StarCraft 2 - nem koreai játékos a világbajnok

  • Írta: szlav
  • 2018. november 4.
  • Hír
Link másolása
Dél-Korea és a StarCraft kapcsolata egyszerűen megingathatatlan, olyannyira, hogy akik beszélik a játék lingóját, azok "külföldiként" említenek minden nemkoreai játékost. Idén először egy ilyen külföldi nyerte a világbajnokságot.

Nem kaptak túl sok újdonságot a BlizzConon az oda ellátogató StarCraft-rajongók. Persze, kaptunk egy új Co-op Commandert Zeratul személyében, de a legtöbb szem mégis inkább a World Championship Series döntőjére tapadt. Az utolsó meccsek pedig egészen meglephették azokat, akik jártasak a sci-fi RTS köreiben.

Érdemes tudni arról a tényről, hogy a StarCraft II történetében kizárólag Koreából érkező játékosok vitték el eddig a kupát, ez a hagyomány azonban az idén megdőlt, amikor a finn származású Serral fellépett a színpadra. A zergjátékos a koreai származású Stats ellen szállt ringbe, aki a protoss seregével várta a kihívót. A BO7 meccssorozatot meglepő módon három sorozatos győzelemmel indította Serral, koreai ellenfele csak ezután tudta őt megállítani két további összecsapás erejéig. Serral azonban ismét összeszedte magát és a hatodik mérkőzést is megnyerte, ezzel 4-2-re verve Statset.  

1.
1.
Terawatt
Szerintem az egész SC történetében ez az első ilyen. GG neki :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...