Neurális hálózattal javítható a retro játékok grafikája

  • Írta: sirdani
  • 2018. december 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Ráadásul nem is akármilyen eredménnyel! Egyelőre ugyan még csak kísérleti stádium gyanánt kizárólag a screenshotok látványvilágát javítják fel, de a különbség már így is elképesztő. Itt az autentikus remastered játékok korszaka?

A ResetEra felhasználói AI neurális hálózat segítségével olyan régebbi retro játékokat próbáltak meg látvány terén feljavítani, mint a Monkey Island, a Metroid, a Myst, a Crusader No Remorse, a Final Fantasy VII és a Doom. A folyamatba egyelőre még csak egy-egy képet sikerült bevonnia a felhasználóknak, ám az eredmény már így is van annyira ígéretes, hogy komoly változásokat hozzanak a felújított retro játékok piacára - ha másként nem is, de a feljavított textúracsomagok elkészítése biztosan kevesebb időt fog igénybe venni.

A következő képeken az első próbálkozásokat láthatjátok, összevetve a játék eredeti kinézetével.

15.
15.
Csoki80
#14: Nem mindig érdemes az újat választani. Azok sokszor hitvány másolatai csak a múltnak. De jól esik egy felbontás tuning, mert az új monitorokon és tévéken nagyon csúnyák lesznek a kis felbontású dolgok.
14.
14.
Extol
Állandóan ez a múltba révedés megy, semmi új ötlet, nyomatni ezerrel a folytatásokat, meg a reduxot, meg előszedni ugyanazt az átkozott témát (WW2 pl) száááázezerszer- nem baj, hátha végleg leszokom a játékokról
11.
11.
crytek
#9: Arra ott lesz a Skywind ha valaha elkészül... (Skyrim alá teszik az egész Morrowind 3-at)

Mondjuk ha morro 3 ez se rossz https://www.morrohun.hu/hirek/2012/11/oreg-roka-nem-ven-roka-morrowind-overhaul-3/
10.
10.
crytek
#8: Nem azt mondtam. Miért nem ők dolgoznak vele... Nézd meg aki dolgozott vele pl MS a Gears of War 1 Ultimate-el ég és a föld a 2 game kb minden textúrát lecseréltek. Ez meg kb 0 na jó legyen 0.1
9.
9.
Stranger
#7: Ez a jövő mindenhol... amúgy ha fan made textúra pakk miért ne? Jobb mint a semmi, PC-n kitolhatsz egy Morrowindet full 4k-s textúrákkal. Ez tök jó.
8.
8.
Heldengeist
#7: Van aki szeretne még játszani a 450 éves szarokkal. Nekem ez pont nem gond, mert adott a géppark az autentikus élményhez, de ha valaki a napi használatú gépén szeretne játszani nem dosboxban, nem 320*240 vagy 640*480 felbontásban, akkor annak egy ilyen újrakiadás jól tud jönni. Az meg hogy mesterséges vagy természetes neurális hálóval dolgozzák újra, már lényegtelen.
7.
7.
crytek
Hát igen ez van amikor moslék büdös a munka és inkább AI-kra bízzák mintsem dolgozzanak vele amiért újra el tudják adni a 450 éves szarjaikat....
6.
6.
Matt8888
#1: Nem csak azon kéne. De ha már itt tartunk, akkor lehetne egy össznépi foltozást is tartani, ha jönne a kérdés, hogy "mi jobban tudjuk" alapon akkor (?)
Github-ra csináljatok egy repo-t aztán mehetnek az layout design-ok meg minden egyéb :)
5.
5.
FreeKatana
Azért ilyen klasszikus Resi trilógiánál meg Chrono Crossnál, jól jönne ez a neuizé. Mai körülmények között a pixelerdőtől alig kivehetőek az egyébként gyönyörű, előre rajzolt hátterek.
4.
4.
mamgu
#3: Ott a pont ráadásul a játékmenet döcögésein ez sem segít.
3.
3.
Heldengeist
Mindig elmosolyodom, amikor arra gondolok, hogy a retro játékok újrakiadásánál azért dolgoznak, hogy minél kevésbé legyen pixeles, a retró hatásért dolgozó indie címeknél meg olyan vallásosan ragaszkodnak hozzá, mintha a retró élménynél a felismerhetetlenül pixeles látvány lenne a legfontosabb.
2.
2.
ribizly
#1: Mennyire szivemből szóltál!

A hírhez meg annyit, hogy tök jó! Legyen is ilyen minél több, de sok régi cuccnál a textúrák cseréje megoldja a "problémák" 80%-át.
1.
1.
szinkron
Ezt az irgalmatlanul gagyi képnézegetőtöket nem cseréltek már le soha?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...