Már egér-billentyűzet kombóval is xboxozhatunk

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 15.
  • Hardver
Link másolása
Elstartolt a beígért egér- és billentyűzettámogatás Xbox One-on, a konzol legújabb rendszerfrissítése már éles, és a legnépszerűbb játékok már támogatják is a PC-s perifériákat. Okosodott a hangvezérlés is.

Ahogy azt a hétvégi X018 rendezvényen megígérték, végre egér- és billentyűzettámogatást kapott az Xbox One. A novemberi rendszerfrissítéssel élesedett funkcióval a PC-ken már megszokott irányítási metódust is választhatjuk a hagyományos kontroller mellett.

Már rögtön az első körben egy rakás cím támogatja a perifériákat - köztük a Fortnite és a Warframe, valamint a Bomber Crew, a Deep Rock Galactic, a Strange Brigade, a Warhammer: Vermintide 2, a War Thunder és az X-Morph Defense. A lista folyamatosan bővülni fog.

Az update az Amazon Music alkalmazást is tartalmazza, valamint az Alexával és a Cortanával még több hangutasítás érhető el, például szimplán kiléphetünk egy játékból az asszisztensek segítségével. A Navigation móddal még a kontroller gombjait is kiválthatjuk velük.

Még több részlet a frissítésről az Xbox Wire oldalán.

12.
12.
Max3000
#4: Ne haragudj,de csatlakozom delphijos véleményéhez.Főleg a "kaptális hülyeség" kijelentéséhez.Bevallom pár másodpercig kerestem az iróniát benne.
11.
11.
delphijos
#4: Ha ennyire “messzire” megyünk, akkor PC-n játszani is hiba, mert azt se arra találták ki.

Természetesen sok mindenhez szerintem is kényelmesebb a kontroller. De azért azt látni kell, hogy vannak kompromisszumok ott is:

Egyértelmű hogy RTS, FPS hatékonyabb egér + billentyűzettel

Van jópár játék ahol a sok funkció ( és a kontroller limitált számú gombjai ) miatt az UI lesz bonyolultabb, nehézkesebb.

Persze minden megszokható. De nem igaz hogy mindenhez jobb a kontroller.
10.
10.
Őrnagy
Én sosem játszom online lövöldékkel, lehet, hogy ezért furcsa nekem ez az egész. Mintha erkölcsi kérdés lenne ebből csinálva: aki konzolos, az ne játsszon egérrel! Miért, kormányt használhat a kontroller helyett?
Mintha azt mondaná egy autógyártó cég: mi nem teszünk ABS-t és ESP-t kocsikba, mert az nagyon megkönnyíti a vezetést!
Vagy egy tv gyártó cég mondaná, hogy mi nem gyártunk távirányítós tv-t, mert az túl megkönnyíti a kapcsolgatást :D
Persze, csak poén.
De ha pc-sek játstanak online, nem mondják azt, hogy akinek jobb a videókártyája, vagy erősebb a gépe, az csal.
9.
9.
mestermagyar
#8: Csak annyit tennék hozzá hogy az egér+bill a perifériák természetes kiválasztódásának az eredménye egy eléggé kompetitív térben. A kontrollereknél ez inkább cégek közti versenyre szorul vissza így nem a játék megnyerésére legoptimális eszközök létrehozása volt a cél.
8.
8.
Gaboo77
#5: Azért vedd figyelembe, hogy ha FPS-ben szembemész egy kontrollerrel egy bill. +egérrel játszó csókával, szerintem kb. annyira lennél veszélyes mint egy agyaggalamb, akármilyen profi is vagy. Az egér sokkalta pontosabb célzást tesz lehetővé, nem számít, hogy hány gomb van rajta. De ha más a gombok kihasználása a kérdés érdemes lenne azért megnézni egy RTS-t, vagy a MMO-t! Ott aztán kb. az összes gomb kevés!
7.
7.
mestermagyar
#4: Én pont ellentétesen vagyok vele. A lényeg az hogy mire használják, hogy mire szánták eredetileg az megint más tészta. De legalább jó történelmi bonere lesz tőle az embernek és a monarchistákkal örülhet egy kocsmában mert kb annyira releváns.

Pedig igazad van, a Microsoft "rendes" Windowssá formálja, csak megpróbál minden ponton találkozni a monopolizált platformhoz szükséges saját elképzeléseivel. A mai értelmben vett rendes Windows is kb félúton (lehet vitatkozni) van a 10 évvel ezelőtti rendes Windows és a konzolos platformmal való összeolvadásával.
6.
6.
Blazkowicz
Valahogy el kell adni a bukott konzolt, nem igaz? tapsi tapsi
5.
5.
A Pulyka
#3: Kb. Olyan mintha lenne egy 112 billentyus zongorad, de csak a boci bocit jatszhatnad rajta, mert a tobbi gombra semmi szukseg. Mondjuk en sem hasznalnek mar billentyuzetet jatszasra ha nem muszaj, de megertem ha valakinek ez jobban bejon
4.
4.
Batman
#3: Az, hogy mire használják az megint más tészta.
3.
3.
delphijos
#2: "A billentyűzet munkaeszköz, nem játékra való! Arra ott a controller!"

Nem szokásom ilyet mondani valakinek, de ez kaptális hülyeség. Tisztára mint az IBM szlogen, hogy azért nincs hangkártya a gépben, mert ez "munkára való". Szerinted PC-n mivel játszik a többség ?
2.
2.
Batman
A billentyűzet munkaeszköz, nem játékra való! Arra ott a controller! A Microsoft rendes windows 10-et is belerakna az XBOX-ba, csak legyen olyan aki megveszi.
1.
1.
mestermagyar
"A Microsoft engedélyezte hogy szarni is lehessen elmenni és ne csak pisálni anélkül hogy vissza kell jelentkezni a DNS-alapú azonosítással"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...