Diablo: Immortal - a Blizzard jobb reakciót várt

  • Írta: szlav
  • 2018. november 5.
  • Hír
Link másolása
Veszélyes lépés egy évtizedekre nyúló, hardcore fanokkal rendelkező franchise-ot mobilképernyőre vinni. A Blizzard számított némi negatív visszajelzésre, de arra a felháborodottságra nem, amit végül kaptak.

A hétvégén lefutott az idei BlizzCon, ahol a nagymúltú fejlesztőstúdió bemutatta a Diablo-széria legfrissebb darabját, a Diablo: Immortalt. A korábbi részekkel ellentétben azonban az új cím kizárólag mobilkészülékekre érkezik, ez pedig nem aratott osztatlan sikereket a játékosok körében. Habár a fejlesztők több utalást is tettek arra, hogy már készülőben van egy teljes értékű folytatás is, valamint egyszerre több csapat dolgozik eltérő Diablo-projekteken, a hardcore játékosok mégis jogosan érezhették azt, hogy a Blizzard magára hagyta a Diablo III-at, vele együtt pedig a játék kitartó keménymagját.

A GameSpot szerencsére még a helyszínen elkapta az Immortal fejlesztőit, így jobb belátást nyerhetünk abba, hogy mi a Blizzard álláspontja a rajongók visszajelzéseivel kapcsolatban. Wyatt Cheng, a játék vezető dizájnere elárulta, hogy a Diablo: Immortal elsősorban azért érkezik mobilra, mert a franchise már így is széles körben elérhető PC-n, illetve konzolokon.

"A Blizzardnál mindannyian gamerek vagyunk. Rengeteg játékot játszunk, gyakorlatilag minden platformon. Konzolon, számítógépen, de imádjuk a kártyajátékokat és a társasokat is. Sokat játszunk mobilon is, így kapva-kaptunk az alkalmon, hogy készíthessünk egy nagyszerű játékot erre a platformra is." Cheng emellett a kitért a játék történetére is: "Van egy 20 éves szakasz a Diablo II és III közt, ezt a terepet pedig mindenképp ki akartuk aknázni. A Diablo: Immortal olyasmi, mint a Star Wars: Rogue One. Egy szélesebb univerzum része, de mégis tökéletesen élvezhető önmagában is."

Joe Hsu, a játék producere kitért a bejelentést követő negatív visszajelzésekre is. "Hiszünk benne, hogy ha a játékosok kipróbálják az Immortalt, akkor látják majd, hogy egy remek játékról van szó. Reméljük, hogy hamarosan mindenki kipróbálhatja majd a játékot, hogy utána saját, őszinte véleményt formálhassanak." Cheng hozzátette, hogy teljesen érthető a mobilos cím körüli szkepticizmus, de arra kéri a játékosokat, hogy maradjanak nyitottak az ötletre: "A mai világban teljesen érthető, ha az ember egy kicsit szkeptikus. Reméljük azonban, hogy azok a játékosok, akik kipróbálják az Immortalt, később elmondhatják az ismerőseiknek: 'Hé, srácok, én ott voltam a BlizzConon, játszottam a demóval és baromi jó volt!' Bízunk benne, hogy így elterjednek a pozitívumok is."

A Blizzard egyik alapítója, Allen Adham elárulta, hogy a vállalat teljesen tisztában volt azzal, hogy a rajongók kezdetben felháborodnak majd a Diablo: Immortal miatt, a negatív visszajelzések mértéke azonban még őket is komolyan meglepte. Hasonló volt a közönség reakciója a Diablo III konzolos portjai esetében is, a Hearthstone bejelentése pedig szintén komoly aggályokat keltett a Blizzard-fanok körében. A rajongók kezdeti hezitálása tehát nem újdonság a vállalat számára, mégis ez volt az első alkalom, hogy az irvine-i fejlesztőket kifütyülték a saját eseményükön.

19.
19.
ayreon
#18: szerintem te nem voltál a BlizzCon-on... ;)
18.
18.
gobrats
Hé, srácok, én ott voltam a BlizzConon, játszottam a demóval és baromi jó volt! Hozzátenném mondjuk soha nem játszottam nagyobb mennyiséget azelőtt Diabloval - se más hasonló játékkal - mert PC-n nem kötött le, teló/tabletre viszont teljesen király nekem. Telón játszogattam is hasonló játékokkal, DHC-ra egész rákattantam pl amíg meg nem untam a végelláthatatlan grindolást. A demoba csak egy pár perces pályát lehetett kipróbálni, de az gameplayre meg kinézetre szerintem simán (közel) nagy gépes minőség/élmény volt.
16.
16.
SLi
#14: konkrétan majdnem sírt, látszott hogy nem számított erre ami konkrétan riasztó hogy egy ekkora cég ennyire nem érzi mit vár tőlük a közösségük
https://www.reddit.com/r/LivestreamFail/comments/9tp5b7/blizzard_nearly_cries/
15.
15.
delphijos
A fő gond a mobilos mellékszálal az lesz, -amit többször mondtam mobil gaming kapcsán - hogy tuti ez ez valami fix árú játék lesz, hanem le lehet tölteni majd “ingyen” de in-app vásárlás nélkül játszhatatlan lesz. De ne legyen igazam.....
14.
14.
KőbányaKispest
#13: Gondold el, hogy elkezdi mondani a "nagy bejelentését", kimodja, és látja a szemeken az elkeseredettséget. Ő szemtől szembe látta az azokat a savanyú arcokat, azért is volt kínos az egész, mert rájött, hogy itt már baj van.

Most lehet ezt magyarázni, de kár érte. Visítanunk kéne az örömtől, amit kaptunk.
13.
13.
Khaszás
Szerintem azzal talán sokan egyetértenek hogy önmagában a mobil platformal nem lenne gond biztos van erre igény biztos ebből is lesz bevétel meg egyfajta sikere.
A fő gond az hogy már régóta nem foglalkoznak a magával a játékkal. Mer mi is van? Egyrészről megígértek párdolgot amit nem tartottak be pl.: 2. kiegészítő erre lehet mondani hogy ott a Necro meg kaptunk pár new területet meg skint számomra ez nem kiegészítő ez csak Dlc (asszem DLC ként is hivatkoztak rá) kb annyit is ért 2 nap plusz játékidőt. PL.: Seasonkénti new tárgyak kozmetikai cuccok ezt az, az elején tartották is aztán ezt is abbahagyták elmúlt 3(vagy több) season óta semmi változás sincs 1-1 reskinelt pet meg új portrait frame amit azért valljuk be nem nagy dolog összedobni ,első season óta ugyan az az armor set unlockolható csak. KB olyan érzése van az embernek hogy a takarító néni indítja el este a season restartot mer nem kell semmit se hozzá adni.. :D amihez hozzá jön az hogy a múltkorival 1 órát késtek ami idáig másodpercre pontosan indult ezek az apró pici dolgokból látszik hogy mennyire nem törődnek vele (PVP-ről nem is beszélve.. ugyebár) És akkor erre jönnek a dolgok hogy tavaly előtt bejelentették a diablo 1 eventet játékon belül ami csak évente 1x elérhető (mondanom se kell hogy ez se lehetett nagy meló hisz 1 pixel overhaul talán 1-2 mob new a többi már a meglévőből összerakták) tavaly semmit nem kaptunk idén meg ugye a hír morzsák hogy x projekten dolgoznak. A nyitó ceremónia is számomra elég gázul volt felépítve mivel diablo bejelentés miatt néztem és ahogy jöttek a bejelentések és még mindig semmi még mindig semmi gondoltam hu a végére tolják a legjobbat.
Aztán feljött a színpadra számomra ismeretlen csávó és elkezdi mondani hogy lehetőségük adódott egy régi nagy játékot feltámasztani egy remasterre, mondom ez az D2 remaster :D erre Warcraft :'D (jó ennek biztos sokan örülnek :P ) Aztán a sokk után feljön Wyatt Cheng és elkezdi mondani hogy miről is van szó aztán a végére már ö is csak hebegett habogott teljesen zavarba volt elfelejtette a betanult szöveget nekem volt kellemetlen nézőként.. És akkor csodálkoznak a negatív hullámon? Csodálkoznak hogy felteszik a kérdést hogy ez valami áprilisi tréfa?
Marketingen ment el nagyon.. Ezt bejelentik egy PC diablo kieg vagy uj rész mellé esetleg egy Druida karakter DLC mellé semmi probléma nem lett volna..de így ez édes kevés már évek óta.. Amikor WOW-hoz évente nagy kiegeket tudnak össze dobni más hasonló game-be fele ennyi idő alatt tartalmat pakolnak (POE) ne mondja nekem senki hogy erre ne lenne idő.. Ráadásul ezt még csak nem is ők csinálják.. Értem én hogy pénz beszél de ha valamihez nem csinálnak semmit azért nem is fizetnek.. Sry ez hosszúra sikerült.. :D
12.
12.
B-Shaggy
Én egyáltalán nem foglalkoznék vele, mondván élvezze aki akarja, engem nem érdekel, csak az a baj hogy évek óta semmi új Diablo-cuccot nem kaptunk, és a 3-mmal is sokan elégedetlenek. Az utolsó kiegészítő a Necromancer volt, ami kevés.
Amikor elkezdtek jönni a hírek, hogy fejlesztőket keresünk, tökre megörültünk, még egy-két tease is volt, aztán alig pár nappal a BlizzCon előtt jelentik be, hogy ne nagy game bejelentésre számítsunk.
Arról nem is beszélve, hogy a színpadon lévők is elég gázak voltak.
11.
11.
shatterhand
Nem zavarna a mobil,de a tapipados irányítást nem tudom megszokni ilyen jateknal.
A felmelegedo telefonnal meg plsne nem tudnak mit kezdeni.
10.
10.
szinkron
"Hasonló volt a közönség reakciója a Diablo III konzolos portjai esetében is, a Hearthstone bejelentése pedig szintén komoly aggályokat keltett a Blizzard-fanok körében." Közel sem volt akkora para ezeknél, mint most.
9.
9.
TheBate
En most tenyleg nem ertem a felhaborodast, aki koveti a Blizzard munkassagat nem gondolhatta komolyan, hogy bejelentenek egy Diablo 4-et iden. Ez a jatek nem a 4 helyett keszul, hanem azzal parhuzamosan, nem tulzottan sok energia befektetesevel. Meg kell jegyezni, hogy a mobilos jatekok piacan rohadt ritka 1-1 minosegibb es idotallo (ertsd: 1 honap utan is lekot) darab, en nem banom, hogy mar uton (oke, szaras kozben) is lehet valami a HS-nel mozgalmasabb dologgal jatszani.
Mindezt ugy irom, hogy engem totalisan hidegen hagy ez a cim, ki fogom probalni, de nem fuzok tulzottan nagy remenyeket hozza. De nem is verem nyaladzva az asztalt, hogy a Blizzard TARTOZIK NEKEM bizonyos jatekokkal. Kinai piacra szanjak? Igen. Lesz jo sok penzuk belole? Igen. Nekem ettol rosszabb lesz, vagy kesobb jon a Diablo 4? Nem es nem.
8.
8.
Machiavelli
Akár, annak is több értelme lett volna. Vagy ezt nem úgy kellett volna előadni, mint ha mennyei mannát szórnának az égből.
7.
7.
Hab
#5: Tök felesleges bejelenteni. Ugye a Diablo 3-at is elkaszálták egyszer, mi van ha ezzel a projekttel is megtörténik? Na akkor lenne csak igazán nagy felháborodás. Biztos vagyok benne hogy készül, de még nincs olyan állapotban, hogy bejelentsék.
Mobilos játék helyett fektethették volna a pénzt és időt egy D3 kiegbe.
6.
6.
Machiavelli
5.
5.
Machiavelli
Erre annyit tudok csak mondani, hogy a közönség pedig egy teljes értékű Diablo folytatást várt, nem egy mobilos játékot. Kifőzték maguknak, akkor egyék is meg. Ha készül a D4 azért annyit mondattal volna, hogy már úton van, pár concept artal. Ez így harmat gyenge, főleg a Blizztől.
4.
4.
zsocc-nrg
Ugyan már tudták nagyon jól hogy rohadt nagy lesz a negatív visszhang de ez is a hype-olás része. A negatív reklám is reklám... Úgyis dőlni fog ebbe a szarba a pénz mert akik imádják a Blizzard játékait, azok hiába fanyalogtak annyira végül tuti befizetnek rá már csak azért is mert sajnos a lore része lesz. Egy pénzéhes cégről beszélünk főleg mióta összeálltak az Activision-nal úgyhogy kellett ez nekik mint egy falat kenyér. Szerencsére engem mondjuk hidegen hagy mert nem játszom mobilon.
3.
3.
bitbandita
#2: De nem? Nem is értem mire gondoltak. Azt mondja: " Immortal első sorban azért érkezik mobilra, mert a franchize már így is széles körben elérhető PC-n, illetve konzolokon." Eleve ugye baromi ritkán jönnek új címek, ill a meglévőkhöz is új ritkán jönnek új tartalmak, a címeket futószalagon szállító Ubisofthoz képest sokat szöszölnek a gémekkel, "when it's done", etc, aminek persze meg is van az eredménye, minőséget állítanak elő. És ezek után jönnek egy mobil címmel? Semmi kétség, egy rahedli pénzt fognak csinálni vele, és eladnak majd belőle milliókat. De ki volt az a zseni aki azt hitte, hogy nem lesz nagyobb fölháborodás?
2.
2.
hadzsime
A nagyrészt PC-sekből álló tartalomra kiéhezett hardcore rajongók elé odadobnak egy áttextúrázott kínai mobiljátékot, majd törlik a negatív hozzászólásokat a videóik alatt és csodálkoznak, hogy miért ez a nagy felháborodás.
https://www.youtube.com/watch?v=R3OPB-JHzlY
1.
1.
Szudzsio
Én várom hogy kipróbáljam, de nem hinném hogy akkora siker lesz.
Mobilra csak olyan játék kell ami ideig óráig lefoglal. Diablo az egy nagyon nagy név nem való erre a paltformra.
Bliznek lehet kell a pénz lóvéra!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...