Megjelent a Red Dead Redemption 2

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 26.
  • Videó
Link másolása
Egyes magazinok új hivatkozási alapként tekintenek tesztjeikben a Rockstar vadnyugati játékára. Bizony, a nyitott világú műfaj új királyt avat a mai napon, hiszen a boltokba került a Red Dead Redemption 2. Íme, az első órák!

A Rockstar Games megint megcsinálta, a Red Dead Redemption 2 jelenleg 97 (PS4) és 98 (Xbox One) százalékon áll a Metacriticen. Ha megvártad az első reakciókat a vásárlás előtt, ne aggódj, minden forintot megér a játék! Már mi is nyúzzuk Arthur Morgan kalandját, és hamarosan beszámolunk a tapasztalatainkról. Ha nem félsz a spoilerektől, nézz bele az első órákba!

A Take-Two papírjai is igazodtak a remek fogadtatáshoz. A részvényárak jelenleg 120 dolláron állnak, 9 százalékkal magasabban, mint egy nappal korábban. Pedig pár hete a papírok árai zuhanórepülésbe kezdtek az ominózus Dan Houser-interjút követően, de úgy látszik, most már jó dolog részvényesnek lenni. Azért megjegyeznénk, hogy szeptember végén 138 dollárt értek a Take-Two-részvények, szóval van még hova fejlődni.

Remélhetőleg ma mindenki megkapja a saját kópiáját. Ha a lemezes verziót választottad, számolj azzal, hogy a telepítés nagyjából másfél órát vesz majd igénybe!

A Digital Foundry elemzése szerint technológiai oldalról is kifogástalan a játék - még egy mezei PS4-en is remek fényeffekteknek örülhetünk. Teljes pompájában viszont Xbox One X-en élvezhetjük az anyagot, hiszen így a textúrák minősége is drasztikusan javul.

Lássuk a különbségeket a gépek között!

192.
192.
Macifasz
Csak, hogy mennyire zseniális a játék:

Tegnap este egy sikeres szarvas vadászat után, lovagolok vissza a táborba. Egyszer csak kirohan elém az útra jajgatva egy férfi, hogy "jajjj, de fáj a lábam!" Mondom magamban megállok már és megnézem mi a baja. Megmarta egy kígyó és arra kért, hogy vagy vigyem azonnal kórházba, vagy ha van nálam kígyóméreg, adjak neki. Nos, éppenséggel volt nálam, mivel pár napja a karakteremet is megmarta, így betankoltam belőle. Szóval adtam neki, meggyógyult és nem győzködött hálálkodni. Én pedig egy jóleső mosollyal az arcomon vágtattam tovább a tábor felé. Ma, kb. 1 órával ezelőtt, bóklásztam az egyik kis város részben, majd hallom, hogy valaki rámüvölt, hogy "Mr!!!! Mr!!!! Jöjjön már ide!!!!" Odamentem és láss csodát, az a pali volt, akit megmentettem a kígyómarás után. Újfent hálálkodva megköszönte, majd közölte, hogy mivel nekem köszönhetően élte túl az aznapot, menjek be a fegyverboltba, és vegyek magamnak valamit az ő számlájára. :-D Így lett ingyen egy mesterlövész puskám, amit már régóta kinéztem magamnak, csak rohadt drága volt. :-D

És ez csak egy az ehhez hasonló, random eseményből, amivel tele van a játék. Zseniális. Tényleg nem csupán az idei év, hanem minden idők egyik, ha nem a legjobb játéka.
191.
191.
andy976
Haho :) Tudja esetleg valaki, hogy lehet talalt kalapot elmenteni a jatekban? Van olyan a taborban az agyad mellett ha oltozkodsz, hogy save outfit de ha azt visszatoltom a kalap mar nincs a fejemen. A kalapoknal meg van talalt kalap kategoria is de nem kerult be oda sem :(
190.
190.
Beniciodeltoro
Én holnap szerzem be a 21 rugós verzát, remélem ez is teljes értékű játék.
189.
189.
Hunszi
Rettenetesen pocsék lett a PRO-s változat, ez az új megoldás, hogy a jelet 1920x2160-ban nyomják ki, szóval csak a hosszanti oldalra kell checkerboarding, mert a másik native egy elég nagy baromság volt. E miatt alaposan szív, aki 4K-s TV-n játszik, mert a hosszanti oldal upscalje miatt rendesen úgy néz ki a játék elég nagy része, mintha két egyforma kép egymásra lenne rakva s azok elcsúsztatva kicsit, hogy adják ki a felbontást. Az elmélet nem rossz, de sztem rettenetesen rosszúl működik ez. Számomra a játék írtó homályos s azt se tudom mondani, hogy a készülékkel lenne baj, mert egy high end Sony Braviam van, szóval a TV minősége nem lehet gond. Rendesen a játék jobban néz ki, ha limitálom a konzolt, hogy csak 1080P jelet küldjön ki. Megtudták ezt normálisan oldani a Horizonnál, az Unchartednél s mindennél, ami checkerboardingot használ...de pont egy ilyen irdatlan nagy költségvetésű címnél nem...szánalmas. Nagyon nagyon sok komment van már redditen s mindenhol, hogy írtózatosan zavaró az egész s rengetegen veszik le a kimentő jelet 1080P-re, hogy valamit javítsanak az élményen. Őszintén remélem, hogy valami patchet kap a játék, mert rendesen élvezhetetlen a képminőség egyelőre...muszáj volt átkössem a konzolt a TV-ről a PC-m képernyőjére, hogy a kisebb kijelző miatt elenyészőbb legyenek a checkerboard miatt kialakult hibák...
188.
188.
Rezsidémon
#16: Vagy a játékok helyett fél évig feküdj rá az angolra mondjuk és megoldódik a probléma
187.
187.
Max3000
#186: Ezen témából kiindulva utána olvastam pár dolognak.Érdemes elolvasni.Szűrje le mindenki magához mérten a következtetést.

Egyébként a gta 6 jelen konzolokra nagyobb dió lenne mint az rdr 2.Nem hiszem azt,hogy gyengék a mai konzolok,félre ne értse senki.De akkora ugrás sem született,mint anno a ps2-ről ps3-ra váltáskor,amikor is nemcsak grafikában,de játékmechanikában is korszakalkotások születtek.Mass Effect,Gears of War például.(ps2-őn is voltak fedezékrendszeres játékok,de na....)

https://hu.ign.com/grand-theft-auto-6/43403/news/alkotoja-szerint-a-gta-6-ot-meg-tobb-tamadas-erne-a-mai-poli
186.
186.
Mr.Dead
#182: Vagy betolja azt mint az ötnél, hogy elsőre erre a genre, aztán egy évre rá a kövire majd pc-re és megint mindenki hatszor veszi meg.
183.
183.
Max3000
#181: Jelenlegi konzolokra meg szerintem nem kell várni a gta 6-ot.Szerintem az R ismét dobbantani akar.
182.
182.
Max3000
#181: Az R annál okosabb,mint "nyitócímeskedjen."Szerintem ps5 meg xbox tökömsetudjami életciklusa közepe felé dobják ki a gta6-ot.
181.
181.
Macifasz
#178: A 2020 év vége nagyon korai lenne. Akkor sztem max bejelenteni fogják. A 2021-2022 már reálisabb lehet ha azt veszem, hogy annó az első RDR és a GTA V között is 3 év telt el. Meg persze az is kérdés, hogy még kiakarják e adni a jelenlegi generációra, vagy megvárják a következőt és kvázi az egyik nyitócím lesz konzolon.
178.
178.
kopic
Igy hogy mar megjelent a jatek es jo ideig biztos tamogatni fogjak az online reszevel egyutt, mijor fogunk szerintetek GTA 6-t kapni leghamarabb? En 2021-et tippelnek. :/ de jo lenne ha jovore bejelentenek es 2020 vegen jonne
176.
176.
tyber16
Emberek szerintem öntsünk tiszta vizet a pohárba és mondjuk ki: A red dead redemption 2 ugyanaz mint a kingdom come deliverance csak ez vadnyugaton játszódik :D. Mind a 2 egy realisztikusabb felfogású lassú játékmenetű sok időt igénybe vevő játék és egyik se való mindenkinek. Csak utóbbi mögött vagy 6szor annyi büdzsé volt :D.
170.
170.
Lord Zozo
#163: Akkor ez nem a te játékod lesz szerintem. Én úgy gondolom, hogy ne is legyen egy ilyen játék túl pörgős. Ebbe el kell merülni, hogy magával ragadjon a hangulat. És ez csak akkor tud megvalósulni, ha szépen lassan felépül a játék.

A hangulat óriási. A megvalósítás, grafika,animáció, a történet szintén fergeteges. Tipikusan az a játék,amivel az ember nem tud betelni. Csak még elmegyek ide-oda, megcsinálom még ezt-azt és már reggel is van.:-)

Ez a játék egy mestermű az én szememben.
168.
168.
Darksiders84
#165: +1 és jól látod érzed az egészet a 167 is igaz ahogy írod.
166.
166.
Darksiders84
Na akkor érdekességből az idei Assassins se tetszett az elején de pár óra után miután belerázodtam már igen Göd of War Spider Man HZD már az elejétől kezdve az új Tömb Raiderre már szinte nem is emlékszem. Biztos vagyok hogy élményesen jő lesz csak másra számítottam a játék bevezetésénél.
165.
165.
Vis Major
#161: Pont hasonlòròl ìrtam lentebb. Szerintem ez rèteg jàtèk lesz, kb mint a dark souls vagy bloodborne vaaagy Nioh. Aki ràèrez az az egekig magasztalja majd aki nem mert egègsz egyszerûen nem a stìljsa az meg kidobott pènznek fogja tartani.
Rèszemről viszont kihagyhatatlan. Plusz amit mèg hozzà tennèk hogy egy W3, UC4, God of War szintű èlmènytől azèrt ez messze van, "èrzelmileg". EDDIG!!!
163.
163.
KRAT0S
#161: Én is pont ettől félek hogy lassú lessz ...
Nem csak maga a játékmenet hanem a karakterek mozgása meg ilyesmi...
Én a pörgős játékmenetet szeretem,ezért is imádom úgy a H n' S játékokat...
Megvárom a black friday t,hátha be tudom húzni olcsóbban.
162.
162.
Darksiders84
Ma én is elkezdtem és az első 3 óra bevezetés után egyáltalán nem vagyok elájulva a játék kezdetétől. Annyira vártam hogy jöjjön a hú b@zmeg érzés de nem jött mert olyan lassan és vontatottan indul be hogy nem az igazi nagy játékba bevezető indulás a kezdet első fejezete se az irányítás amit nagyon szokni kell se a lassú akció ami nem rossz csak kicsit másabb mint máshol. Nálam most indul be de nem erre számítottam egy ekkora nagy cím kezdésénél. A részletesség hátránya a lassúság a mozgás megfigyelésénél. Valami rémlik hogy a régi rész is gyengén indult de ez most egy kicsit fáj aműgy jó és szép de elmaradt a nagy ékmény az elejéről. Ezután viszont remélem hogy jönnek a nagy dolgok mert azért csak hogy más korszak világ és zene még nem érzem így az elején mint mások a nagy elvakultságban de holnap + 3 óra után már lehet én is máshogy látom és nagyon remélem is hogy úgy lesz.
161.
161.
Darksiders84
Ma én is elkezdtem és az első 3 óra bevezetés után egyáltalán nem vagyok elájulva a játék kezdetétől. Annyira vártam hogy jöjjön a hú b@zmeg érzés de nem jött mert olyan lassan és vontatottan indul be hogy nem az igazi nagy játékba bevezető indulás a kezdet első fejezete se az irányítás amit nagyon szokni kell se a lassú akció ami nem rossz csak kicsit másabb mint máshol. Nálam most indul be de nem erre számítottam egy ekkora nagy cím kezdésénél. A részletesség hátránya a lassúság a mozgás megfigyelésénél. Valami rémlik hogy a régi rész is gyengén indult de ez most egy kicsit fáj aműgy jó és szép de elmaradt a nagy ékmény az elejéről. Ezután viszont remélem hogy jönnek a nagy dolgok mert azért csak hogy más korszak világ és zene még nem érzem így az elején mint mások a nagy elvakultságban de holnap + 3 óra után már lehet én is máshogy látom és nagyon remélem is hogy úgy lesz.
159.
159.
Max3000
#155: Ha leutazol érte már viheted is.Kapsz hozzá használati utasítást is,egyéb ingyenes jó tanácsokkal.(persze az remélem lejött,hogy neked sem lesz playstation 2 hétig)meg nagyon életed sem.:D
155.
155.
Yanez
#154: Figyu, én segítőkész ember vagyok, úgyhogy átveszem a nődet arra a két hétre. Azért előtte küldj róla egy fotót, nehogy zsákbamacska legyen.
154.
154.
Max3000
Korábban azt írtam,hogy beszerzem ha tényleg lesz időm rá,de most a véleményekből azt szűröm le,hogy ehhez nem több idő kell,hanem gyakorlatilag 2 hét szabadság a nőmet meg kölcsön adni valakinek erre az időre.Hűtőt telepakolni kajával,gyakorlatilag eltűnni 2 hétre legalább.
153.
153.
Beniciodeltoro
#134: +1
Ahogy mondod, oda tette magát a rock star, mindenre figyeltek, mindent kidolgoztak, ilyennek kell lennie egy western játéknak, asszem jövőhéten meg is veszem elég gameplay videót láttam, nagyon profi meló.
151.
151.
Vis Major
Hàt... àtfogò vèlemènyt nem lehet mèg ìrni. Viszont az eddigiek alapjàn;

Erre màr jobban illik a tùlèlő szimulàtor mintsem a jàtèk jelző amit vadnyugati stìlusban ruhàztak fel.
Tènyleg embertelenül rèszletes ami màr szerintem sokak szàmàra fusztràlò vagy idegesìtő lehet egy bizonyos òraszàm utàn. Nem szeretnèk a rèszletekbe belemenni mert mèg holnapra se vègeznèk az ìràssal.
Pàr ìzelìtő; a fegyvereket tisztàn kell tartani, gyakran kell takarìtani amihez viszont fegyver olaj szüksèges, ami nem a fűben terem. Magunkat is èrdemes tisztàn tartani ergo fürdeni, nèha borotvàlkozni, hajatvàgni köll. A lò ugyanez, plusz foglalkozni is kell vele.
Irgalmatlanul sokat kell benne lovagolni, akkor az èlelemszerzès annak craftolàsa, megfőzèse ès sütèse, loot ès craft cuccok beszerzèse, keresèse.... jobbàra cselekedeteink 80%-hoz tartoznak cinematic-ok amiknek legalàbb a 80%-a àtvezető video ergo nem lèptethető àt, vagy ki hagyhatò.
Higyètek el ez mèg semmi ahoz a mennyisèghez kèpest ami benne van.
Szòval ehez a jàtèkhoz időmilliàrdosnak ès rohadtul türelmesnek kell lenni. Nem tudsz benne szaladgàlni mint a mèrgezett egèr. Nagyon komòtosan, lassan haladsz a mai jàtèkokhoz kèpest.

Szòval meg lennèk lepve ha ez nem rètegjàtèkkà fogja magàt kinőni. Azon meg főleg ha GTA eladàsokhoz fog közelìteni. A multi lehet az a rèsze ami boldog boldogtalant arra kèsztet hogy megvàsàrolja, mert a singel rèsze az nagyon sokaknàl fàrasztò lesz ès tömèny.

Szòval. EZ szàmomra nem negatìv hanem pozitìv. Csak azèrt ìrtam ìgy hogy ne tèvesszen meg senkit. Ìrhattam volna ezt olyan lelkesedèssel is mint Macifasz deee szerintem ìgy korrektebb.

Ergo Imàdom a gamet, nem tudok betelni vele, letehetetlen!!!
Yanez!!! Ami tèged illet. A lövès hàààt, nem mondanàm jònak illetve maga a lövès az kurva jò viszont a cèlzàs.... Ha nincs Aim(èn utàlom hasznàlni de itt muszàj) akkor hàààt ......nem szeretnèk csùnyàt ìrni. De aim-al kifejezetten szòrakoztatò(nem teljes aim, ergo kell cèloznod).

A törtènet ès annak vezetèsèről szerintem felesleges ìrnom, rohadtul jò. A karakterek zseniàlisak, mindenkinek hiteles a karaktere nagyon èl az egèsz.
149.
149.
Macifasz
#142: Értelmeztük és felfogtuk, hogy ez nem a te játékod. ;-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...