Darksiders 3 - visszatért a klasszikus harcrendszer

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 22.
  • Hír
Link másolása
A Darksiders 3 elég sokban eltért a sorozat korábbi darabjaitól, beleértve a harcrendszert is, ami nem minden rajongónak tetszett. Aggodalomra nincs ok, a legújabb patch visszaadja a klasszikus szisztémát.

Nem minden rajongónak jöttek be a Darksiders 3 reformjai. Ugyan akcióból és intenzitásból nincs hiány, néhány sarkalatos pont megváltozott a harcokban. A játék legújabb javításával viszont már választhatjuk a sorozat korábbi darabjaiból ismerős harcrendszert is.

A menübe lépve már feltűnik egy új harci mód, a Classic, míg az eredetileg kiadott harcrendszer Default néven fut. Ha az előbbit választjuk, olyan lehetőségeket kapunk, amiket a megjelenéskor még nem. Például a támadásainkat bármikor megszakíthatjuk, illetve azonnal elhasználhatunk egy itemet is. Nem kell megvárnunk, mire az animációink véget érnek.

A Gunfire Games szerint ezek a változások sokkal jobban emlékeztetnek minket a Darksiders első két részére. Bármikor válthatunk a két harci mód között, a nehézségre és az achievementekre nem lesznek kihatással.

A tapasz emellett kitolja a szintsapkát 200-ra, valamint javítottak az ellenségek egyensúlyán a 80-as és az afeletti szinteken. Finomodott az általános játékmenet is, az ellenőrzőpontokat már sokkal bőkezűbben dobálja a játék, és rengeteg technikai hiányosságot sikerült orvosolni.

Ki tudja, talán ideje újra nekiveselkedni Fury kalandjának?

11.
11.
Max3000
#10: Máshol háború,halál,viszály(ugye éppen az aktuális részben) és éhinségnek vannak feltüntetve.
10.
10.
Zelgadis187
Amúgy háború, éhínség, dögvész és halál a négy lovas nem ? Nem értem akkor enek a karakternek a nevét. De lehet hogy tévedek.
9.
9.
Darksiders84
KRATOS kösz az infot
Batman remélem én is így gondolom ugyebár tervbe volt pár rész ezen túl is ezért így teljesen más szereplővel a történet de a Darksiders stílus hangulat kaland megmaradt bízom benne és még lehet a kamerát is javítják mert arra is nagyon panaszkodnak hogyan lehet ilyen harc közben.
8.
8.
Batman
Semmi baj a játékkal! Megint a sokat látott, egyedi mainstream jóskák el kezdtek sírni, hogy nem olyan mint az előző részek. Ha olyan lenne akkor meg az lenne a baj, hogy harmadszorra ez már uncsi! Bújjanak el! Ez a játék szórakoztató.
7.
7.
Párbeszéd a játékból:

"Hey, horseman... Or how should i call you...? Horse woman? Or horse person...?"

Hiába mondtam, hogy ezt nem veszem meg, attól még megvettem persze. Annyit tudok mondani, hogy más, mint az előző. Azt viszont tudom, hogy a ló kábé annyira hiányzik ebből a játékból, mint a Mass Effect 2-ből. Semennyire.

Az új harcrendszernek a bétájára bejelentkeztem még múlt héten és valóban: kicsit elnézőbb a játék dodge közben, azaz több frame sebezhetetlenséget kapunk és Fury sem áll meg színpadiasan elnyomni az élet talizmánt, hanem instant történik. Könnyítések ezek, vagy inkább az alapvető játszhatóságot befolyásolják, azt mindenki eldönti maga.

Ettől függetlenül még mindig úgymond "furcsa" a játék, mert semmi különösebben figyelem felkeltő dolog nem jelzi, hogy mindjárt megdöglesz. Ezen nem segít az sem, hogy gamepad esetén (amit preferálok hozzá) irányíthatatlan a kamera és bárhonnan beugorhat valami trash mob és lezúzhat úgy, hogy annyi is. Ja, persze van egy kijelző, ami mutatja, hogy valamelyik irányból valamikor lesz majd valami, de őszintén szólva nem segít.

Berakták az egész utat szűk helyekre és kisebb termekre, ahol ha darksiders/dmc/god of war módra bemész darálni, akkor meghalsz, mert nem látod az ellenfelet. Ha billentyű+egértyűn mész, akkor kapsz máris irányítható kamerát, de azt tudom mondani, hogy nem menti meg a dolgot nagyon, főleg, ha nem az asztalnál akartam kotlani vele, hanem a kanapén. Azért nem segít a bill+egér és ez a patch sem, mert a játék dizájn szinten rossz. És ez a Dark Souls mentési rendszer meg valószínűleg nagyon jó annak, akinek 6 anyja van. Én személy szerint nem vagyok oda azért, hogy totál figyelve, és már beteges szinten össze-vissza dodgeolva és pattogva (méltatlan a címhez), mint valami elmeháborodott feszült figyelemmel mész, aztán leüt valami sima trash mob és menjél, barátom, megint fél órát és ismételd meg ugyan azt a szart 66-szor.

Mindezek mellett nem egy trash játék. Nem egy szar játék és egy rajongó végig fogja tolni, mert benne van az a Darksiders-es valami. De nem is tökéletes, egy jó közepes játékról beszélhetünk, ami a második részt sem biztos, hogy megéli, ha az első ilyen lett volna.

Kvázi hiába patchelgetik, Dark Souls-nak tervezték (hint: nem jött össze), most mindegy mit csinálnak vele, nem lesz sokkal jobb és játszhatóbb sem.
6.
6.
hadzsime
#3: Lovas ő, csak nincsen lova.
5.
5.
Raam989
#3: Miért Fury kicsoda? -.-
4.
4.
KRAT0S
Sztem Semmi gond nincs a "főszereplő"vel ! Idáig még ő tetszik a legjobban

@Platinum shopnál 14000...
3.
3.
lilbilly
Na akkor már csak a főszereplőt kéne kicserélni egy lovasra, és akkor már viselhetni a Darksiders 3 nevet. :)
2.
2.
Darksiders84
Ahhoz képest hogy mindenhol lepontozták nincs eladó példány sőt karácsonyra se akciózták le pedig egész decemberben szinte mindenre volt na mindegy ez jó hír biztos beszerzem ha lesz olcsóbban már várom esetleg BP-en aki végigvitte megunta szólhat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...