Rainbow Six: Siege - lecsapott a cenzúracunami

  • Írta: sirdani
  • 2018. november 3.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft eltökélt célja, hogy a Rainbow Six: Siege végre megjelenhessen a legnagyobb „ázsiai régiókban”, így a játékot komoly változásoknak vetették alá; búcsút inthetünk a szerencsejátéknak és a szexuális utalásoknak.

Ázsia számos területén - elsősorban természetesen Kínára érdemes gondolnunk - roppant erős cenzúra uralja a videojátékok piacát, így ha egy nyugati alkotás meg akarja vetni a lábát a térségben, számos komolyabb változtatást szükséges eszközölni.

Nem kivétel ez alól a Ubisoft sem. A francia kiadó a Rainbow Six: Siege számára érezte elérkezettnek az időt a keleti nyitáshoz, így a játék legújabb frissítése igencsak megnyirbálja az alkotás bizonyos részleteit.


A Year 3, Season 4 frissítésben csökkenni fog a szexuális utalásként felfogható részletek és a szerencsejátékokkal kapcsolatos elemek száma, valamint az öncélú agresszió ábrázolásából is visszavesznek. Így többek közt a falakat díszítő koponyák helyett maszkos embereket, a közelharci ikon kése helyett pedig egy öklöt láthatunk majd.

A dolog - némileg érthetetlen - furcsasága, hogy mindezeket a változtatásokat a globális verzióba implementálták, így mostantól Magyarországon és az USA-ban is ugyanazzal a verzióval találkozhatunk majd, mint amivel az ázsiai játékosok.


A fanok számára legalább annyi pozitívummal számolhatunk, hogy a változtatások nem befolyásolják direktben a játékmenetet, sem pedig a játék alapvető struktúráját. A frissítés legapróbb részletekbe menő listáját az alábbi oldalon találhatjátok.

3.
3.
almaspite
Már bocsánat engem egyáltalán nem érdekkel ez a dolog, ha igy szeretnének nyitni keletre egészségükre. DE KÉREM!!! A vérzést szinte ki kell gyomlálni a játékból? Ne már eddig pontosan megaludhattad belőle, hogy az ellenfél mennyi lövést kapott be illetve, hogy egyáltalán eltaláltad-e.
2.
2.
Blazkowicz
Eddig is lehetett tudni, hogy a Ubisoftnál nincs ki a 4 kerekük, de ezzel a húzással kimerítették a WTF faktort egész emberiség létezésére visszafelé és előre is, bármi vár még ránk...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...