Battlefield V - jönnek a mikrotranzakciók

  • Írta: szlav
  • 2018. december 27.
  • Biznisz
Link másolása
Loot boxoktól, vagy fizetős DLC-pályáktól szerencsére nem kell tartanunk, de januárban mégis megérkeznek a Battlefield V első mikrotranzakciós apróságai. A prémium valutát kozmetikai különlegességekre költhetjük majd.

Január 18-án érkezik az a frissítés, amely megnyitja a Battlefield V első mikrotranzakciós lehetőségeit. Az EA és a DICE többször is leszögezte, hogy tartózkodnak majd a lootládáktól, valamint a játékosbázist felosztó térképcsomagoktól, így ezúttal a Battlefront 2 jelenlegi rendszeréhez hasonló megoldással találkozhatunk majd. Egy prémium valutát vásárolhatunk, melyet aztán a játékon belül különböző kozmetikai cuccokra költhetünk el. Nem különleges fegyverekről, vagy bármi előnyt nyújtó dolgokról van szó, csupán alternatív kinézettel különböztethetjük meg katonánkat és a fegyvereinket. 

Nem titok, hogy a Battlefield V nem úgy teljesített a kasszáknál, ahogyan azt az EA szerette volna, a dobozos változat például a dobogót sem érte el a briteknél a megjelenés hetében. Azóta persze egészen komoly leárazásokkal is találkozhattunk, több online felületen akár egy tízes környékén is megvásárolhatjuk a teljes játékot, ennél azonban nyilván több kell ahhoz, hogy anyagilag kifizetődő legyen a nagyszabású online shooter. Ki tudja, talán a még most is fejlesztés alatt álló battle royale-mód majd jobban felkelti a játékosok érdeklődését.

108.
108.
colors
Hadd döntsük már el, hogy mit veszünk! >:(
106.
106.
delphijos
#104: "Viszont ha megvettétek volna a dlcket akkor nem kellett volna nekik 2 évente kiadni új játékot hanem megcsinálhatták volna rendesen."

Ezzel az a baj, hogy senki se szólna a fizetős DLC miatt ha teszem azt egy multinál évekig jönnének a pályák, esetleg egy év után graf frissítés, stb... egy új számozott epizód helyett. Vagy mondjuk FIFA-nál ugyanígy update. Akkor azt mondaná az ember hogy érthető a DLC, és nem egy új rész jön minimális változással. De amikor jön a 0 day dlc, vagy 2-3 hónap alatt "kiszórják" őket és utána 1 éven belül megint jön az "új rész" akkor igenis sok ember lehúzásnak érzi.
104.
104.
canapeace87
Igazából mi játékosok vagyunk a hibásak. Egyszer a játék a szar, aztán pénzt kérnek a dlc-ért... sorolhatnám még. Én anno a bf4el kezdtem a multit. Ott megtetszett és a dlcket is megvettem hozzá. Aztán idővel tapasztaltam, hogy a dlc mapokon nem tudok játszani mert nem volt más player aki ugyszintén megvette volna. Csak az alap mapokon lehetett játszani. Most a BfV-öt beszersztem teljes áron és 120 órám van benne. És méghozzá ingyenesek lesznek a mapok, fegyverek... így aki szereti nem csak az alap mapokon fog tudni játszani mint anno aBf4-be. Hogy várni kell rá?Nagy ügy, fent tartják az érdeklődést. Mert mire megunnád kidobják az új cuccokat. A másik dolog meg az, hogy félkész a játék? Mivel sose vettetek dlcket és nem gyarapítottad a zsebüket így kibaszásból kiadtak nektek egy új Bf-et, hogy azzal tedd a pénzt a zsebükbe. Viszont ha megvettétek volna a dlcket akkor nem kellett volna nekik 2 évente kiadni új játékot hanem megcsinálhatták volna rendesen. Nem mintha ezzel a bfvel baj lenne... vannak hibái mint minden játéknak de ettől élvezhető. Vagyis ps pron engem semmi nem zavar. Nem kell mindig az új játékért sírni... főleg egy fps játéknál. Megcsinálják a játékot kiadják és utána pár ember már eltudja csinálgatni a dlcket... a többiek meg dolgozhatnak az új gamen amit majd 3 év múlva kiadnak és a hoaszabb idő és a dlckből befolyt összeg egy jobb gamet fog eredményezni. Sajnáljátok a pénzt dlckre... de ugatni, oltani azt tudtok! Megnézném neked 20 ezer forint elég lenne e mikor hozzá se tudnál keudeni ahhoz a munkához amit ők csinálnak. A pénztárhoz hülye lenne itt sok ember! Tisztelet a kivételnek! Nyomjátok a BfV-öt! Jó játékot nektek!
99.
99.
colors
Valahol működik egyáltalán ez a matchmaking rendszer miszerint hasonló tudású játékosokkal rak össze?
98.
98.
Duken
Lehet nem hibà hibátlan a cucc de rég élveztem ennyire egy multi fps-t!
95.
95.
colors
Megnéztem, 0.9 és nem ez a játék az életem, sok mással is játszok. Most pl. Warframe, Destiny 2, DayZ, stb.
94.
94.
colors
Írtam, hogy a csapat lista közepén vagy kicsit előrébb szoktam lenni és most 0.8-9 az arányom elvileg. Utóbb mindig 1 fölött volt az arányom, lehet már több. Térkép, csapat, hangulat és egyéb függő. Makrózni itt az egerem, de az illesztő sincs fent. Nem ezért vettem az egeret, hanem mert ez tetszett és árban is jó volt. Párom is ilyet használ meg más is a családban és mindenkinek jó. Reklám vége. Csak szó volt róla, hogy a BF3-ba is sokan makróztak. Baromi igazságos...
89.
89.
colors
A makrózás miatt nem vágnak ki senkit?
88.
88.
colors
Mondjuk a hangulata az nagyon jó és változatosak a szituációk. Volt olyan, hogy csak a Twisted hídján nyomultunk előre-hátra egész játék alatt.
82.
82.
colors
Én is szóljak már bele a cod-ba. Egyre szarabb, az mw részek még jók voltak és egy ideje ugyan az.
81.
81.
colors
A BFV single nekem sem a kedvencem, túl sztoris lett és ha játszok, akkor játszani szeretek és nem filmezni. Meg unalmas ez a sok epic, hogy mindenki meghal a végén. A BF3 vagy a BC2 tény, hogy jobb volt, de ott meg ez a böngészős szerverkereső mi volt? Legalább a BF4-et megcsinálták normálisan. Végül is ha ugyan az lenne mint azok, akkor meg az lenne a baj. Én multiban még mindig azon lovagolok, hogy miként lőnek ki engem úgy, ahogy én szinte senkit nem tudok. Éppen csak a fejünk látszik ki, mindketten Sten-el vagyunk. Mindkét fegyver szórja a golyókat minden felé. Mégis hamarabb kilő, még az én sorozatomból alig kapja el pár vagy egy sem. Vagy háttal áll, kapja a sorozatot, mind elkapja. Majd megfordul és 1-2 golyóval kilő. Ha az én fegyóm szór, a másiké miért nem? Lentebb már írtam, hogy pl. az én Bloody V7 egerem tud olyat, hogy az egyes lövésből sorozatot csinál, csak én nem használom, mert minek. Mások nagyon úgy érzem, hogy élnek ilyen dolgokkal. De mit panaszkodok, általában a játékos lista közepe felé vagy kicsit fentebb vagyok. :P Tranzakció? Aha, nyomok a multira és játszok tovább. Külső nézettel valami köpenyes és lobogó hajú csaj karaktert én is megvennék. XD
80.
80.
Unknown
No akkor leírom

A kampány: a maga körűlbelűl 4 de max 5 órájával is egy kínkeserves bullshit sorozat a maga késdobáló amazonjaival ( sajnos a last tiger nekem kimaradt). Inkább érződött ez az egész egy felületnek ahol a készítők kiélhették az SJW-ségüket mintsem hogy egy rendes történetek tálaljanak nekünk. A BF3 sem volt egy nagy was ist das de a maga idejében ennél azért többet nyújtott. A lopakodáshoz meg már nincs mit hozzá tennem.

Multi: Nem változott az előnyére semmit, igaz ami jó ahhoz nem kell hozzányúlni és drasztikusan változtatni rajta, viszont itt már érződik hogy valahol változtatni kell a koncepcióban de nagyon. Szimplán fárasztó az egész. A hibákat pedig lehetne napestig sorolni, de olvassátok csak el ollie92 kommentjét egy kis ízelítőért, azóta hogy miket javítottak ki (feltételezem hogy nem sokat) azt nem tudom. De lényeg hogy jönnek a mikrotranzakciók.

A legnagyobb baj viszont maga a játék koncepciója, az egésznek az alapja, a PC és az emberek szájbatojása. Ugyebár a BFV-t szolgáltatásként kell kezelni, ez most a trend. A Gaas koncepció alapján kellett volna benne lennie season passnak vagy mikrotranzakcióknak és az utóbbit jól el is rejtették így a karácsonyi időszak elött had vegyék az emberek és aztán majd egy gombnyomásra aktiválják és voila. Nem csodálkoznék egy fizetős DLC-n sem. No de mint szolgáltatás nem nyújtja azt amit ígér. Komplett játékmódok hiányoznak belőle, a hibákkal nem foglalkoznak, a koncepcióban elcsúsztak egy csomó banánhéjon lásd csak az 50-es szintűjátékosok esete. Az egész játék nagyobb lett meg szebb de nem több és pláne nem jobb. Még maga a játékmenet egy tisztességes iparosmunka addig a tálalás nem éppen szar (tegnap rossz szót használtam) hanem inkább undorító. Undorító az hogy ennyire semmibe veszik a fogyasztót, hogy nekik egyszerűbb egy gombnyomásra mikrotranzakciókat belerakni a játékba minthogy hibákat javítanának és hogy kiaknáznák azt a hatalmas potenciált amit a játék és a korszak kínál. Battlefront 2-be is simán heggeszthettek volna egy Galactic Conquestet ennyi idő alatt, akár pénzért, de nem tették. Ha még egy évig készült volna ez a rész egész máshol tartanánk. Akkor lehet egy teljesértékű BF élményt kaptunk volna, de nem. De a legsiralmasabb az hogy ez sokaknak meg is felel, és még itt is lessznek dolgok amire azt fogja mondani az EA hogy figyu, ezt a funkciót vegyuk ki a kövi részből mert csak a játékosok X% használja, lásd Fifa menedzser mód. Ide fog jutni a BF6 is. Nem kell ehhez jósnak lennicsak nyitott szemmel járni. Mindenkinek szép napot.
78.
78.
tirpa
Páran felhoztátok az AK-47est, eddig nem találkoztam vele ebben a játékban. Esetleg le maradtam valamiről?
77.
77.
colors
A bugvadászok tudnának olyan játékot készíteni ami nem bugos? A régi játékokban is akadtak bugok, de a mai játékok sokkal összetettebbek és nehéz ennyi mindent szemmel tartani. Vagy vissza lehet kérni a régi játékok színvonalát, legalább ennyi bug nem votl bennük. Dehogynem. Érdekes én alig találkozok bugokkal. BFV-be amire emlékszem az az emberek össze-vissza esése. Engem nem zavar. BF1-ben vicces volt, amikor a holttest felfeküdt a falra oldalfekvésben. Maga az emberi lény is bugos. Hogy lehet ugyan ott enni és inni, ahol a levegő megy le? Ott akad el a kaja és akár fulladás is bekövetkezhet. Vannak akik bugosabban születnek, ők nem vacilálnak ezen. Akkor egy játék hogy ne legyen bugos? :D
74.
74.
Back2U
Pedig eddig milyen szép volt a kommentszekció :'(
62.
62.
colors
Ha valamit előbb adnak ki félkészen, az a baj. Ha csúszik pár hónapot, akkor meg az. Vicc. :D BF esetében kevés pályán is el lehet lenni, én általában pár kedvencen játszok. Lehetek ettől szar, ez van. Annak sincs sok értelme, hogy beleraknak 3-4 havonta 3-4 térképet. Megint a kedvenc térképek és más játékok mellett nincs idő úgy kiismerni őket meg sok nem lesz ezekből sem olyan jó, mint az alapok általában. Én így látom.
57.
57.
colors
Nem mindig követem, hogy ki mit ír és nem gyakran olvasok kommenteket. Van olyan játék ami alá a tetszésüket nyilvánítják ki a mételyek?
56.
56.
colors
Tényleg egy indokra kíváncsi lennék. Tehát miért szar a BFV? Nekem is vannak játékok amik nem tetszenek, de meg tudom indokolni. És érdekelne még a koruk, meg hogy szerintük akkor mi a jó. Mert a szüleik nem vették meg, ezért szar. Bennem is van néha ilyen, hogy sajnálom valamire a pénzt és próbálom elhitetni magammal, hogy nem olyan jó ez, nincs is rá szükségem. :D
53.
53.
colors
Írjátok már meg, hogy nektek mi nem szar? Érdekes, hogy a legnagyobb fikázók kora nincs feltüntetve, de egyetlen 18 alattit nem látok kommentelni. Ovassátok el amiket írtam korábban. Ti nem örülnétek ha a munkahelyetek vagy a szüleitek munkahelye új funkcióval bővülne és több pénzt kereshetnétek? A megélhetésről szól minden vagy mehetsz. Persze mind tetejében egy pénzéhes ember áll. Ti is megtennétek mindent, hogy ne rúgjanak ki és többet keressetek egy kis extrával. Aki meg elsőre belefutott és nem jön be neki, az meg megérdemli. Egy mogorva embert nem tudok sajnálni, pedig csak az elégedetlenségét és a boldogtalanságát sugározza. Nekem ami nem tetszik, nem tudják rám tukmálni fölöslegesen. Ingyen a legtöbb játékot kipróbálom és sokszor kellemesen csalódok, mert a videók nézése nem valós. Erre már én is faragtam rá és nem itt morgok a kommenteknél.
51.
51.
Back2U
#50: Teljesen korrekt játék, nem tudom miről beszélsz. Nézz vissza a DOS-os korszakba, ott legalább ennyi rossz játék van.
50.
50.
Unknown
Ez egy szar, csak már annyira alacsony sokaknak az ingerküszöbe hogy ezt nem veszik észre. Utóbbi időben csak csökken a játékok minősége, kijött idén 3 jó játék ami mindent elmond a játékipar állapotáról. Sekit nem érdekel a játék minősége csak az hogy van-e benne mikrotranzakció meg elég PC-e mivel ugye azzal el lehet takarni a szar végeredményt és a külföldi sajtó ezáltal jobb pontokat ad a produktumra. Ha pedig EA részvényt akarok venni most vegyétek amíg alacsony az ára, egy-kettő visszakúszik. Aki meg élvezi annak jó játékot hozzá!
49.
49.
Necreon
https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/027/475/Screen_Shot_2018-10-25_at_11.02.15_AM.png
46.
46.
Ooorky
#43: Ez se új dolog, anno legelső Cod-ban "görgőpörgetésre" raktuk a lövést és sorozatot lőttünk a Garanddal :D
45.
45.
Goofey84
Nekem kellemes csalódás a játék. Még kicsit kevés a pálya, de fog jönni ingyen még. Ha már mikrotranzakció, akkor az legyen csak skin. Én soha nem fizettem és nem is fogok skinért fizetni, de aki akar az vehet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...