HWSW: Viszik a gaming monitorokat, mint a cukrot

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 11.
  • Biznisz
Link másolása
Tavalyhoz képest duplájára nőhet a játékosoknak szánt megjelenítők értékesített darabszáma. Mindez ugyanakkor továbbra is csak egy apró, 4 százalékos részesedést jelent az összes értékesített monitort nézve - írja a HWSW.

Óriásit nőhet a gaming monitorok értékesített darabszáma 2017-hez képest - derül ki a TrendForce prognózisából. A piackutató októberig regisztrált adatai alapján egy év alatt több mint duplájával, számszerűen nagyjából 104 százalékkal gyarapodhatnak az eladások, amelyek így elérhetik az 5,1 milliós darabszámot. Mindez ugyanakkor továbbra is csak egy apró, 4 százalékos részesedést jelent az összes értékesített monitort nézve.


Bár csak szerény mértékben, de a játékosoknak szánt kijelzőkkel párhuzamosan gyarapodott a teljes piac is, a 125,6 milliós darabszám 1,5 százalékos emelkedést jelenthet tavalyhoz képest. A TrendForce szerint a gaming monitorok iránt növekvő keresletet olyan népszerű címek hajtják, mint a PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), amelyhez a készítők kifejezetten magas, 144+ hertzes frissítésű monitort javasolnak.

Ha kíváncsi vagy az egyes típusok arányaira, olvasd el a teljes cikket a HWSW--n!

9.
9.
Stranger
#7: Sztem is felesleges a 144FPS-t üldözni. Nem arra vannak belőve a játékok, hogy kényelmesen elérhető legyen... persze pár éves cím+modern hardver már adja.

Csak akkor ott van az a helyzet, hogy bezárod a stabil 144FPS CS:GO-t, megnyitod a másikat ami 35-60-al döcög és már szaggatásnak fog tűnni... Én azt mondom, boldog tudatlanság. :D

Majd 15 év múlva standard lesz, a felbontást úgysem érdemes növelni, bár lehet addigra kitalálnak vmit.
7.
7.
FrankBlack
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Közben találtam egy-két érdekes dolgot:

https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/4ek21j/so_can_someone_clarify_gsync_for_me/

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/3tt7ou/does_4550_fps_on_a_gsync_display_appear_as_smooth/

Azt hiszem maradok inkább továbbra is a 60 hz 60 fps-nél. Az is elég jó ;)

3.
3.
Max3000
#1: A gsync nem arra jó,hogy a 144hz-es monitorodon tudj 60 fps-el játszani hibamentesen.Tisztázzuk,a 144hz-es monitor nem azt jelenti,hogy csak ezen a hz-en lesz hibátlan minden,hanem eddig bírja a monitor.A gsync a játékon belüli fps ingadozást és képtörést javítja jobban,mint a vsync.Ennyi.
1.
1.
FrankBlack
Jómagam is nézegetem már egy ideje a monitorokat. A jelenlegi csak 1080p, jó lenne a nagyobb felbontás (pl. 1440p) de attól tartok nem minden játékot tudna a gépem viszonylag stabil 60 fps-el hajtani ilyen felbontáson. Ha pedig egy natív 1440p-s monitoron a játék felbontását leveszem 1080-ra nem lesz ronda a kép? Mint pl. az én monitorom esetében is, ha nem natív felbontáson megy nagyon ronda.

A másik dolog a Gsync, illetve a 120-144 Hz. Mivel a gépem nem hinném, hogy bírná sok játék esetében a 120-144 fps-t, szintén az lenne a kérdésem, hogy ha „csak” 60, vagy 70-80 fps-el megy nem lesz gáz? Nem fog töredezni a kép mozgás közben? Mondjuk én pont azért szeretnék Gsync-es monitort, hogy megszabaduljak a néhány játéknál tapasztalható tearing, micro lag, micro stuttering jelenségektől. De ha nem fut a game azon az fps-en, mint a monitor „natív” képfrissítési frekvenciája, akkor mi történik? Vagy a Gsync monitoroknak pl. többek között az is a lényege, hogy szinte mindegy milyen fps-el megy, akkor is folyamatos lesz a kép, nem töredezik, megszünteti a tearing, stuttering jelenséget? Nem igazán értek hozzá, hogy is működik ez a technológia.

Ezek bizonytalanítottak el mindig, amikor épp lett volna pénzem egy ilyen beruházásra. Pedig elég sok olyan véleményt olvastam különböző helyekről, ahol az emberek szuperlatívuszokban beszélnek a Gsync, 120-144 hz-es monitorjukról. Azt mondják óriási a különbség a „sima” hagyományoshoz képest. Persze csak annak, akinek érzékeny a szeme az ilyesmikre. Nekem pedig az.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...