Újabb rekordokat döntöget a Fortnite

  • Írta: szlav
  • 2018. szeptember 21.
  • Biznisz
Link másolása
Az Epic Games rendesen belenyúlt a tutiba - a népszerű battle royale-játékot csak augusztusban több mint 78,3 millió játékos indította el. A free-to-play cím csupán mobilon napi 2 millió dollár bevételt hoz a konyhára.

Továbbra is őrületesen dübörög a battle royale-láz, az élen pedig az Epic Games üdvöskéje, a Fortnite áll. Kétségtelen, hogy a free-to-play modell és a széles platformok közti szaturáció jót tett a játéknak, hiszen a stúdió statisztikái szerint az előző hónapban több mint 78,3 millió játékost vonzott be a százfős lövölde. Ebbe beletartoznak a számítógépes és konzolos, valamint a mobilverzió adatai is.

Ingyenes játék ide vagy oda, egész biztos, hogy az Epic Gamesnek nem kell majd spórolnia a jövő havi villanyszámlára - a vállalat 2012-es, 825 millió dolláros becsült értéke mára több mint 8 milliárd dollárra rúg. A Superdata adatai szerint idén júliusig bezárólag több mint 1 milliárd dollárt költöttek az emberek a játék mikrotranzakciós boltja segítségével, a Sensor Tower statisztikái szerint pedig a mobilos verzió önmagában több mint napi 2 millió dollár bevételt termel.

4.
4.
GAMEROD
Egyre bugyutább dolgokra van igény manapság. Mintha senki nem akarna felnőni az óvodás korból.
3.
3.
Kolompár Tarzan
bocs, havi 600 milliót akartam írni.
2.
2.
Kolompár Tarzan
https://www.vg247.com/2018/09/12/fortnites-revenue-has-begun-to-slow-down/
1.
1.
Kolompár Tarzan
Jaj, keveritek a szezont a fazonnal. Nem HASZON hanem BEVÉTEL.
Elég nagy különbség.

Havi 300 millió dollár REVENUE (bevétel) sem piskóta, de ez nem NET PROFIT. Annyit kb. az Apple / Google csinál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...