Egy korszak vége: elengedte a Take-Two az Agentet

  • Írta: fojesz
  • 2018. november 23.
  • Gyászhír
Link másolása
Habár a PlayStation 3-exkluzívként bemutatott Agent megjelenésére eddig sem volt sok esély, a játék védjegyének szorgos őrizgetése miatt mindig reménykedtünk egy kicsit, hogy kezd valamit a projekttel a Take-Two. Nos, most már ennek is vége.

Beverték az utolsó szöget az Agent koporsójába. A Rockstar "új" játékát, "a következő Grand Theft Autót" még 2007-ben jelentették be kizárólag PlayStation 3-ra, azonban a sorozatos halasztásokat követően szép csendben eltűnt a süllyesztőben, és csak szivárgásokból derült ki, hogy mire számíthattunk volna a hidegháborús kémsztoritól.

Az egyedüli reményt a játék védjegye jelentette, legalábbis a játékosok mindig kitörő lelkesedéssel fogadták, amikor a Take-Two megújította azt, mert abban reménykedtek, hogy a cég még nem engedte el a projektet. Nos, nekik rossz hírünk van: a legutóbbi helyzetjelentés alapján az Agent védjegye november 19-én lejárt, és a kiadó nem is jelezte, hogy szeretné megújítani.

Ezzel egy korszaknak lett vége, hacsak - építsük azt a konteót - nem kapott új nevet a játék!

10.
10.
Heldengeist
#7: Ez nem annyira idő kérdése, persze, nyilván egy aprólékosabban kidolgozott játékot tovább tart megcsinálni vagy nagyobb csapat kell, viszont amíg a mikrotranzakció termeli a bevételt, üzleti szempontból nincs értelme több tízmillióért, marketingköltségekkel együtt 100-150 millióért új játékot fejleszteni.

#8: A wikipédia a Rockstar Northot is listázza fejlesztőként, szóval lehet, hogy 'valamit' csináltak rajta ők is. De ha még azt kivonjuk, úgy is 5 teljes értékű játékról, 3 teljes értékű játékot megszégyenítő DLC-ről és egy mobiljátékról beszélünk.
9.
9.
shatterhand
#7: Vagy nem kell mega dolgokba gondolkozni.
8.
8.
manderel
#6: Lényegtelen apróság, de az L.A. Noire nem az ő fejlesztésük. Az ausztrál Team Bondi csinálta, a Rockstar pedig kiadta.
7.
7.
robinnho6
#6: Igen ezt én is észrevettem hogy az előző generáción legalább 5 teljes értékű játékot csináltak. Ennek a generációnak pedig 1-2 éven belül vége van és csak a Red Dead 2 meg egy átírt GTA 5 amit itt eddig fel tudtak mutatni. Sztem ahogy jönnek az erősebb meg erősebb konzolok, úgy fog nőni az idő amennyit majd beleölnek a játékok készítésébe. Ami persze királyság ha egy játék nagyon részletgazdag meg jól átgondolt, de azért belehúzhatnának egy kicsit. nyissanak új studiókat vagy valami.
6.
6.
Heldengeist
#4: A játékot 2007-ben jelentették be. Azóta jött egy GTA 4, ahhoz 2 sztori DLC, Red Dead Redemption, ahhoz egy sztori DLC, L.A. Noire, Max Payne 3, GTA 5, Red Dead Redemption 2, plusz a Chinatown Wars.

A GTA 5 előtt évente kihoztak valamit, utána viszont shark cardoztak 5 évig, ha nagyon játékot akartak volna belőle csinálni, lett volna rá idejük.
5.
5.
KőbányaKispest
4.
4.
robinnho6
Esély talán még mindig van rá mivel a játék adatlapja a rockstar weboldalán még mindig ott van. Amíg onnan nem szedik le addig még talán tervezni fogják h befejezzék. Bár a Rockstar munkatempója alapján kicsit nehézkes elhinni. A GTA 6 előtt valószínűleg egy Bully 2-t még csinálnak így ez meg egy Red Dead online mellett kétlem h időt fog szakítani a Rockstar egy új játék megalkotására. Bár nagyon is örülnénk neki az már tuti.
3.
3.
McDuff
Én azt hittem ennek már rég befellegzett, egészen addig amíg pár hete nem olvastam egy cikket, hogy még hivatalosan soha nem lőtték le...hát, lehet a Rockstar is olvasta :D
2.
2.
Doncyke
Szóval lett volna ilyen játék is? Bevallom, nálam eltűnt a dömpingben
1.
1.
Heldengeist
Nem volt itt korszak. Korszakot olyan dolgok teremtenek, amik létrejönnek. Tulajdonképpen szerintem már jó néhány éve senki sem számított rá, hogy ebből valaha játék lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...