Öt év után végre bétafázisba lép a DayZ

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 8.
  • Korai verzió
Link másolása
A Bohemia Interactive finoman szólva sem kapkodta el a DayZ fejlesztését. A korai hozzáférésű változat még 2013 végén jelent meg, és öt év kellett ahhoz, hogy alfából bétafázisba lépjen a nyitott világú zombis túlélőjáték.

Ma élesedik a DayZ 0.63-as frissítése, amellyel lényegében az első bétaverzió köszön be. A játékelemek és a tartalom már fix lesz, innentől a fejlesztők a hibajavításra összpontosíthatnak - egészen az 1.0-s változatig. Ez az első lépés egy "polírozottabb játékélményhez" - fogalmazott a játék producere, Eugen Harton egy blogposztban.

Hibákból pedig még van bőven, s bár mindegyik funkció éles, előfordulhat, hogy nem működnek majd megfelelően. Elsősorban a megfelelő stabilitás elérése a cél, ami majd a végleges változatban csúcsosodik ki. A Bohemia ígérete szerint az 1.0-s verzió még az év vége előtt élesedik.

A készítők továbbá kiadják az első modeszközöket is, így a közösségi tartalomgyártás is beindulhat. A kész műveket aztán a rajongók megoszthatják egymással a Steam Workshopon keresztül.

A valaha jobb napokat látott DayZ csak lassan öltött végső formát. Az első korai verzió még 2013 végén jelent meg - a zombis túlélőjátékok első hírnökeként. A műfaj azóta csak vegetál; új trendek ütötték fel a fejüket, manapság a battle royale a divat.

6.
6.
szinkron
#5: senki sem mondta, hogy hülyék a feljesztők. Inkább sunyik
5.
5.
Juha
Azért több ezer ember elszórakozott vele eddig is, hogy félkész (negyed?) volt, és az összes hibáját erre lehetett fogni. Akkor most ki is a hülye?
4.
4.
patka21991
Erről a Shrek jut az eszembe.
- Jééé egy beszélő szamár.
- Nem az a csoda, hanem az ha elhallgat.

Itt arra célozva ezzel, hogy az lesz a csoda, ha valaha elkészül a játék (igaz ugyan ez arra az űrhajós scifi játékra is).
2.
2.
szinkron
na, még öt év lopás és bejelentik, hogy vége a játéknak
1.
1.
Heldengeist
Játssza ezt még amúgy valaki?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...