Japánban már a PS4-et is lenyomta a Switch

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 30.
  • Biznisz
Jelentős mérföldkőhöz érkezett hazai pályán a Nintendo Switch: a hibridkonzolból már most többet adtak el, mint a PS4-ből öt év alatt - ehhez mindössze két esztendőre volt szüksége. Hol van még a csúcspont?

Japánban már több Switch forog közkézen, mint PlayStation 4. A Nintendo legújabb konzolja 2017. március 3-án jelent meg, és a Media Create adatai szerint 6,67 milliót adtak el belőle a szigetországban. A normál és a slim PS4-ből összesen 6,54 milliót, tehát már a Nintendo vezeti a versenyt.

Ilik megjegyezni, hogy a Sony masinája már öt éve a piacon van, míg a Switch csak most lép a második évébe, tehát lényegesen jobban fogy, mint a rivális konzol. A japán mentalitást ismerve ez a teljesítmény jelentős presztízsértékkel bír a kiotóiak számára.

Az USA-ban is nagyot ment a Switch - időarányosan a jelen generáció legjobban fogyó konzolja lett.

71.
Juha
#70: Ok, de konzolon pl. ennek esélye nincs, az MS próbálkozik a BC-vel, azonban ez a PC-s emukhoz képest hangyafing. Pc-n se tökéletes ez, mint írtam is, viszont a PS2-höz normális játékot normális áron találni szinte lottó (van sok-sok eladó, de a "gyöngyszemeknek" még mindig megkérik az árát).
Tehát a gyermekkor felidézéséhez általában jobb egy akármilyen PC emulátorral, mint megtartani a régebbi konzolokat szerintem. Ok, a PS3 kivétel, azt még normálisan emuzva nem láttam, viszont a többi konzolt simán, egy átlagos gépen tonnányi ps, ps2, vita, xbox, x360 plusz nintendo-s címet lehet játszani, na meg persze a régi pc-s, amigás és C64-es játékokat is, csak kis utánajárás kell hozzá.
Nem vitatom a konzolok előnyeit, de hülye módon én szeretek babrálni ilyesmikkel, már a 90-es években is sikerült elindítani úgy játékokat, hogy a minimum rendszerkövetelménynek jó, ha a fele megvolt (Elite2, Lion King 1Mb RAM-mal, 33 Mhz-es procival).
70.
Ooorky
#69: Azért PC-n a Gog amit lehetett visszahozott a retro-ból, sokszor ruszki hack-eket mellékelve egy-egy Win95/98-as játék mellé ami különben nem futna :D
69.
Juha
#63: Na ja, én is szeretném PC-n játszani eredeti fíílinggel a Stunts-ot, Prehistorik 2-t, Elite2-t, lotr-ot (ami nem a gyűrűs, hanem talán Lands/Lords of the Realm, vagy ilyesmi, amire emlékszem, hogy ilyen Civ féle stratégia, de figyelni kellett, hogy aratásra visszaérjen a parasztsereg stb.), de sajnos ma már nincs kazetta, kis/nagy floppy, már cd/dvd sem alap, így marad az emulálás. Ami vagy jó egy adott játéknál, vagy nem. De pl. Switch-nél esélyed sincs próbálkozni (mint a többi konzolnál sem. Pont.).
Én pl. néha különös perverzió miatt szeretek játszani régi játékokkal, karácsony előtt pl. a Prince of Persia 1-et próbálgattam, a 2d-s verziót, hát qvára felqrta az agyam. Nehéz is, időlimites is, ma már ezt temetnék. A Lion Kinggel lenyugtattam magam :-)
Aztán kipróbáltam a CS:GO-t, hamár ingyenes, és rájöttem, hogy nincs esélyem a falon átlátó ellenségekkel szemben, sztem maradok a retro játékoknál..m
68.
Nyarlako
#66: Vergödési alap, te amúgy valami vállalathívö szektatag vagy?
67.
Nyarlako
#66: A kedvenc SNES címeimet 10€ körül amikböl van pár, N64röl mario és DK64, Gamecuberól zeldákat, Wiiröl Mario Galaxykat. én pl.
66.
Ooorky
#65: Mit vennél és mennyiért? Az előző generációs virtual konzolból nagyon jól tudják, hogy felesleges sok energiát beleölni, mert alig veszik a régi játékokat, de jó vergődési alapot ad azoknak akiket egyáltalán nem érdekel a konzol.
65.
Nyarlako
#64: Ezt ugye viccnek szántad? Pár szaros NES cím. és "remélhetöleg" N64 és DS.
Rég ott kellene virítson a virtual console a teljes NES-SNES-N64-GC-Wii könyvtárral, de ha ök ellenségük a saját pénzüknek hát lelkük rajta.
64.
Ooorky
#63: Online előfizetők számára elérhető a folyamatosan bővülő NES archivum és úgy néz ki, hogy jönnek majd az N64 + DS címek is. Remélem nem horribilis áron... Ja, most a nagy N-ről van szó persze, hogy túl lesznek árazva :-D.
63.
Nyarlako
#62: Alap dolog lenne ha már lelövetik a retro archívumot akkor tegyék elérhetővé ezeket a klasszikusokat a gépünkön.
Mondjuk akinek kell most is levadászhatja őket , szélmalomharcot csinálnak.
62.
Max3000
#61: Erről eszembe jutott egy asszem 2005 vagy 6-os nyilatkozatuk,hogy nem zavarják a rom oldalak őket.
61.
Nyarlako
#59: A nagy N aki nem tud egy nyomorult Virtual console-t rakni az aktuális üdvöskéjére, de azért lelöveti a ROM oldalakat ahonnan a saját retro gépeikre leszedték a képfileokat amiket az a közösség csinált akiket amúgy is folyamatosan baszogat fanmade játékok miatt is.
Jogi szarrágási szempontból a csúcs a nagy N.
Switchre meg elférne pár exkluzív még ennyi idö után már ami hard mode: Nem WiiU port.
60.
Back2U
#58: Ez annyi sebből vérzik hogy inkább bele se kezdek.

Végre legyenek kedvesek a GK olvasók leszokni a bináris értelmezésről. Attól mert kritikát fogalmaztam meg nem azt mondtam szar.
59.
Max3000
#58: "Gratulálok a nagy N-nek. Szerintem igen is ér annyit ez a kis ketyere akármennyire is mondjátok hogy milyen gáz. 1 Ez egy új konzol milyen áron jött ki a PS4/XO1 kezdetben"


Eddig tudtam olvasni.Ez is csak egy érzelmi kivetülés a sok közül.
58.
M8 Klón
Gratulálok a nagy N-nek. Szerintem igen is ér annyit ez a kis ketyere akármennyire is mondjátok hogy milyen gáz. 1 Ez egy új konzol milyen áron jött ki a PS4/XO1 kezdetben. Másodszor 2 Kontrollert kapsz hozzá a kezdetektől nem kell mellé + kontroller ha Baráttal tesóval pároddal akarod játszani. Harmadszor ezen a gépen játszani lehet mivel arra van tervezve tehát beteszed a Gamecardot és játszhatod nem kell telepíteni nincs 50 Gb-s patch a megjelenés napján. Negyedszer a Joy-con ban olyan technológia van a HD rumbléval amivel a másik 2 Nem is versenyezhet. De ugyan akkor vannak hátrányosságai is 32-gb tárhely ( amikicsit kevesebb is mint annyi , de jó fejlesztő jól tud tömöríteni! ) Aki azt írja hogy minden Mario meg Zelda meg a többi N cím ugyan az azoknak csak annyit tudok mondani próbáld ki mindegyiket ! Az N 64 nél a Két Zelda az OoT és MM között is eléggé rendesen vannak különbségek. De ezek akik ezt írjál hogy 8000 ezredik Mario azok lemerem fogadni a 2345 Lövöldét vagy sportjátékot ami ugyan arról szó pll COD BF vagy Sport gémet Fifa ,PES NBA stb. veszik mint a Cukrot. És arról ne is beszéljünk hogy a 6 éves Gyerektől / öcsitől a 60-70 éves emberig akárki le tud ülni és játszani egyes játékokkal kb 5 perc magyarázás után. Ez a cég áraz túl egy terméket ami Új és ráadásul a Processzor ára kb 200 $ és ebbe a Kontroller és a többi nincs benne. És hogy a többi specifikációba felülmúlja az igaz de a példa kedvéért ha van egy céged és két jelentkező közül kit választasz Aki érti a szakmát, jól is csinálja és van tapasztalata vagy akinek van róla papírja jelessel vizsgázott mindenből de egy másodpercet nem dolgozott de elvileg többre képes de a gyakorlat nem azt mutatja. Nem értem miért kell lehurrogni egy olyan céget ami próbál valami újat letenni a többihez képest és jól is csinálja. Játékokba pedig olyan játékokat tesz le az asztalra amit a többi cég már évek óta próbál le másolni de valahogy sosem sikerül ugyan olyan jó minőségűt és nagy sikerűt csinálni. Európán kívül a kis gagyika Switch ahogy itt jó néhányan tituláljátok. Más országokban rekordokat döntöget, ezen lehet el kéne gondolkodni hogy más országoknak lehet másak az igényeik és nem a kis 10 milliós hazánkhoz fog igazodni a maradék 7 milliárd ember...
Még egyszer Gratulálok a nagy N-nek és csak így tovább a jobbnál jobb gémeket nyomják kifele magukból .
57.
Nyarlako
#56: Azért az aktív hütés kézikonzolban gáz, remélem a következö verzió már megszabadul töle.
56.
Gamelord
#54: Egy (félig)kézi konzolról beszélünk, ami elég jól összevan állítva, nem nagyon lehet hasonlítani a többi konzollal. Sokkal sokkal kisebb mint egy ps4 vagy xbox, van benne egy elég jó ssd, jó aksi, és a joycon is ütős technológiákat használ. Akkor nem lenne versenyképes az ára, ha kizárólag otthoni konzol lenne.
55.
Nyarlako
#54: A piacon minden annyit ér amennyiért el tudod adni ugye.
54.
Back2U
#53: Nem az a baj vele hogy drága, közvetetten az is, hanem úgy alapból nem versenyképes. Amikor 80-ért hozzád vágnak egy Xbox One S-t meg egy PS4 slimet, a pro pedig már 124 valahol, akkor elég pofátlan 110-ért árulni azt a konzolt, ami csak nagyjából erősebb mint egy Wiiu, cserébe viszont hordozható.
53.
Ooorky
#52: Nana, én gyerekeztelek le előbb, neked mást kell kitalálnod válaszként, mert így buktad a meccset. Kapsz még egy esélyt éjfélig.
52.
Max3000
#51: Jól van 8 éves Pistike,akkor csak egy konzolt tudnék venni.Elárulom,hihetetlen módon bár,de ugyanaz lesz a mondandóm lényege.(persze tökéletesen megértem,ha fingod nincs mit írtam)
51.
Ooorky
#50: Igen, igen. Arany Rolex-ed van és Porsche-val jársz. Ismerjük a 16 éves trollok kelléktárát.
50.
Max3000
#49: Hogy kinek mire telik az más kérdés.Az ár/érték ár /teljesítmény meg megint más.Szerintem nem csak emocionálisan vásárlók léteznek a földön)Én pl holnap akár 30 switch-ért is mehetnék és nem kellene zsíros kenyeret sem ennem emiatt.Ettől függetlenül vak és hülye sem vagyok.
49.
Ooorky
#47: Annyira megszoktam a 2 joycon-nal való játékot (tartót már belepte a por), hogy kifejezetten kényelmetlennek éreztem az első pár percben az xbox kontrollert, mikor leültem a PC elé egy kis FighterZ-re.
Splatoon 2-ben a célzás pedig kifejezetten jól van megoldva így használva, az első konzoljáték amiben eltalálom az ellenséget :-)

#44: 10+ kommenten keresztül hisztizik, hogy a drága a cucc (értsd nem telik rá), majd kivetíti a másikra. Ez igen.
48.
Max3000
#47: Na ezt meg ki is felejtettem,úgy ahogy írod.Mondjuk ha választanom kellene én tényleg a kontrollert választanám "grátiszba"
47.
delphijos
#46: Én nem a pro controller-t hiányom elsősorban ( szeritem a joycon egész jó a tartóban ) hanem hogy alapból nem olyan tartó jár hozzá amivel tölteni lehet őket. Ez mondjuk tényleg elég szarrágó dolog volt....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...