E3 2015: A Sony is pénzeli a Shenmue III-at

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 17.
  • Hír
Link másolása
Habár a Shenmue III finanszírozására hivatalosan egy Kickstarter-kampányon keresztül gyűjtenek, nem véletlen, hogy Yu Suzuki a Sony konferenciáján jelentette be a játékot. A cég is támogatja a projektet.

Ahogy arra a Kotaku cikke is rávilágít, a Shenmue III Kickstarter-kampánya finoman szólva is furcsa. Hiába gyűlt már össze a játékra a pénz, a kért 2 millió dolláros összeg még a következő hetekben befolyó plusszal is kevés lehet ahhoz képest, hogy mennyit kóstálhat valójában a projekt. A Shenmue első része például 47 millió dollárból készült annak idején.

Nos, úgy néz ki, hogy a fennmaradó költségeket a Sony állja, ezért sem véletlen, hogy Yu Suzuki az ő konferenciáján mutatta be a játékot, ami egyébként PC mellett (első körben legalábbis) PS4-re fog megjelenni 2017 decemberében.

Habár formálisan semmi jele annak, hogy a Sony is beszállt a projekt finanszírozásába, Gio Corsi, a cég third-party kapcsolatokért felelős igazgatója már elárulta, hogy támogatják a projektet, és a Kickstarter-gyűjtésről is úgy beszélt, mintha az az övék is lenne: "24 órán belül elértük a célunkat" - mondta például.

Corsi szerint a Sony a 2014-es GDC-n beszélt először Suzukival (az úriember ekkor tartott előadást a Shenmue fejlesztéséről), a cégnek ugyanis van egy listája állítólag, amelyen a rajongók által leginkább követelt játékok szerepelnek, és ezen a Shenmue III volt a vezető cím.

A probléma azonban mind a Sony, mind Suzuki számára az volt, hogy hiába a rajongói üzenetek sokasága, ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Shenmue III egy nyereséges projekt lehet, ezért vetették fel a Kickstarter-kampány lehetőségét, ami a sikere esetén bizonyíték lehet a számukra, hogy érdemes belevágniuk a játék megvalósításába.

Ez a felállás egyébként nem annyira meglepő, manapság egyre több olyan játék fut a Kickstarteren, aminek a tőkeigényét nem csak a rajongók pénzéből fedezik. Nyilvánvaló, hogy egy grandiózusabb projektet nem lehet összehozni pár millió dollárból: a Bloodstained kampánya például csak az összköltség 10 százalékát fedezi, de az is valószínű, hogy a Yooka-Laylee sem 2 millió fontból fog elkészülni.

Mindettől függetlenül Corsi azt is elmondta: a Shenmue III-at third-party címként kezelik, ezért jöhetett szóba már most, hogy később más platformokon is megjelenhet a játék.

4.
4.
supair
....akkor lesz egy ps4-em is.
3.
3.
PS4jacksony
Ha a sony is beszállt,akkor exclusive gyanús !
1.
1.
Spectrum
Egy nap eljutunk oda, hogy minden játékot közösségi előfinanszírozással fognak tesztelni, mi meg visszasírjuk majd a sima pre-ordert...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...