Amerikai toplista: a csúcson a Red Dead 2

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 20.
  • Toplista
Link másolása
Felemás hónapon van túl az amerikai játékpiac az NPD Group legfrissebb jelentése szerint. A legkelendőbb játék - minden meglepetés nélkül - a Red Dead Redemption 2 lett, míg a konzoloknál a Switch győzedelmeskedett.

Összeállt az NPD Group jelentése az amerikai piac novemberi teljesítményéről. A teljes iparág forgalma 2,7 milliárd dollárt tett ki, ami valamelyest alacsonyabb a tavalyi év hasonló időszakához képest. A játékok iránti kereslet visszaesése a Call of Duty: Black Ops 4 szokatlan októberi premierjének tulajdonítható.

A hardvereladások csekély 3 százalékos növekedést produkáltak 2017-hez képest, ami 1,2 milliárd dollárt jelent. A PlayStation és az Xbox eladásai lelassultak, viszont a Nintendo Switch iráni érdeklődés jelentősen megugrott.

A szoftverek is 15 százalékos visszaesésben vannak, így csak 1 milliárd dollár folyt be belőlük. Természetesen a Red Dead Redemption 2 vitte a prímet, és már a második legkelendőbb játéknak számít az idei évben. A Rockstar játéka mindössze két hónap alatt 40 százalékkal haladta meg az első rész teljes eladásait. A Call of Duty: Black Ops 4 a második legjobban fogyó játék PS4-en és Xbox One-on.

A Battlefield V harmadik helye korrektnek mondható. A Pokemon: Let’s Go, Pikachu! és a Let’s Go, Eevee! kombinált eladásai már rekordernek számítanak az első hónapos számokat és a Pokémon-sorozatot nézve.

A legkelendőbb játékok novemberben:

  1. Red Dead Redemption 2
  2. Call of Duty: Black Ops 4
  3. Battlefield 5
  4. Fallout 76
  5. Pokemon: Lets Go, Pikachu!
  6. Pokemon: Lets Go, Eevee!
  7. NBA 2K19
  8. Madden NFL 19
  9. Spyro Reignited Trilogy
  10. FIFA 19
3.
3.
Max3000
#2: De én is szépen elírtam ahogy illik.6 milliárd 900 millió
2.
2.
Max3000
Mindig öröm olvasni egy ilyen csodálatos elemző sorait.Tehát akkor kb 6 millió 900 ezer főből nagy részüknek kajára sem telik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...