Amerikai toplista: a csúcson a Red Dead 2

 • Írta: zoenn
 • 2018. december 20.
 • Toplista
Felemás hónapon van túl az amerikai játékpiac az NPD Group legfrissebb jelentése szerint. A legkelendőbb játék - minden meglepetés nélkül - a Red Dead Redemption 2 lett, míg a konzoloknál a Switch győzedelmeskedett.

Összeállt az NPD Group jelentése az amerikai piac novemberi teljesítményéről. A teljes iparág forgalma 2,7 milliárd dollárt tett ki, ami valamelyest alacsonyabb a tavalyi év hasonló időszakához képest. A játékok iránti kereslet visszaesése a Call of Duty: Black Ops 4 szokatlan októberi premierjének tulajdonítható.

A hardvereladások csekély 3 százalékos növekedést produkáltak 2017-hez képest, ami 1,2 milliárd dollárt jelent. A PlayStation és az Xbox eladásai lelassultak, viszont a Nintendo Switch iráni érdeklődés jelentősen megugrott.

A szoftverek is 15 százalékos visszaesésben vannak, így csak 1 milliárd dollár folyt be belőlük. Természetesen a Red Dead Redemption 2 vitte a prímet, és már a második legkelendőbb játéknak számít az idei évben. A Rockstar játéka mindössze két hónap alatt 40 százalékkal haladta meg az első rész teljes eladásait. A Call of Duty: Black Ops 4 a második legjobban fogyó játék PS4-en és Xbox One-on.

A Battlefield V harmadik helye korrektnek mondható. A Pokemon: Let’s Go, Pikachu! és a Let’s Go, Eevee! kombinált eladásai már rekordernek számítanak az első hónapos számokat és a Pokémon-sorozatot nézve.

A legkelendőbb játékok novemberben:

 1. Red Dead Redemption 2
 2. Call of Duty: Black Ops 4
 3. Battlefield 5
 4. Fallout 76
 5. Pokemon: Lets Go, Pikachu!
 6. Pokemon: Lets Go, Eevee!
 7. NBA 2K19
 8. Madden NFL 19
 9. Spyro Reignited Trilogy
 10. FIFA 19

Ezek is érdekelhetnek

5.
Juha
#4: Na ja, és ők bányásszák ki a mobilokhoz az alapanyagokat, viszont egy tizenéves telefonért odaadnák az utolsó kecskéjüket is páran... Csodálkozunk, hogy "ide" akarnak jönni, de többnyire "mi" hoztuk őket ilyen helyzetbe, TE is, aki a képernyő előtt ül, és ÉN is, aki a telefont nyomkodja (gyk. a fogyasztásra épülő társadalom).
4.
Oldman
Tùloztam, arra akartam cèlozni, hogy mostanra megtelt a piac konzolokkal. Az ùjabb gèpek lehet ebből kiùt az eddigi vàsàrlòk esetèben. Egyèbkènt rengeteg a szegèny ember, nèzd csak meg a tùlszaporodott milliàrdos lèlekszàmù orszàgokat. A vilàg lakossàgànak kb 70%-nak nem a konzolokon jàr az esze, hanem egy tàl rizsen, főleg a tiszta vìzen.
3.
Max3000
#2: De én is szépen elírtam ahogy illik.6 milliárd 900 millió
2.
Max3000
Mindig öröm olvasni egy ilyen csodálatos elemző sorait.Tehát akkor kb 6 millió 900 ezer főből nagy részüknek kajára sem telik.
1.
Oldman
Mèg jò, hogy lelassultak a konzol eladàsok, hiszen az èrtèkesìtèsek elértèk a közel 100 milliòs eladàst, tehàt minden 70-ik embernek van valamilyen konzolja otthon. Akiknek meg nincs, nagyrèszt azèrt, mert kajàra sem telik. A konzolok ùj generàciòjànak piacra kerülèsèvel minden bizonnyal vàltozni fog a helyzet, az eladàsok ùjra erősen növekedni fognak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...