jött létre. Végre most látni is mik az előnyei. Ez a jövő erre kell fejleszteni a dx11-et meg el kell végre engedni.
14.
user101
Aztán pár hét múlva attól lesz hangos a net, hogy egy ügyes hekker kitúrta a kódból a véletlenül bennmaradt lassító szekvenciákat, amitől dx11-el ugyanazon a kártyán mérve véletlenül lemegy a framerate felére... :DDD
13.
crytek
#11: Előzetes kritikák alapján már messze elmarad a korábbi részektől.... Gondlom az embereknek már kezd csömöre lenni és sokadszorra már nem menü ugyanaz csak kicsit szebb verzióban...gyengébbek a számok mint a Rise esetében. De ezt is olvashatod a neten ha szörfölgetsz.
12.
delphijos
#11: Mondjuk crytek csak technikai dolgokról irt. Az hogy magasabb a franerate dx12-nél az nem az “infuencerek” szubjektív véleménye.
11.
NemecsekErno
#10: Szuper.
Bár ezek is érdekes számok, engem jobban érdekel, hogy a mezei, egyszeri játékos, aki nem ingyen kapta a demo kittet a jó kritika reményében, hanem a nehezen megkeresett magyar fityingjével fizetett érte, az mit szól hozzá.

Láttunk már 98%-os Black Panther kritikákat is az influencerektől, de attól a film a moziba beforduló számára a 70%-ot érte el kb.
Azok jobban számitanak nekem a vásárlás eldöntésében, semmit a megélhetési influencerek véleménye.
10.
crytek
https://youtu.be/OgQHY3-r1sg

https://www.computerbase.de/2018-09/shadow-of-the-tomb-raider-benchmark/

http://www.pcgameshardware.de/Shadow-of-the-Tomb-Raider-Spiel-61096/Specials/Shadow-of-the-Tomb-Raider-Benchmarks-1264575/

Minden eddig megjelent teszt a játékról előzetes, nem végleges verzióval készült, illetve nem game-ready driverekkel! A Day 1 Patch és a game-ready driverek további sebességlöketet hozhatnak!

Az előzetes tesztek alapján úgy tűnik, hogy nagyon jó lett a PC port és az elő olyan game, ahol óriási előnyt hoz a DX12 a DX11-el szemben.

Nagyon CPU limites résznél, például Kuwaq Yaku faluban a DX12 brutális tempóelőnyt ad, ott ugyanis a DX11 annyira lefékezi a CPU-kat, hogy a DX12 meg is tudja duplázni a végső képkockaszámot és ez még csak előzetes mérés nem végleges verzióval, na ez már valami! Respect Nixxes!

Kuwaq Yaku PCGH mérés (1080p):

GTX1080Ti:
DX11: 46,9 FPS
DX12: 87,9 FPS

Vega64:
DX11: 39,3 FPS
DX12: 74,8 FPS

CB és PCGH megerősíti, hogy DX12 alatt érezhetően és láthatóan szebben fut a játék a jobb frametime-ok miatt.
8.
hedzsooo
#6: Azért kivárom persze h pár nap múlva miket írnak pl. Steamen róla majd...
7.
hedzsooo
#6: Gondolom a fele a kritikáknak a szokásos: játék picit hamarabb lett kiadva a kelleténél, így picit itt + ott bugos, + lehetne még optimalizálni jobban, esetleg AMD, v. NV fronton kellhet jobb driver is még, stb.... Én ezért szeretek inkább már várni pár hónapot, mielőtt rátenném a mancsom 1 új címre, így legalább ezeket megúszom. Ennyi idő alatt rendszerint az is ki szokott derülni, ha túl sok tartalmat ollóztak ki, DLC-k özöne gyanánt...
6.
amadeusz gyermeke
Van benne minden Ez egy vegyes darab lett sajna
4.
Macifasz
Bizonyos előrendelőknek (akik digitálisan szerezték be a Croft Editiont) már 12-én, azaz 2 nap múlva játszható lesz a game. :-)
3.
NemecsekErno
Hajrá, hajrá, szeretettel várjuk a T. előrendelők őszinte kritikáját a gémről!
2.
Anti4730
#1: Szerintem az ilyen nagy cimeknel szinte minden esetben nyomjak ezerrel a marketinget
1.
Chase
Nagyon durván nyomják a marketinget már egy ideje. Szerintem már ráköltötték kb a fejlesztés árát is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...