Visszatér a konzolpiacra az Intellivision

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 31.
  • Hardver
Link másolása
Az Intellivision egy második generációs konzol volt, amit a Mattel 1979-ben adott ki. Az Intellivision Entertainment váratlanul visszatér a piacra egy családi játékkonzollal, ám az első részletekre október 1-ig kell várnunk.

Az új Intellivision konzol már úton van! Az Intellivision Entertainment bejelentette, hogy egy játékkonzolon dolgozik, amely "megfizethető és egyszerű" masina lesz az egész család számára.

A gép neve és részletei még nem ismertek, bár azt tudjuk, hogy a gyártó október 1-jén további információkkal szolgál. A fejlesztés vezetője Tommy Tallarico lesz, aki az Intellivision Entertainment elnöke és nem mellesleg a Video Games Live atyja.


A '79-es klasszikus

Tallarico a Venturebeatnek adott interjújában elárulta, hogy gyerekként az 1979-es Intelilvisionnel nőtt fel, szüleivel és testvéreivel gyakorta játszott a klasszikus címekkel. Mint írja, az új gép hiánypótló lesz, lévén fontos elemek hiányoznak a mai modern játékkonzolokból. Céljuk az, hogy változtassanak ezen és minden korosztályt megszólítsanak - beleértve a játékosokat és a nemjátékosokat is.

Néhány kulcsfigura, aki az eredeti Intellivisionön is dolgozott a Mattel Electronicsnél, az új konzol munkálataiból is kiveszi a részét. Köztük Bill Fisher, az Intellivision Entertainment alelnöke, Steve Roney igazgató,  Paul Nurminen termékfejlesztési alelnök és Dave Warhol, aki a játék designért és a fejlesztőcsapatért felel.

Tallarico szerint az új konzollal nem próbálnak versenyre kelni a Sonyval, a Microsofttal és a Nintendóval, nem feltétlenül a 3D-t erőltetik. A játékokat Wi-Fi-n keresztül tölthetjük le és a belső SD-kártyán tárolhatjuk.

19.
19.
Thor Vath
Minden alkalommal felkapom a fejem, hogy egy régi nagy konzolos név felgyűri az inge ujját és visszaszáll a buliba. Vagy felveszi régi vértjét és újra csatába vonul, ahogy tetszik. De nem. Csak a csatamezőtől jó messze, kis fakardocskával játszadozik. Mi ez a divat most, hogy nem merünk harcba szállni, de azért hátha el tudjuk adni megint, amit 30-40 éve már eladtunk? Kicsit elszomorító ez... Merjen már valaki odacsapni a Sony-Microsoft-Nintendo hármasnak.
18.
18.
zozo76hun
itt egy szebb kep a geprol:

https://goo.gl/images/NBNZzG
16.
16.
zozo76hun
15.
15.
semike
#13: Uramisten.....van baj:)
En a mai vilagban amugy semmin sem csodalkozom.....
14.
14.
zozo76hun
13.
13.
zozo76hun
9.
9.
zozo76hun
gyerekek, talan ez a legszebb videojatek-konzol ami valaha keszult. egyszeruen szep!
8.
8.
GAMEROD
C64-hez már lehet modern alaplapot venni (C64 Reloaded) de kell hozzá az eredeti burkolat meg a billentyűzet.
6.
6.
Ooorky
#5: Modern tv-ken már nem mindig van hozzá csatlakozó, én se tudom rádugni a NES-t az okos tv-nkre, miatta vettem egy használt 55 centist...
3.
3.
GAMEROD
2.
2.
GAMEROD
Nem hinném hogy a nagyokkal akarnának versenyre kelni, inkább a retro konzolok újrakiadásáról lehet szó itt is. Az esélyekről meg annyi, hogy akár pár hónap alatt ki lehet csinálni a nagyokat is, így volt ez rég is, amikor még a Sega volt a piacvezető, pár hónap alatt kenterbe verték amikor egyszerre színrelépett az Amiga CD32, a Panasonic, Sharp, Sony konzolok, igaz ebből a Sony maradt meg, de teljes lett a K.O. Megismétlődhet a jelenség bármikor hogy jön egykét új, aki felborítják az erőviszonyokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...