A streaming szolgáltatások miatt kalózkodunk?

  • Írta: Shifty
  • 2018. október 6.
  • Hír
Link másolása
A Netflix sikere után gombamód nőni kezdtek a különböző streaming szolgáltatások. Hamarosan az Apple és a Disney is belép a piacra, de egy kutatás szerint az egész őrület csak új lendületet adott a kalózkodásnak.

A Netflix elképesztő növekedése és sikere után egyre többen gondolták úgy, hogy van keresnivalójuk a streaming szolgáltatások piacán. Folyamatosan léptek színre az új belépők, kezdve a Huluval, az HBO-val vagy éppen az Amazonnal, de hamarosan a Disney és az Apple is elindítja saját megoldását. Ahhoz, hogy új nézőket csalogassanak magukhoz a szolgáltatók, rengeteg exkluzív tartalomra van szükség. Azonban Cam Cullen egy frissen közölt tanulmánya most rámutatott, hogy a sok piaci szereplő, és azok különböző exkluzív tartalmai miatt az illegális letöltések száma is drasztikusan megugrott. Egyszerűen csak azért, mert a felhasználók pénztárcája is véges, és ha valaki az egyes szolgáltatók exkluzív tartalmait követni szeretné, akkor komoly összegeket kellene kifizetnie.

A tanulmány szerint BitTorrent használata 2015 óta 10 százalékkal emelkedett, ami azért meglepő adat, mert az Egyesült Államokban 2011 és 2015 között masszív zuhanásban volt. A trend azonban megváltozott, a nézők ugyanis nem akarnak lemaradni a Trónok harcáról vagy a Kártyavárról, esetleg a Jack Ryanről, viszont ezeket más és más szolgáltatóknál lehet csak megnézni. A megfigyelhető trendek szerint így a felhasználók mindössze egy-két streaming szolgáltatóra fizetnek csak elő, a maradék tartalmat pedig egész egyszerűen illegális forrásokból szerzik be.

Cullen szerint a trend változása nem várható, így a kalózkodás ismét komoly probléma lehet majd a szolgáltatók számára.

157.
157.
tirpa
Szeretem a nőket + a jó hideg sört...
155.
155.
kamgecam
Sajnálnám ha elmennél mert attól függetlenül hogy néha túlreagálod a dolgokat és felettébb önérzetes vagy, attól még bírom az írásaidat az emberi érzelmeidet a játékokkal kapcsolatos tudásodat. Annyit kéne talán csak tennünk hogy elismerjük mindannyian hogy nem vagyunk tökéletesek. Egyikünk se jobb a másiknál. Bocsánatot kérek tőled amiért én is ordenáré módon beszéltem veled, de mérges lettem amiért és ahogyan Yanezzal viselkedtetek Lacival. Yanez nekem kb úgy haver ahogy neked Laci, szóval béküljünk meg és hozzuk össze komolyba azt a kurva sört. Leutazunk pár napra New Jersybe pár napra. Yaneznél megszállunk a sört fizetem én és rájönnénk arra hogy milyen jó kis nerd geekerek vagyunk. Na! : D
151.
151.
Fata Morgana
#150: Vedd úgy hogy vita volt legalább pár embert kiismertél vond le a konzekvenciát és ennyi a világon az ember a leggyarlóbb lény és ez tény.
144.
144.
Yanez
Mindenki: innentől fejezzük be, zárjuk le ezt a vitát! Ez első és utolsó figyelmeztetés! Köszönöm!
135.
135.
Fata Morgana
#121: Figyelj (Praesagus) ha nem tévedek, nem azzal van a baj hogy valaki le warezol heti 1-2filmet vagy akár játékot, hanem az hogyha érdemi beszélgetést vagy vitát akar valaki a témában nem ilyen alapokról kezdi.

"gyakorlatilag az egész kibaszott ország warezol, itt a nagy többség gusztustalan, undorító, képmutató faszjancsi módján játsza az álszentet és a magas emelvényről lenézően ossza az észt."

Nincs elvitatva semmilyen érdeme, vagy tudása csupán annyi, hogy a "kifelé" kommunikálás eléggé kétélű fegyver, csak úgy kritizáljon valaki, ha viseli ennek a következményeit.
Lehet mindenről érdemileg vitázni, sőt én voltam már a gödör mélyén is, ha valaki én aztán megértő tudok lenni, de ne úgy kezdődjön egy vita, akár téma, hogy a jó anyjába elküldöm a sok "köcsögöt" utána pedig várom a megértést.
A tiszteletet nem lehet követelni, ellenben kiérdemelni bármikor lehet, csak hozzáállás függvénye.
130.
130.
Mekkora egy babl3tyoo93 lett ez az oldal. Istenem.
121.
121.
DaemonX nagyon régi jóbarátom, és szeretnék bocsánatot kérni tőle, amiért a megnyilvánulásaimmal összemosásra került az általa képviselt vélemény az enyémmel. DaemonX nem egy torrentbetyár, rengeteg eredeti címhez juttatja hozzá nem csak saját magát, de megosztásokkal, direkt vételekkel ajándékból kisöcsémet is, aki még mindig PC-n nyomul. Ennyire szar ember. Szóval talán nem kéne pont őt kioktatni játékvásárlásból. Lehet hogy megvan a maga stílusa a srácnak, de higgyétek el, hogy az írásban egészen más, mint élőben vagy mondjuk szóban, telefonon. Nem azért mert egy pöcs a valóságban, hanem csak rosszul kezeli azt (mint mindannyian tennénk) amikor egy egész oldalnyi ember támad neki. Ezen gondolkozzatok el. Emellett pedig DaemonX örökre egy játékőrült marad, nem ismerek nála nagyobb, komolyabb gamert. Valósággal megdöbbent a játékokkal kapcsolatos tudása, amit ki lehet nevetni, de szerintem egy ilyen nevű oldalon, mint Gamekapocs, talán inkább tisztelni kéne. Gamekapocs... Kapocs lehetett volna a gamerek között, ehelyett leköcsögözzük, taknyosozzuk egymást. Ez is az internet ajándékának mély meg nem értésére és alábecsülésére vall: hogy örültünk volna még egy Kbyte havi Csevegőjének idején egy ilyen direkt, instant kapcsolódási felületnek. Most meg boszorkányüldözésre használjuk egy ennyire bagatell téma kapcsán. Nevetséges.
117.
117.
delphijos
Enyhénszólva is butaságnak tartom hogy a számítógépes játékok össze vannak mosva a kultúrával aminek “mindenkinek járnia kéne”. Kísérteties a hasonlóság az összemosásban azzal A törekvéssel hogy mindenki számára legyen hozzáférhető az internet a “játékjoggal”.

Igazából tényleg nincs kedvem tépni a számat, mert egyetértek azzal hogy ráférne egy revízió globálisan a szellemi tulajdon kezelésére, de a másik végletbe se kéne átesni hogy minden mindenkinek jár. Furanód többnyire azok kardoskodnak keményen ez mellett akik nem ilyen módon jutnak bevételhez. Egy festő , író , stb...is szeretne azért megélni, abból nem lesz kaja ha mindenki ingyen hozzáfér ahhoz amit alkotott azonnal.

Puzsér meg már egy megélhetési celeb , neki már az is haszon ha bármilyen módon beszélnek róla. Baromi hiteles ha az ingyen kultúráról papol.....
103.
103.
frankdelgado
#101: Ez is olyan, mint a kokszolás a gyurmagyuriknál. alapszabály: nyomjad és tagadd :). Engem konzolfronton meggyőztek a szolgáltatásokkal, inkább fizetek, de le nem mondanék az online tartalmakról. Nincs igényem rá (már). Lehet ha lenne pc-m elgyengülnék néha de nincs (legalábbis játékra alkalmas). Ami zavar , az a nagyfokú dillettantizmus, amit itt a "hozzáértők" tolnak. A warez továbbra sem lopás. A saját célra történő letöltés meg már rég nem is bűncselekmény. Polgári jogi kategória. Azért, mert az artisjus és társai egy időben nyomták az idióta reklámjukat, még nem lesz az. Max Mari néni retten el tőle a tanyán. Aki warezol, az warezolni fog bármi lesz is. Csak úgy tudod rávenni h fizessen ha a netről nem lesz hozzáférhető a warez. Az meg szélmalomharc. Igazábol az ilyen nem is okoz bevételkiesést. Egy használt játék kb. 4 kézen megy át (ez olvastam valahol, forrásra nem emlékszem). Tehát 3 embertől egy peták sem kerül vissza a rendszerbe. Ez kézzelfogható bevételkiesés. tudom h ezt szajkózom, de amikor az ms el akarta törtölni volt itt nagy hiszti. Pedig itt lehett volna elkedeni a rendrakást. Szóval csak ne törjünk itt pálcát senki felet.
102.
102.
Fata Morgana
#101: Nem tudom ezek után ki fogja komolyan venni ezt a kis majmot vagy akár társalogni vele, némelyik "takonyorrú" mit meg nem enged magának.
Engem sem érdekel ki miként jut a játékaihoz, de kiráz a hideg mikor valaki meg akarja magyarázni a törvénytelen tevékenységet amit gyakori rendszerréggel folytat.
101.
101.
delphijos
DaemonX, bevallom én se nagyon értelek. Te aki ideböffentesz egy ilyen kommntet:

"gyakorlatilag az egész kibaszott ország warezol, itt a nagy többség gusztustalan, undorító, képmutató faszjancsi módján játsza az álszentet és a magas emelvényről lenézően ossza az észt."

Panaszkodsz hogy nincs "vitakultúra" ??? Engem baromira nem érdekel hogy varezolsz vagy sem, nem dologom ítélkezni. És mástól sem olvastam hogy Te mekkora szemétláda vagy hogy ezt teszed. Azt se írta senki hogy ő maga mekkora szent, csak maximum ha csinálja is , legalább nem veri nagy dobra.Amit írtam, én csak arra nem vagyok kiváncsi ha valaki önigazolásképp oldalakon keresztül "biztonygatja" hogy miért is csinálja, és hogy ez miért "jogos". Szóval ez a kirohanásod teljesen érthetetlen, és felesleges is volt. Éz akárhogy is nézzük csak egy gamer oldal, szerintem ennyire nem vehetsz magadra vélt vagy valós sérelmeket más kommentelőktől....
99.
99.
Fata Morgana
Annyit fűznék, hozzá a "büszke" torrent "lovagoknak" , legyenek szívesek azt is tolerálni hogyha "Gazsiék" "letorrentezik" a kéglitek tartalmát hiszen ő náluk sem bűn egy gazdagabbat "könnyebbé" tenni.
98.
98.
#97: Akkor piti tolvaj vagyok. Majd pont te fogod megmondani. Ítélkezel itt ember. Az erkölcscsőszöktől már a faszom kivan. Képmutatás.
97.
97.
0Hagyma0
Ebben az országban sportot űzünk a lopásból. Számla nélkül vásárolunk, hogy olcsóbb legyen, nem jelentetjük be magunkat a főnökkel, letorrentezünk mindent amit lehet. Igazából ez rám is vonatkozik. És ez nem azért van, mert keveset keresünk, vagy rosszul élünk. Annyi van, hogy valamiért az államtól, és a nagy cégektől lopni nem számít bűnnek. Itt lejjebb is valaki büszke kalóznak nevezte magát... Majdnem elröhögtem magam. Igazából piti tolvaj.
Egy dolog van amit még tehetünk. A piti tolvajságunkat szegyeljük már légyszíves... Nem mondom, hogy sírni kell, de ne reklámozzuk fennhangon.
96.
96.
kamgecam
#92: Látod Yanez ezt bírom benned! Adminokkal fenyegetnek, a 75. kommentben, embertelenül és rosszindulatúan beszéltek veled, (A SKALPODAT AKARJÁÁÁK GRRRR :D) Te mégis képes vagy humorral elütni a dolgot ahelyett hogy visszaélnél a hatalmaddal. (de azért remélem hogy nem gyávaság miatt vagy mert puhapöcsű vagy és nem mersz odabszni amikor kell és bannolni a picsába azt aki nem bír magával... hanem mert nagylelkű vagy) Érdekes hogy ezek a szánalmas kis pöcsök ezt észre sem veszik... Na má bocsánat. Rég bannoltam volna azt aki egy moderátorral ilyen hangnemben beszél. Nagyképű éretlen faszjancsik akik azt képzelik hogy az igazságot meg a fájdalmat is kisajátithatják és ezért mások felett ítélkezhetnek.DaemonX érzelmileg egy kamagyerek szintjén áll és magas lóról beszél.Nem rossz és nem is hülyegyerek de rettenetesen éretlen, idealista és naív. Nem azért amit mond, (azzal még egyet is értek ,pl az sjw faszság. Az se érdekel hogy warezol mert mellette azért támogatja a számára fontos fejlesztőket. ) hanem amilyen ordenáré, tiszteletlen stílusban teszi ezt! Vitakultúrát emleget de önmaga a kritikát nem viseli. Remélem az évek folytán bölcsebbé válik mert van benne potenciál hogy emberséges ember legyen. Csak vissza kéne hogy vegyen az arcából.
94.
94.
Max3000
#92: Még jó,hogy nem nekem írtad....15 üveg sör után kezdek mosolyogni,szóval kösd fel a gatyád.:D
93.
93.
Max3000
#32: Halálian egyetértek."mindegy" mennyit keres az ember,az nincs összefüggésben azzal,hogy ész nélkül kötelező költeni.
91.
91.
Yanez
#88: SLI írásai jók voltak. Néha még felbukkan egy-két lehelete. Vagy mégsem? Nekünk is személyiség zavarunk van.
90.
90.
#87: "Ugyan béküljetek már ki vagy kúrjatok egyet!" Jay és Néma Bob
88.
88.
#85: Digitális öngyilkosság. Ja. Az is a betegségem tünete volt amúgy. SLI-nek volt igaza. Emlékszel még rá? Személyiségzavarom van. Szar ügy. De legalább játszom még mindig. Meg már kefélek is, ami még jobb. Ha!
85.
85.
Yanez
#83: Bizony, hogy tudom! Csodálkozom is, hogy 10 öngyilkosság után még megvagy. No de én örülök, hogy jól vagy! Komolyan.
83.
83.
#80: Azt vágod Yanez hogy én voltam Praesagus. Elvileg bann alatt vagyok 6 éve. :)
81.
81.
Yanez
#77: Nyomjál már nekem is pár dilibogyót Laci! Hátha normális leszek tőlük! Ja várjunk, azt nem akarom! :)
79.
79.
Yanez baszdmeg, barátom, viccen kívül, egy szerkesztés gombot sírj már ki ide a kommentfelületre, 10 éve kérjük, és még mindig sehun semmi. Köszi!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...