Már megint perelik a Fortnite-ot

  • Írta: szlav
  • 2018. december 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Nincs új a nap alatt, ismét a Fortnite egyik tánca miatt perelik az Epic Gamest. Ezúttal a Kaliforniába jöttem sztárja, Alfonso Ribeiro indított jogi eljárást a Carlton néven elhíresült mozdulatai miatt.

Kétségtelen: minél nagyobb figyelmet kap egy játék, annál nagyobb a veszélye annak is, hogy napvilágra kerülnek a jogtalanul felhasznált elemei.  Az amerikai rapper, 2 Milly után most a Kaliforniába jöttem című sorozatból ismert Alfonso Ribeiro is jogi lépést tett az Epic Games ellen, ugyanis a hatalmas sikereknek örvendő battle royale-játékuk egyik tánca lemásolta a színész híres táncmozdulatait.

A játékban "Fresh" néven található tánc a The Fresh Prince of Bel-Air, vagyis a Kaliforniába jöttem egyik epizódjában tűnt fel először. David Hecht, Ribeiro ügyvédje a következőkkel érvelt a per kapcsán: "Az Epic Games rekord mennyiségű profitot szerzett a letölthető tartalmakkal, beleértve a "Freshhez" hasonló emote-okat is. A stúdió azonban nem kompenzálta, sőt, engedélyt sem kért Mr. Ribeirótól azzal kapcsolatban, hogy felhasználhatják-e a színész ikonikus szellemi tulajdonát."

Más esetekben ritkán hallani arról, hogy egy tánc miatt induljon jogi eljárás, azonban Ribeiro szerzői jogi igényt nyújtott be a mozdulatsorral kapcsolatban. Érdekes megemlíteni, hogy a színész oldalán dolgozó ügyvédi iroda kezelte 2 Milly perét is, Ribeiro pártján pedig hasonló eljárást indítottak a 2K Games ellen is, hiszen az NBA 2K-szériában szintén feltűnik a Carlton-tánc.

8.
8.
Batman
#6: A francokat. Foglalkoznak vele rendesen, mindig hoznak bele valami kis újdonságot ami miatt szórakoztató és mindezt úgy, hogy egyetlen játékmód van, minden más ennek az egynek a mutációja. Lehet, hogy a PUBG az mondjuk előbb jött, de olyan ramaty, optimalizálatlan gagyi szutyok az a játék, hogy én nem ereszteném rá egyik platformomra se. Epicnek össze jött, ráadásul pazar ahogy kinéz, ötletesek a skinek, jó érzés vele játszani, már ha vannak az embernek barátai.
7.
7.
delphijos
#6: Szerintem azért nagyon sok jó játék van hasonló cipőben. Hogy teljesen egyedi, sose látott dolgok nincsenek benne. ( amúgy ez egyre nehezebb is ) A “lopkodás” szóval is rengetegen dobálóznak, de ha valami egy játékban már volt , azért ne legyen már lopás hasonlót csinálni. Akkor minden játékstílusnál az összes játék az első ilyennek a lopása ? Sokszor ismert dolgok jó vegyítése is lehet a siker kulcsa. Amúgy meg egy csomó “ingyenes” játék van, mindegyiknek van / volt esélye sikeresnek lenni. Sokszor igen, szerencse is kell hozzá, de ezért is kár nyafogni,
6.
6.
Lorthirash
Igazából az egész játék összelopott ötletekből áll, semmit nem tett hozzá az EPIC alapvetően egy gyenge vagy középszerű játékról van szó 0 újítással ami ingyenes emiatt van sok player.
5.
5.
Max3000
#4: Őszintén szólva én is furcsállom,hogy erre az idióta mozdulatra szerzői jogokat birtokol,de amcsi nevetségesen kacifántos jogi képviseletein sem kell senkinek meglepődni.
4.
4.
Heldengeist
#2: Nem ez az első játék, amibe beletették. Én őszintén szólva erősen kétlem, hogy arra a balfasz billegésre, amit amúgy nem is ő talált ki, szerzői jogokat birtokol a színész.
3.
3.
hadzsime
Nem úgy volt, hogy táncmozdulatokat nem lehet levédeni?
2.
2.
Max3000
Én azon csodálkozok,hogy a kiadóknak hogy lehetett ennyi esze,hogy csak úgy beleteszik a táncát mindenféle előzetes kérés vagy tárgyalás nélkül.Pont Amerikában,pont egy olyan világban,ahol azért is perelnek,ha hasonló színű alsógatyát vesz fel valaki.
1.
1.
Batman
Na a két gyökér egymásra talált. Az egyik csak innen szedi a pénzét, a másik meg a kutyának nem kell és szakítani akar a lehúzóktól. VICC :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...