HWSW: Zsugorodik az okostelefon-piac

  • Írta: Shifty
  • 2018. november 6.
  • Hardver
Link másolása
Az IDC szerint a gyenge Q3-ban is kapkodtak a Huawei- és Xiaomi-telefonokért. A Samsungnak már jóval fájdalmasabb volt a negyedév, az Apple pedig stagnált - de még csak most jön az iPhone XR-roham.

Továbbra is leszállóágban az okostelefon-piac, a szegmens az IDC elemzése szerint éves szinten 6 százalékot zsugorodott az idei harmadik negyedévben. Ez 355,2 millió eladott készüléket jelent, amivel már kereken egy éve folytatja gyengülését. A visszaesést a gyártók is megérezték, különösen a piacvezető Samsung, de a kínai óriásoknak még ellenszélben is sikerül ütős számukat produkálniuk, a megelőző negyedév óta a piac ezüstérmét viselő Huawei, illetve a negyedik helyen álló Xiaomi is erős Q3-at produkált, dacolva mind a globális okostelefon-piac, mind pedig a kínai eladások gyengülésével - az IDC szerint az országban a szegmens lendülete már hatodik negyedéve mutat visszaesést.

A Samsung bár megtartotta vezető pozícióját, 72,2 millió eladott készüléke 13,4 százalékos visszaesést jelent darabszámban a tavaly ilyenkor jelentett értékhez képest, ezzel pedig a koreai óriás piacrésze is 22,1-ről 20,3 százalékra olvadt. A cégnek idén meggyűlt a baja a csúcskategóriával, miután új modelljei a tavalyi S8 széria erős teljesítménye után idén nem tudták igazán felkorbácsolni a vásárlók érdeklődését. Noha a nyáron debütált méregdrága Note9-ről is hasonló visszhangok érkeztek, az IDC szerint az kelendőnek bizonyult, a többi modell gyenge eladásait azonban láthatóan nem tudta kompenzálni. A belépő-középkategória sem segít a cég helyzetén, azt a gyártó most a kamerasereggel megszórt A-szériával próbálja felrázni, azonban hogy a fáradozások mennyire lesznek sikeresek, csak a negyedik negyedévben, az ünnepi szezont követően derül majd ki.

Érdekelnek a további, mindenre kiterjedő részletek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

13.
13.
Stranger
#11: Szénné vannak reklámozva, GK-n is az megy most... ha megkérdőjelezed akkor pedig csak okoskodásnak hat... hagyni kell had vegyék. :D
12.
12.
Batman
#9: ??? Az iPhone X. Ha kimondod akkor ájfon tíz. Ennyi, de köszi :D (Római szám)
11.
11.
Csoki80
#5: Vettem egy régi használt Xcover2-őt, de csak a gps miatt. Sok gyökér ismerősöm 1-kivételével bele van buzulva ezekbe a szutykokba, havi fizukat tolnak el rá, vicc XD
10.
10.
Heldengeist
#1: Mondjuk én kínai telefont így sem vennék, ha meg mégis, minimum helyből újrahúznám LineageOS-szel.
9.
9.
Back2U
#7: Tulajdonképpen iPhone 10 vagyis X de nem iksz
8.
8.
Ooorky
#6: Louis Rossman egyetért.

https://www.youtube.com/watch?v=hGedskcjGow
7.
7.
Batman
Az Androidos telefonok pont ócskák, véleményem szerint ha olcsó lenne az iPhone mindenki azt venné.

Én az X után már nem tervezek új telefont venni, mert 500 ezret nem dobok ki a semmire és nem is csoda, hogy zsugorodik a piac, mert az iPhone Xs-ben például 0 új fícsör van, a többi telefonok meg már a kamerák számával trükköznek, holott pont ugyanolyan képeket lő nagyjából mindegyik.
6.
6.
delphijos
#3: "Az apple termékek azon embereknek való, akik nem értik a technológiai fejlődést még 2018-ban sem."

Soha semmiből se vegyél prémium markát. Ugyanis gondolom nem lép meg a dolog hogy kb. MINNDENBŐL van ilyen. Hogy teszem azt kapsz olcsóbban jobbat / ugyanolyat. Nekem aztán tök mindegy ha az Apple a “mumus” mindig, de úgy csináltok mintha ok lennének az egyetlenek. Az meg hogy “nem értik a technológiai fejlődést” elég demagóg. Csak az értheti aki mindenből a legjobb ár / érték arányút veszi ? Ugyan már...
5.
5.
Gorrister
#1: Hát nincs. Ki is hagyom az új Diablot.
De amúgy kíváncsiságból kérdezem, hogy van még itt a GameKapocs közösségben olyan ember akinek nincs se okostelefonja se butafonja se vezetékese?
4.
4.
greenmelon
#2: Azért a Huaweit sem kell félteni (nekem is az van amúgy), ők is kezdenek a csillagászati árak felé szállni mióta befutottak nemzetközi szinten. Hatalmas pirospont a Xiaominak, hogy ők (egyelőre) nem ilyenek.
3.
3.
ollie92
#1: Pontosan, XIAOMI telefonok fele annyiba kerülnek és többet is tudnak. Régen a kamera volt a gyenge pontjuk, ma már az se. DxQMark benchmark adatok :

109
Huawei P20 Pro
105
Apple iPhone XS Max
103
HTC U12+
103
Samsung Galaxy Note 9
103
Xiaomi Mi MIX 3
102
Huawei P20
99
Samsung Galaxy S9 Plus
99
Xiaomi Mi 8
98
Google Pixel 2
97
Apple iPhone X

A 400€ Mi 8 jobban teljesít, mint az 1000€ szifon X.
Ne hagyjuk ki, hogy szaros 5W töltőt adnak, pedig a telefon tudja a gyorstöltést, de nem kell, mert a birka megveszi majd 15k HUFért is ....

"Az apple termékek azon embereknek való, akik nem értik a technológiai fejlődést még 2018-ban sem."
2.
2.
ollie92
Mocsok, ócska Samsung, remélem ezek a számok fele ekkorák lesznek jövőre. Nulla innováció, szar dizájn és 2x árcédula...az androidok almája ! Hajrá Huawei & Xiaomi !
1.
1.
Metrox
"hát nincsen telefonotok?"

Jokes aside. Eléggé drágák lettek már a samsung-ok is. Nem csoda, ha kinai oldalhoz fordúl az ember. Ugyan az a teljesÍtmény 1/3 áron ha kifogja az akciót az ember. De akció nélkül is jobb árban vannak a kínai telefonok
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...