Visszatér a konzolpiacra az Intellivision

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 31.
  • Hardver
Az Intellivision egy második generációs konzol volt, amit a Mattel 1979-ben adott ki. Az Intellivision Entertainment váratlanul visszatér a piacra egy családi játékkonzollal, ám az első részletekre október 1-ig kell várnunk.

Az új Intellivision konzol már úton van! Az Intellivision Entertainment bejelentette, hogy egy játékkonzolon dolgozik, amely "megfizethető és egyszerű" masina lesz az egész család számára.

A gép neve és részletei még nem ismertek, bár azt tudjuk, hogy a gyártó október 1-jén további információkkal szolgál. A fejlesztés vezetője Tommy Tallarico lesz, aki az Intellivision Entertainment elnöke és nem mellesleg a Video Games Live atyja.


A '79-es klasszikus

Tallarico a Venturebeatnek adott interjújában elárulta, hogy gyerekként az 1979-es Intelilvisionnel nőtt fel, szüleivel és testvéreivel gyakorta játszott a klasszikus címekkel. Mint írja, az új gép hiánypótló lesz, lévén fontos elemek hiányoznak a mai modern játékkonzolokból. Céljuk az, hogy változtassanak ezen és minden korosztályt megszólítsanak - beleértve a játékosokat és a nemjátékosokat is.

Néhány kulcsfigura, aki az eredeti Intellivisionön is dolgozott a Mattel Electronicsnél, az új konzol munkálataiból is kiveszi a részét. Köztük Bill Fisher, az Intellivision Entertainment alelnöke, Steve Roney igazgató,  Paul Nurminen termékfejlesztési alelnök és Dave Warhol, aki a játék designért és a fejlesztőcsapatért felel.

Tallarico szerint az új konzollal nem próbálnak versenyre kelni a Sonyval, a Microsofttal és a Nintendóval, nem feltétlenül a 3D-t erőltetik. A játékokat Wi-Fi-n keresztül tölthetjük le és a belső SD-kártyán tárolhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

19.
Thor Vath
Minden alkalommal felkapom a fejem, hogy egy régi nagy konzolos név felgyűri az inge ujját és visszaszáll a buliba. Vagy felveszi régi vértjét és újra csatába vonul, ahogy tetszik. De nem. Csak a csatamezőtől jó messze, kis fakardocskával játszadozik. Mi ez a divat most, hogy nem merünk harcba szállni, de azért hátha el tudjuk adni megint, amit 30-40 éve már eladtunk? Kicsit elszomorító ez... Merjen már valaki odacsapni a Sony-Microsoft-Nintendo hármasnak.
18.
zozo76hun
itt egy szebb kep a geprol:

https://goo.gl/images/NBNZzG
15.
semike
#13: Uramisten.....van baj:)
En a mai vilagban amugy semmin sem csodalkozom.....
12.
Kawada
#5: Főleg praktikus okai vannak. Kis helyen elférnek, tudom használni monitorral és modern TV-vel mindenféle bizbasz átalakító nélkül, és mert nem akarok mélyen belemenni a játéktörténelembe, így az alapból integrált játékok számomra bőven megfelelnek és nagyban lefedik az általam is rongyosra játszott játékokat. :) Illetve c64 esetében nincs kedvem egy újabb raklap joystick beszerzéséhez és feleleveníteni milyen is volt a füzetet vezetni a kazettákról, hogy menyiken, mennyinél, milyen játék van... :)

Bár említettem a PS-eket, azok nem igen érdekelnek ebből szempontból. NES és C64... :)
11.
Kawada
Bár tudom, hogy alapvetően nem illik ilyesmi, de egyszerűen nem bírom ki, hogy ne osszak meg veletek egy bölcs tanácsot, amire a madárcsicsergés, a kávéillat és a nyakfájás mellett ébredtem.... :) Név nélkül persze...

"Figyi, mondok valamit, egy afféle apai tanácsként, ha te is a
fiadat tanítod.
Ne ezekkel az ótvar fosokkal próbáld vele megszerettetni.
Vegyél neki egy rendes PS-t, azon lehet zúzni, grafika, akció
minden.
Ezeken meg csak teniszfosok, abból is 2 bites fajták vannak.

Ezek a szarok nem játékok, ez a büdös múlt nem kell senkinek.
Ne bassz má ki a fiaddal ember, hogy visszarepíted a múltba.
Ezt jobb már elfeledni, nem kell ide retro, bassza meg a retro,
ezeket a szarokat manapság illik letagadni, hogy egyáltalán
léteztek is.
C64 mi? Kinek kell az az orrba száradó fikagépezet?"
9.
zozo76hun
gyerekek, talan ez a legszebb videojatek-konzol ami valaha keszult. egyszeruen szep!
8.
GAMEROD
C64-hez már lehet modern alaplapot venni (C64 Reloaded) de kell hozzá az eredeti burkolat meg a billentyűzet.
6.
Ooorky
#5: Modern tv-ken már nem mindig van hozzá csatlakozó, én se tudom rádugni a NES-t az okos tv-nkre, miatta vettem egy használt 55 centist...
5.
grindcore
#4: De akkor miert nem veszel egy regi gepet, sokkal olcsobb. Pl egy ps1 5000 Ft...C64 meg fele. Sokkal jobb az "igazi" szerintem, mert azt tenyleg akkor csinaltak.
4.
Kawada
#2: Egyetértek. Szerintem is retro piacra készül, ezek pedig gyakorlatilag filléres techikák, amiket viszonylaf magas profittal lehet eladni, olcsón. Én tuti be fogok szerezni ilyesmiket (nekem anno a NES, PS 1-2-3 kimaradt, PC-s, meg C64-es voltam), szeretném ha a fiam ezekkel az egyszerűbb grafikákkal és játékmeneteken keresztül ismerkedne meg a "játékiparral". :) Ha ez nem is, de egy mini C64 és egy NES mini nálam biztos vétel lesz előbb-utóbb.
3.
GAMEROD
2.
GAMEROD
Nem hinném hogy a nagyokkal akarnának versenyre kelni, inkább a retro konzolok újrakiadásáról lehet szó itt is. Az esélyekről meg annyi, hogy akár pár hónap alatt ki lehet csinálni a nagyokat is, így volt ez rég is, amikor még a Sega volt a piacvezető, pár hónap alatt kenterbe verték amikor egyszerre színrelépett az Amiga CD32, a Panasonic, Sharp, Sony konzolok, igaz ebből a Sony maradt meg, de teljes lett a K.O. Megismétlődhet a jelenség bármikor hogy jön egykét új, aki felborítják az erőviszonyokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...