Bemutatkozott az Intellivision új konzolja

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 22.
  • Hardver
Link másolása
Tavasszal kiderült, hogy visszatér a konzolpiacra az Intellivision, és a hétvégi Portland Retro Gaming Expón végre bemutatkozott az új masina. Az Intellivision Amico is egy nosztalgiakonzol lesz, de előretelepített címek nem lesznek rajta.

Feltámad az eredetileg 1979-ben megjelent, a második generációs konzolok közé tartozó Intellivision - írtuk májusi cikkünkben. A minap egy portlandi retrojáték expón végre lehullt a lepel a családbarát masináról. A DualShockers kinn volt a rendezvényen, így már néhány koncepciós képeket is mutathatunk róla.

Először is, az Intellivision Amico 2020. október 10-én kerül a boltokba - az Amico szó olaszul barátot jelent, kiemelve a gép családcentrikusságát. Az Intellivision Entertainment fejese, Tommy Tallarico elmondta, hogy a gépben nem lesznek korhatáros programok, és csak 2D-s játékokra számíthatunk, amiket 3 és 8 dollár között lehet megvásárolni. A rendszer egy egyedi belső chipet tartalmaz, amit kimondottan 2D-s játékok renderelésére fejlesztettek - képminőségük jobb lesz, mint a PS4 vagy az Xbox One esetében.

Ami pedig a játékokat illeti, mindegyik exkluzív cím lesz - lényegében a már ismert klasszikusok remake-jeit kapjuk meg letölthető formában, de néhány esetben fizikai kiadásoknak is örülhetünk. Nemcsak az Intellivision, hanem az Atari és az iMagic címei közül is szemezgethetünk. A Moon Control,a  Burgertime, a Lode Runner, a ToeJam and Earl, a Spelunker és a Pong már biztos, de grafikájuk és hangjuk tutira jobb lesz az eredeti verzióknál.

Csak olyan játékok jelenhetnek meg az Amicón, amelyek legalább 70 százalékos eredményt értek el a szaklapoknál, tehát a mennyiség helyett a minőségre törekszik a cég. Mindezek ellenére remélik, hogy több third-party fejlesztő és kiadó áll a konzol mellé. A legtöbb esetben online ranglistát is kapunk.

A konzol designja a korai Mac-gépekre emlékeztet, tetejükön találunk egy nyílást, ahol a kontrollereket tárolhatjuk és tölthetjük. A rendszer Wi-Fi-támogatással rendelkezik, a képet HDMI-kimeneten keresztül küldhetjük a tévékre.

Ami a Bluetooth-kontrollert illeti, a stick az eredeti Intellivisionben látott megoldásra hajaz, kiegészítve a 3DS circle padjával és egy 3,5 hüvelykes érintőképernyővel. Kapunk giroszkópot, gyorsulásmérőt, vibrációt és mikronfont is. Az Amico egyszerre 8 vezérlőt támogat, de egy mobilos alkalmazással helyettesíthetjük a plusz kontrollereket. 

A végleges árcédulát 149 és 179 dollár közé lövik be.

3.
3.
#1: +1
Egypalcas, majd 200 dolcsiert.
Kurv@ draga egy palca az.
Lehet akarmilyen a kepminoseg csak pixelfoci jatekokrol beszelunk.
Ezeknek total elkoltoztek otthonrol.
2.
2.
Ooorky
AliExpress-en 15-25$ körül vannak a mini retro konzolok a rájuk megjelent összes játékkal előtelepítve...
1.
1.
XuChi
Újabb egypálcás bazári vacak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...