Mike Laidlaw az AC: Odyssey fejlesztőjéhez igazolt

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 5.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Az egykori Dragon Age-főnök, Mike Laidlaw már a Ubisoft Quebecnél húzza az igát. A szakember kreatív igazgatóként veszi ki a részét egy nagyszabású projektből, amit egyelőre még homály fed. Talán egy új Assassin's Creed lesz az?

Mike Laidlaw közel egy évtizedig húzta az igát a BioWare-nél, írói munkássága mellett ő volt a Dragon Age: Origins vezető designere, de a későbbi részekben is kreatív igazgatói szerepkört töltött be. Kilépése után sem unatkozott, tanácsadóként segített be a Kickstarteren összekalapozott Waylandersbe.


Most viszont újra egy nagy stúdiónál kapott állást, nevezetesen a Ubisoft Quebecnél. A csapat legutóbbi munkája az Assassin's Creed: Odyssey volt. Laidlaw a Twitteren azt írta, "mindig is tudta, hogy egyszer visszamegy AAA-kategóriás játékot fejleszteni, miután megtalálja a megfelelő csapatot és projektet". Ennek most jött el az ideje.

Az úriember kreatív igazgatóként dolgozik majd friss csapatával egy teljesen új projekten. Netán az új Assassin's Creedről van szó? Nincs kizárva, hiszen már az Odyssey is szerepjátékos irányba ment el, Laidlaw szaktudásával pedig a jövőben tovább mélyülhet az egész. 2020-ban a Ubisoft Montreal-féle folytatás jön, így legjobb esetben is csak 2021-ben jöhet a quebeci anyag.

A Ubisoft Quebec nemrégiben jelentette be, hogy 200 új állást teremt, és egy külön stúdiót nyit a városban, hogy egy megszokottól eltérő címen dolgozzon.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...