Megjelent a Red Dead Redemption 2

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 26.
  • Videó
Egyes magazinok új hivatkozási alapként tekintenek tesztjeikben a Rockstar vadnyugati játékára. Bizony, a nyitott világú műfaj új királyt avat a mai napon, hiszen a boltokba került a Red Dead Redemption 2. Íme, az első órák!

A Rockstar Games megint megcsinálta, a Red Dead Redemption 2 jelenleg 97 (PS4) és 98 (Xbox One) százalékon áll a Metacriticen. Ha megvártad az első reakciókat a vásárlás előtt, ne aggódj, minden forintot megér a játék! Már mi is nyúzzuk Arthur Morgan kalandját, és hamarosan beszámolunk a tapasztalatainkról. Ha nem félsz a spoilerektől, nézz bele az első órákba!

A Take-Two papírjai is igazodtak a remek fogadtatáshoz. A részvényárak jelenleg 120 dolláron állnak, 9 százalékkal magasabban, mint egy nappal korábban. Pedig pár hete a papírok árai zuhanórepülésbe kezdtek az ominózus Dan Houser-interjút követően, de úgy látszik, most már jó dolog részvényesnek lenni. Azért megjegyeznénk, hogy szeptember végén 138 dollárt értek a Take-Two-részvények, szóval van még hova fejlődni.

Remélhetőleg ma mindenki megkapja a saját kópiáját. Ha a lemezes verziót választottad, számolj azzal, hogy a telepítés nagyjából másfél órát vesz majd igénybe!

A Digital Foundry elemzése szerint technológiai oldalról is kifogástalan a játék - még egy mezei PS4-en is remek fényeffekteknek örülhetünk. Teljes pompájában viszont Xbox One X-en élvezhetjük az anyagot, hiszen így a textúrák minősége is drasztikusan javul.

Lássuk a különbségeket a gépek között!

193.
NemecsekErno
#192: Azta!
Az Odyssey-t most már be akarom fejezni, de pl. összehasonlitásként ott vagy még várnom kell az ilyen apróságokra, vagy egyáltalán nincs is benne.
Az, hogy kinek segitek, kinek nem, továbbra sem számit a játékmenet szempontjából.

Szóval akkor a Witcher3-t is lenyomja?
192.
Macifasz
Csak, hogy mennyire zseniális a játék:

Tegnap este egy sikeres szarvas vadászat után, lovagolok vissza a táborba. Egyszer csak kirohan elém az útra jajgatva egy férfi, hogy "jajjj, de fáj a lábam!" Mondom magamban megállok már és megnézem mi a baja. Megmarta egy kígyó és arra kért, hogy vagy vigyem azonnal kórházba, vagy ha van nálam kígyóméreg, adjak neki. Nos, éppenséggel volt nálam, mivel pár napja a karakteremet is megmarta, így betankoltam belőle. Szóval adtam neki, meggyógyult és nem győzködött hálálkodni. Én pedig egy jóleső mosollyal az arcomon vágtattam tovább a tábor felé. Ma, kb. 1 órával ezelőtt, bóklásztam az egyik kis város részben, majd hallom, hogy valaki rámüvölt, hogy "Mr!!!! Mr!!!! Jöjjön már ide!!!!" Odamentem és láss csodát, az a pali volt, akit megmentettem a kígyómarás után. Újfent hálálkodva megköszönte, majd közölte, hogy mivel nekem köszönhetően élte túl az aznapot, menjek be a fegyverboltba, és vegyek magamnak valamit az ő számlájára. :-D Így lett ingyen egy mesterlövész puskám, amit már régóta kinéztem magamnak, csak rohadt drága volt. :-D

És ez csak egy az ehhez hasonló, random eseményből, amivel tele van a játék. Zseniális. Tényleg nem csupán az idei év, hanem minden idők egyik, ha nem a legjobb játéka.
191.
andy976
Haho :) Tudja esetleg valaki, hogy lehet talalt kalapot elmenteni a jatekban? Van olyan a taborban az agyad mellett ha oltozkodsz, hogy save outfit de ha azt visszatoltom a kalap mar nincs a fejemen. A kalapoknal meg van talalt kalap kategoria is de nem kerult be oda sem :(
190.
Beniciodeltoro
Én holnap szerzem be a 21 rugós verzát, remélem ez is teljes értékű játék.
189.
Hunszi
Rettenetesen pocsék lett a PRO-s változat, ez az új megoldás, hogy a jelet 1920x2160-ban nyomják ki, szóval csak a hosszanti oldalra kell checkerboarding, mert a másik native egy elég nagy baromság volt. E miatt alaposan szív, aki 4K-s TV-n játszik, mert a hosszanti oldal upscalje miatt rendesen úgy néz ki a játék elég nagy része, mintha két egyforma kép egymásra lenne rakva s azok elcsúsztatva kicsit, hogy adják ki a felbontást. Az elmélet nem rossz, de sztem rettenetesen rosszúl működik ez. Számomra a játék írtó homályos s azt se tudom mondani, hogy a készülékkel lenne baj, mert egy high end Sony Braviam van, szóval a TV minősége nem lehet gond. Rendesen a játék jobban néz ki, ha limitálom a konzolt, hogy csak 1080P jelet küldjön ki. Megtudták ezt normálisan oldani a Horizonnál, az Unchartednél s mindennél, ami checkerboardingot használ...de pont egy ilyen irdatlan nagy költségvetésű címnél nem...szánalmas. Nagyon nagyon sok komment van már redditen s mindenhol, hogy írtózatosan zavaró az egész s rengetegen veszik le a kimentő jelet 1080P-re, hogy valamit javítsanak az élményen. Őszintén remélem, hogy valami patchet kap a játék, mert rendesen élvezhetetlen a képminőség egyelőre...muszáj volt átkössem a konzolt a TV-ről a PC-m képernyőjére, hogy a kisebb kijelző miatt elenyészőbb legyenek a checkerboard miatt kialakult hibák...
188.
Rezsidémon
#16: Vagy a játékok helyett fél évig feküdj rá az angolra mondjuk és megoldódik a probléma
187.
Max3000
#186: Ezen témából kiindulva utána olvastam pár dolognak.Érdemes elolvasni.Szűrje le mindenki magához mérten a következtetést.

Egyébként a gta 6 jelen konzolokra nagyobb dió lenne mint az rdr 2.Nem hiszem azt,hogy gyengék a mai konzolok,félre ne értse senki.De akkora ugrás sem született,mint anno a ps2-ről ps3-ra váltáskor,amikor is nemcsak grafikában,de játékmechanikában is korszakalkotások születtek.Mass Effect,Gears of War például.(ps2-őn is voltak fedezékrendszeres játékok,de na....)

https://hu.ign.com/grand-theft-auto-6/43403/news/alkotoja-szerint-a-gta-6-ot-meg-tobb-tamadas-erne-a-mai-poli
186.
Mr.Dead
#182: Vagy betolja azt mint az ötnél, hogy elsőre erre a genre, aztán egy évre rá a kövire majd pc-re és megint mindenki hatszor veszi meg.
185.
amadeusz gyermeke
Csörgőkígyó van benne? Meg oroszok?
184.
amadeusz gyermeke
#158: De annyi Mvan mobilsplikáciom ami mindent mutat amit a játékban tettem s amit még nem
183.
Max3000
#181: Jelenlegi konzolokra meg szerintem nem kell várni a gta 6-ot.Szerintem az R ismét dobbantani akar.
182.
Max3000
#181: Az R annál okosabb,mint "nyitócímeskedjen."Szerintem ps5 meg xbox tökömsetudjami életciklusa közepe felé dobják ki a gta6-ot.
181.
Macifasz
#178: A 2020 év vége nagyon korai lenne. Akkor sztem max bejelenteni fogják. A 2021-2022 már reálisabb lehet ha azt veszem, hogy annó az első RDR és a GTA V között is 3 év telt el. Meg persze az is kérdés, hogy még kiakarják e adni a jelenlegi generációra, vagy megvárják a következőt és kvázi az egyik nyitócím lesz konzolon.
180.
tyber16
#179: Á a mai álszent direktbe tolt agyon pc-zett világba biztos hogy nem csinálnak manhuntot. Én is nagyon örülnék neki de botrány lenne belőle. Legalábbis azt csinálnának belőle. Ott a Hatred játék ami szintén csak sima gyilkolásról szólt mint a manhunt, ráadásul annyira brutális se volt de mégis mekkora hiszti volt belőle.
179.
TolokocsisIsBack
#178: A GTA Szerintem pihenhet még legalább addig, amíg meg nem jelenik egy újabb Bully, vagy adná isten egy Manhunt(!!!!!!!).
178.
kopic
Igy hogy mar megjelent a jatek es jo ideig biztos tamogatni fogjak az online reszevel egyutt, mijor fogunk szerintetek GTA 6-t kapni leghamarabb? En 2021-et tippelnek. :/ de jo lenne ha jovore bejelentenek es 2020 vegen jonne
177.
Vis Major
#175: Nem nincs. Csak hdr beàllìtàs van. Hdr nèlkül jobb. A sràcok nem igazàn tudtak vele mit kezdeni vagy az is lehet hogy leszartàk a dolgot
176.
tyber16
Emberek szerintem öntsünk tiszta vizet a pohárba és mondjuk ki: A red dead redemption 2 ugyanaz mint a kingdom come deliverance csak ez vadnyugaton játszódik :D. Mind a 2 egy realisztikusabb felfogású lassú játékmenetű sok időt igénybe vevő játék és egyik se való mindenkinek. Csak utóbbi mögött vagy 6szor annyi büdzsé volt :D.
175.
Oldman
Egy kèrdès: van a menüben olyan opciò, hogy a jàtèk felbontàsàt beàllìthatjuk/variàlhatjuk? Tehàt nagyobb felbontàs de kevesebb fps, vagy èppen fordìtva... Több jàtèknàl ez lehetsèges ugye.
174.
Oldman
172!
Köszi az ùjabb infòkat! Valamelyest szerencsère pötyögöm az angolt, az egyszavas instrukciòkat meg valòban könnyen le lehet majd fordìtani, ìgy döntèsi helyzetekben vèlhetően azokat a variàciòkat fogom vàlasztani, melyekkel egyet is èrtek. Igen, a mimikàk illetve hanglejtèsek sokat sejtetnek valòszìnűleg, emiatt össze fog àllni a kèp. :)
Tudod milyen tìpusù jàtèknàl tudnàm ezt az èlethűsèget elkèpzelni mint ami a RDR 2-ben van? Mint a TLOU. Na annàl aztàn lenne beleèlès a javàbòl, màr az első perctől fogva. Ki tudja, lehet ilyen is lesz!
173.
Lord Zozo
#169: Szíves figyelmébe ajánlom mindenkinek, a Twitch.tv-t. Folyamatosan stream-elik a játékot.
172.
Vis Major
#169: Ja igen a mondandòd màsodik rèszèhez; ezek szerint valamilyen mòdon igazolja is azt amit ìrtam. Ergo; szakmai szemmel egy remekmű viszont az àtlag jatèkosoknak ez màr tùl sok, tùl bonyolult, tùl lassù, tùl hosszù, tùl nagy...stbstb.

Viszont àllìtom neked màr most hogy miutàn vègeztem vele minimum 180òràm lesz benne. Ès szerintem neked is ez lenne a minimum
171.
Vis Major
#169: Èn nem szeretnèm hogy "rajtam csattanjon az ostor". Abbòl a szempontbòl hogy rà vagy le beszèllek ròla. Szerintem epic a jàtèk. Marmint a magam rèszèről. Mondhatnàm azt is rà hogy a valò èlet szimulàtora vadnyugati köntösben ès ezzel nem tùlzok.

Nem tudom menbyire tudsz angolul vagy nèmetül, franciàul esetleg.
De ha egy nyelven se akkor egy tanàcsot azèrt adnèk. Mindenkèppen legyen nàlad egy laptop, telefon, tablet, akàrmi ami.... mit tudom èn...a google fordìtò van megnyitva.
(Angolt tanultam, 7ève vagyok münchenben. A szinkron angol a felirat nèmet. Amit angolul nem èrtek akkor a nèmet ssgìtsèg). Viszont ha abba belegondolok hogy valaki szinte semmit nem èrt.... szerintem nèlkülözhetetlen màr csak abbòl a szempontbòl is hogy bizonyos helyzetekben mit vàlasztasz. Megölöd, fenyegeted, elengeded, megvered...... stbstb. Ezek csak egy egy szavas opciòk xe ha nem èrti az ember akkor pont azt vàlaszthajta amit nem akar. Maga a szinkron... bàr nem ìrhatom vèlemènyt deee szerintem annyira minősègi hogy ha mèg az ember nem is èrt szinte semmit akkor is megèrti. Gondolok itt a hanglejtèsre, a szituàciòra..... egèsz egyszerűen a szinkronszinèszek zseniàlisak.
170.
Lord Zozo
#163: Akkor ez nem a te játékod lesz szerintem. Én úgy gondolom, hogy ne is legyen egy ilyen játék túl pörgős. Ebbe el kell merülni, hogy magával ragadjon a hangulat. És ez csak akkor tud megvalósulni, ha szépen lassan felépül a játék.

A hangulat óriási. A megvalósítás, grafika,animáció, a történet szintén fergeteges. Tipikusan az a játék,amivel az ember nem tud betelni. Csak még elmegyek ide-oda, megcsinálom még ezt-azt és már reggel is van.:-)

Ez a játék egy mestermű az én szememben.
169.
Oldman
Szia Vis Major!
Teljesen èrtelek, igazad is van minden bizonnyal, ès igen, az izlèsünk egyezik sok jàtèkot illetően. A fejlesztgetès ha muszàj ès nagyon rèszletes, az valòban okozhat sokaknàl visszatetszèst, viszont nekem szerintem be fog jönni. Az angol kifejezèsek megèrtèse viszont ( fejlesztgetèseknèl is ) problèmás lesz, ettől tartok a legjobban. Rèszletes jàtèknàl mindenkèppen...
Furcsa, hogy a jàtèkelemzők szinte mindegyike a maximumot adta a jàtèknak, mèg a legkritikusabbak is, miközben a jàtèkosok több fòrumon ennek egyelőre ellent mondanak. Ami most borìtèkolhatò, hogy a RDR 2 a legellentmondàsosabb jàtèkok közè mindenkèppen be fog vonulni. :) Kìvàncsi vagyok a kèsőbbi vèlemènyekre, hivatalos helyekről is. Egyelőre ( mèg ) vàrok a vètellel, de nem tùl sokat. A kritikàk miatt elbizonytalanodtam, de egyben egyre kìvàncsivà is tett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...