Star Wars IX - több teret kap az imprózás

  • Írta: szlav
  • 2018. október 16.
  • Cooltúra
Link másolása
Az új trilógia lezáró fejezetét rendező J.J. Abrams ezúttal sokkal kötetlenebbül kezeli a színészeket. Az Ellenállás sztárpilótáját, Poe Dameront alakító Oscar Isaac elmondása szerint lazább hangulat jellemzi a forgatást.

Legyen bármennyire jó a szkript, vannak esetek, amikor csak a természetes színészi tehetség és egy jó adag rögtönzés tud egy jelenetet igazán emlékezetessé tenni. Oscar Isaac, aki az új Star Wars-trilógia legtökösebb pilótáját, Poe Dameront játssza, az IndieWire-nek adott interjújában elárulta, hogy a kilencedik epizód nem szűkölködik majd az ilyesféle megoldásokban.

A rendezői székben ugyebár ismét az a J.J. Abrams ül, aki Az ébredő Erővel elindította a jelenlegi generáció Star Wars-filmjeit. Kétségtelen, hogy iszonyú nagy nyomás nehezedett Abrams vállára akkor, a kilencedik epizód esetében azonban már igazi veteránként tér vissza. Ezt pedig a stáb tagjai is érzik, Isaac elmondása szerint ugyanis jóval lazább hangulata van a forgatásnak, a rendező pedig sokkal jobban megbízik a színészeiben. Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, hogy a szövegkönyv feszes szövege mellett több esetben helyet kapott a színészi rögtönzés is.

"Az előző két alkalomhoz képest sokkal lazább a forgatás" - mesélte Isaac az improvizálás kapcsán. "Felszabadító érzés úgy a helyszínre érkezni, hogy azt gondolhatod, 'Hé, miért ne próbálhatnánk meg valami újat?' Nyilvánvaló, hogy J.J. ezúttal jóval magabiztosabb. Nincs akkora nyomás, hogy minden tökéletesen süljön el. Egyszerűen csak egy remek filmet szeretnénk készíteni, közben pedig jól érezzük magunkat."

Az új Star Wars-trilógiát lezáró kilencedik epizód 2019 decemberében kerül a mozikba.

18.
18.
Szelenas
Remélem Kelly Marie Tran is imprózik sokat, főleg a kijárat fele
17.
17.
hoaw
Nem várok semmit ettől a filmtől. Legalább befejezik ezt a trilógiát és továbbléphetünk értelmesebb dolgok felé.
16.
16.
kopic
#1: +1
Ncore letoltesben jo lesz, tobbet ugy sem fog erni ez a retek. 8. resznel moziban azt hittem felvagom az ereimet, a kb 2,5 oras jatekido 4 ora hosszanak tunt, annyira lassan haladt a film
Rohadjon meg a disney egesz vezetosege, ott ahol vannak...
15.
15.
Dízel
Csak egy példa, Kubrick - Sunshine c. filmjében a női jeleneteket kb 1000szer vette fel és a nőt konkrétan az őrületbe kergette a valóságban is. Ennek csak 1 eredménye lett, a zsenialitás. Nyilván egy sw filmet nem a szinészekért nézzük meg, mert azok nincsenek benne csak emberek maskarában. Harrison fordal mondjuk meg is halt a szinészet. Mind1.. zárják le valahogy ezt az elbaszott 8.rész utáni zűrzavart.
14.
14.
almaspite
Na várjunk, akkor ebben a részben még több ízléstelen poén lesz mint a VIII-ban. A hírről meg annyit, hogy nagyon akarja a fickó magáról híresztelni, hogy ő meg fog tenni mindent. " Nincs akkora nyomás, hogy minden tökéletesen süljön el.". Ahan szerintem most van rajta a legnagyobb nyomás egész életében és amennyi hátra van. "Sztár pilóta" a karaktere se emlékszem már a fimből, ja az a nagyon kemény gyerek aki legyőzött egy rombolót egyedül. VÁÓ.
13.
13.
McDuff
Imprózhatna majd JJ Abrams bácsi is a forgatókönyv írása közben, remélem nem a Jedi visszatérből fog puskázni.
12.
12.
Heldengeist
Imprózáshoz kell tehetség és karizma. A színészek nagy részénél pedig az egyik vagy mindkettő hiányzik. Akinek meg valamelyik még meg is volna, a karakterének hiányzik.
10.
10.
Norbiii
#6: Pontosan ezt szerettem volna mondani! :)

Firsttime:

Persze XDDD
9.
9.
A Kritikus
A Star Warsot mindig is szerettem, de az Ébredő Erő óta van benne valami zavaró. Ergo: mostmár nem szeretem :D Vagyis, az újjakat.
8.
8.
Blueberry
Lehetne egy Solo szellem a 9ben,ahogy követeli vissza a falcoln-t
7.
7.
Firsttime
#6: Gondolom nem vagyok debil és ezt összeraktam én is. Gondolom csak vicceltem. Gondolom.
6.
6.
xanatos0911
#3: Gondolom nem pontosan fogalmazott, mivel azt akarta mondani, hogy tetszett neki a nosztalgikus élmény a 7-8. epizódban - PÉLDÁUL, hogy láthatta Han Solo-t - viszont ezt a többi régi karakterre is értette, Han-t csak peldakepp hozta fel. Nem kell egyből arra gondolni, hogy cuccozik és meglátta Harrison Fordot az extrák között bujkalni :P
5.
5.
kastorhun
Szánalmas az amit a Kennedyék művelnek az SW-vel, persze az EA-nél se jobb a helyzet cseppel se.
Az egyik a filmes SW-ket rontsa el (a Zsivány egyes meglepően jó film lett, a Solo pedig közepes), a másik pedig a játékokat.
3.
3.
Firsttime
#2: Te láttad a nyolcadikban is solot? Barátom bármit is tolsz vegyél vissza belőle. (vagy adj nekem is) :D
2.
2.
Norbiii
A VII. és VIII. rsézben tetszett a nosztalgikus élmény, hogy újra láthatom pl Han Solot, de mint Star Wars filmek egyáltalán nem méltóak az eredeti trilógiához!
1.
1.
KőbányaKispest
Semmit nem várok ettől a trágyától.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...