Shenmue III - 7 milliót dobtak össze rá a rajongók

  • Írta: fojesz
  • 2018. november 23.
  • Biznisz
Link másolása
Véget ért a Shenmue III crowdfunding-kampánya, Yu Suzuki és csapata pedig összegezte a bevételeket: több mint 7 millió dollárt adományoztak a rajongók a várva-várt folytatásra.

Véget ért a Shenmue III crowdfunding-kampánya, a játékot fejlesztő Ys Net beszámolója szerint  81 087 támogatót sikerült maguk mögé állítaniuk, akik összesen 7 179 510 dollárt dobtak össze a várva-várt folytatás fejlesztésére. Ebből egyébként 6 333 295 dollár folyt be a bejelentést követő Kickstarter-kampányon keresztül, míg a maradék 846 215 dollárt a fejlesztők weboldalán adományozták a játékosok az elmúlt években.

Habár a közel 7,2 millió dollár tekintélyes összeg a crowdfunding-kampányok eredményeihez mérten, természetesen közel sem elég arra, hogy fedezze egy ilyen kaliberű játék fejlesztési költségeit. Szerencsére a Ys Net több lábon áll: a projekt munkálatait részben a kiadó Deep Silver, részben pedig a Sony finanszírozza ezen kívül. Ha emlékeztek, a játékot a Sony E3-as műsorán jelentették be 2015-ben.

A Shenmue III a jelenlegi tervek szerint 2019. augusztus 27-én fog megjelenni, addig van időtök pótolni a két rész remasterét, ha kimaradtak volna.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...