The Last of Us: Part II - pletykák a multiról

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 4.
  • Pletyka
Link másolása
A tavalyi E3 óta nem kaptunk friss részleteket a The Last of Us folytatásáról, de a Naughty Dog legfrissebb állásajánlataiból kiderül, hogy visszatér a többjátékos mód, méghozzá karakter-testreszabással és mikrotranzakciókkal.

2018 végén a Naughty Dog számos nyitott pozíciót hirdetett meg a stúdión belül, és az egyik állás nagy eséllyel a The Last of Us: Part II-re vonatkozott. A sikeres pályázó feladata a játék többjátékos szervereinek programozása lesz.

A feladatkör leírásából kiderült, hogy a vélhetően Factions címen futó multiplayerben a játékosok részletesen testreszabhatják karakterüket, illetve említésre került egy ingame áruház is, ahol különféle kozmetikai elemeket vásárolhatunk. Akár valódi pénzért is.

Nagy meglepetés nem ért minket, hiszen már az Uncharted 4: A Thief's End többjátékos szegmensében is lehetőségünk volt a karakterünk külsejének aprólékos megváltoztatására. A The Last of Us: Part II esetében a fejlesztők eddig nem beszéltek a multiról, így abszolút jó hír, hogy nem csak a remeknek tűnő single-lel kell beérnünk.

Remélhetőleg idén még több infót kapunk Ellie új kalandjáról!

56.
56.
Max3000
#52: Ahhoz is kell érettség,hogy befejezd a videojátékokat.Persze ezt nem én mondom mielőtt félreértenéd,hanem olyanok akik soha nem játszanak.Szerintem sem kell egyből a másik mentális képességével vagy érzelmi szintjével jönni,mert sokszor pont arról a személyről árul el sokat,aki ilyenekkel dobálózik.
54.
54.
delphijos
#52: Szerintem is felesleges ez az "érettség" belemagyarázása a dolgokba. Persze azon túl hogy tényleg vannak játékok amik nem feltétlen valók fiatalabb korosztálynak. De nem jó irány azzal érvelni hogy ha valakinek nem tetszik valami, akkor az "érettsége" hiányzik hozzá. Én nem élvezem a komolyzenét ( ez van , de persze nem mondom hogy rossz, csak nem az én ízlésem ) de nem gondolom hogy ez az éretlenségem miatt van. Csak más az ízlésem.
53.
53.
Fata Morgana
#52: A játékhoz mióta kell, az általad említett "érettség"??
Egy szóval nem mondta senki hogy szar a játék, ez szimplán te gondoltad bele, azt hogy játékbeli karaktereket élőként felfogni, nem igazán vall olyan nagy érettségre, sőt rámutat, hogy nem tudsz elvonatkoztatni bizonyos dolgokat a való élet, és a játék között.
A játékok fő célja még mindig szórakoztatás, ha valaki többet gondol bele az sem baj, csak egy bizonyos mércén túl már "beteges" a dolog.
52.
52.
kamgecam
Hát egymás véleményét meg lehet hallgatni de nem kell elfogadni. Attól hogy valaki számára egy Rembrandt festémény szar attól még onjektíve remekmű marad. Nem kell vitázni az illetővel, esetleg ha fogékony, gyengéden lehet az értékek felé kísérni terelgeti. Ilyen a TLoU is objektíve egy remekmű de attól még nem kell mindenkinek szeretnie. Kell hozzá egy bizonyos érettség hogy átjöjjön.
51.
51.
Fata Morgana
#44: "Kicsit sajnálom, mert mindkét táborban vannak ám nagyon jó meglátások, de lehetetlen megértetni őket egymással :)"

Ebben egyet értünk, az utolsó szóig!
Tisztában vagyok, azzal is hogy miért van így, a túl nagy "ego" pár ember részéről, ha egy kicsit lejjebb vennének belőle nem lenne itt olyan nagy a gond, csak ehhez bölcsesség kell az pedig a korral jár a legtöbb esetben.
Sajna még nem láttam 20-25éves bölcset ahogy senki sem.
50.
50.
Max3000
#49: Nem baj,hogy ismétled magad,tudod azt mondják,hogy a tudás anyja.Hátha derengeni fog egyszer,hogy rád is ugyanúgy vonatkozik a saját beidézett szöveged.Nem vagy különb te sem,ezt a mai nap elég csodásan be is bizonyítottad.
49.
49.
DeKor
#48: Erre ismételnem kell magam, amit nem szeretek, de a te kedvedért:
"Lehetne emberi módon is beszélni egymással, de ha valaki ennyit sem tud, az tőlem ne számítson semmi jóra."

És mivel eljutottunk oda, hogy már azokat kell újra elmondanom, amiket egyszer elmagyaráztam, és mivel tudom, hogy szereted, ha tiéd az utolsó szó, erre még felelhetsz, ha akarsz, aztán itt a vége a mai órának. :)
48.
48.
Max3000
#47: Tudod az a fura,hogy minden negatív jelző,amivel engem céloztál,pont nálad tetten érhető.Mindent leírtam úgy,hogy még egy döglött békának is érthető legyen.A tisztelet szerintem is fontos ezt nem vitatta senki.
47.
47.
DeKor
#46: Az egymás iránti alapvető tisztelet nem ízlés kérdése.
46.
46.
Max3000
#44: Megint a burkolt személyeskedés és utána hittérítés.Én nem gondolom azt,hogy neked ennyire futná az agyad,sokkal inkább azt,hogy ezt direkt csinálod,vagy a másik verzió,hogy nem tudsz mit reagálni az érvekre és most hiszti van.Egyébként a kommented második fele megint a "ki mit csináljon" nóta,de én inkább csak biztatlak,remélem sikerül megváltoztatni mindenkit a saját ízlésedre.Hajrá!
45.
45.
godach
#43: Objektív én sem vagyok mindig. Ott van élő példának a The Last of US. Maga a környezet tetszett, de megjelenés után csak azt lehetett hallani, olvasni mekkora űberkirály a játék. Háromszor hagytam abba egy óra után, annyira nem jött át. Ha akkor írok cikket, akkor teljesen más lett volna, mint rá kb egy évre, amikor adtam egy tényleg utolsó esélyt neki, és akkor pedig átjött.
A gond az, hogy egy játék, nagyon hangulatfüggő is. Illetve egy játék értékelése, megítélése. Többször jártam már így (Borderlands, Gears of War, Bioshock) ami többszöri próbálkozásra sem húzott be, de aztán amikor elkapott, akkor a kedvenceimmé váltak.
Itt, mint ahogy írtam is, ha valakinek nem tetszik akkor nem elismerően ad rá 5 pontot, hogy nem ő a célközönség, hanem már csak azért is kettőt, amin azok, akik nem elismerően adnak rá 6 pontot hanem már csak ezért is év játékának kiáltják ki, felhúzzák az orrukat és láss csodát, meg is van a 100 kommentes cikk. :/

Kicsit sajnálom, mert mindkét táborban vannak ám nagyon jó meglátások, de lehetetlen megértetni őket egymással :)
44.
44.
DeKor
#40: Az a baj, hogy még mindig nem érted. Soha, senki nem mondta azt, hogy baj, ha vannak összeröffenések. Nem tudom, honnan vetted ezt, de ez például tökéletesen alátámasztja, hogy te a legtöbb itt elhangzó szót nem érted, nem tudod összerakni a mondatok értelmét, amit olvasol. És ez nálad rendszeres, olyat még nem láttam, hogy valaki hozzászólását egy az egyben megértetted volna, és tényleg arra reagáltál volna.
Nyarlako hozzászólása nekem sem tetszett, szerintem túl direkt volt, de nem szólt le senkit, és nem volt tiszteletlen.
És én egyébként nagy PS fan vagyok, noha csak az exkluzívokat szoktam PS4-en játszani, minden egyebet PC-n.
Kérek mindenkit, hogy továbbra is vitatkozzon, amennyit csak lehet, és amikor csak szükség van rá. Kultúrált körülmények között. Nem azért, mert a bunkóság engem sért, hanem azért, mert magának mindenki akkor teszi a legnagyobb szívességet. Magadat tiszteld már meg annyira, hogy úriember maradsz. Olyan nincs, hogy valaki nyersen fogalmaz, olyan van, hogy valaki bunkó. Aki amögé bújik, hogy nyersen fogalmaz, annak egyszerűen csak nincs kellő szókincse ahhoz, hogy egy vitában komolyan lehessen venni, vagy pedig annyiba se veszi a többi embert, hogy legalább normálisan szóljon hozzá. Az ilyen emberek közössége egy szellemi pöcegödör, ahol csak az ilyenek érzik jól magukat.
És ebben a kommentszekcióban szerencsére nagyon kevés ilyen toxikus ember van, de azért szépen tudják rohasztani a közhangulatot ők is.
43.
43.
Fata Morgana
#42: "Ami nem öl meg, az erősebbé tesz" tartja a mondás.
Jó látni hogy, nem csak "megmondó emberek" vannak ezen az oldalon, hanem olyanok is akik objektívek tudnak maradni, bár ehhez is kell egyfajta intelligencia amit sokan nélkülöznek.
42.
42.
godach
#41: Én is megkaptam már párszor, amikor mertem mondani a nagy Sony exkluzívokra, hogy hát ez bizony nem olyan jó, SZERINTEM!
Erre jöttek, hogy ha lenne konzolom mert biztos hogy nincs (nem zavar senkit, hogy atari2600 óta szinte minden konzol fellelhető, mai napig itthon) meg hogy ha van is konzolom, de nem tetszik mennyek codozni.
Nos, egyrészt szívesen megyek codozni, másrészt vannak nagyon jó sony exkluzívok. Legutóbb a Detroit-nál alig vártam, hogy lemenjen a credits és indíthassam újra. Viszont pl a nagy ajnározott unchartedet (volt egy fejezet, egy motoros ami nagyon tetszett) de a többit ásítozva vittem végig. Állítólag, ott van a grafikai csúcsevolúció (szép, szép de azért na) és rendkívül jó játék. Nos nekem az egész borzasztó volt. Mászol, szaladsz, ugrasz, lősz majd kezded előröl. Olyan üres járatok vannak benne, hogy az hihetetlen.

Nem a sony exekkel van baj, hanem azzal hogy rengetegen nem tudják kifejezni magukat. Vagy túlajnározzák, ami nem igaz és az ellentábornak nem tetszik, vagy olyan hihetetlen jelzőkkel illeti a másik tábor, ami szintén nem igaz. Ebből megy a vita. Nehogy már azt merje mondani valaki hogy nem jó, de azt sem, hogy ez egy jó játék. :/
40.
40.
Max3000
#38: Még mielőtt felcsapnál nyarlako szent védelmezőjének,mostanában tényleg eléggé tájékozatlanul leszól dolgokat,mintha körülötte forogna a világ.Egyáltalán nem meglepő,hogy az elmúlt hetekben többen nyersen fogalmaztak vele szemben.Nyilván mindenkinek vannak hibái és itt most el is értünk ahhoz a témához,amiről írtam lentebb.Ha te egy közösségben nem bírod elviselni a nyersebb stílust ami ráadásul nem mindig ok nélkül történik,akkor ne gyere fel ilyen oldalakra.Sőt,javaslom is hogy kerüld,mert ha ezek a kommentek ennyire letargiába nyomtak téged,bele sem merek gondolni,mi lett volna veled egy star wars hírnél....Ha azt hitted eddig valamelyik másik dimenzióból,hogy soha nincsenek összeröffenések és mindenki vasból drótból van,akkor el kell,hogy keserítselek.
38.
38.
DeKor
Hogy ne kelljen találgatni, elmondom, hogy konrétan mely hozzászólások váltották ezt most ki belőlem:

1. "Már megint abba pofázol bele, amihez fikarcnyit sem konyítasz."
2. "A magánvéleménnyel nem lehet minden ostobaságot a szőnyeg alá söpörni."

MINDENKI normálisan tudott megnyilvánulni szerintem, még akkor is, ha nem értettek egyet. De ez a kettő egyszerűen bunkóság. Számomra érthetetlen, miért nem képes valaki a minimális tiszteletet megadni másoknak, miért nem lehet ezeket normálisan, emberi módon megfogalmazni? Ennél a posztnál egyszerűen csak betelt a pohár, ami napok óta telik, amióta komolyabban követem a Gamekapocs komment szekcióját. Lehetne emberi módon is beszélni egymással, de ha valaki ennyit sem tud, az tőlem ne számítson semmi jóra.
És ami fontos: Ha az interneten le mersz írni olyasmit, amit valaki elé állva, a szemébe nem merné, az nem önazonos ember, és ilyen módon hiteltelen minden, amit ír.
37.
37.
Yanez
DeKor:
Itt most gyakorlatilag te vagy az egyetlen aki tényleg személyeskedett és az oldal szinte összes olvasóját egy kalap alá vette a sértegetésekkel. Most te vagy az, aki rontja az oldal színvonalát. Önkritika ismerős? Remélem nem folytatod és megtaláljuk a közös hangnemet! Játékok miatt igazán nem szükséges így beszélni az emberekről! Az életben sokkal komolyan gondok is vannak. Sajnos.
33.
33.
Fata Morgana
#31: Ahogy mondod, igaza van!...............Sajnos.
32.
32.
Max3000
#31: Miben is?Semmilyen veszekedés nem volt a cikk alatt,nézet eltéréssel meg a vitával egyébként meg nincs gond,vagy ha valakit felvilágosítanak valamiről.Láthatod,nem volt veszekedés.Majd a kereszteslovag (dekor) szépen elkezdett itt téríteni,mert szegénynek a lelkét még egy kis nézet eltérés is bántja,(tudod otthon hallgass a neved az ilyeneknek)és elkezdett itt mindenkit szarba nézni a tagokkal és a moderátorokkal együtt.Szerintem van annyi eszed,hogy még egyszer átgondold tényleg igaza van-e.Van úgy egyébként,hogy komolyabbra fordul egy vita és személyeskedésbe torkollik,de ha jól tudom akkor vannak moderátorok az oldalon és nem egy olyan felhasználónak kellene elmagyarázni egy oldal viselkedési szabályzatát,aki szintén anyázik.

Egyébként minden online közösségbe előfordul a komolyabb vita,(és az életben is,hihetetlen módon ősi ösztöni okai van ennek)és ha ezt nem tudja valaki lelkileg elviselni,nem kell ilyen oldalakra feljárni.
29.
29.
Max3000
#27: Toljad csak szépen.Egyre viccesebb,ahogy játszod a papot közben meg pont azokat a hibákat követed el amikről írsz.Nyilván való,hogy a moderátorok nagyon komolyan fognak venni.
28.
28.
DeKor
#27: Javítás, GameStar helyett Gamekapcsot akartam írni, csak már pont a nem kis minőségbeli különbség járt a fejemben a két oldal között. csak hát ugye szerkesztés gomb sincs...
27.
27.
DeKor
#25: kimoderált üzenet
25.
25.
Max3000
#23: Már ne haragudj,de vita mindig is volt és lesz.Ezzel nincs semmi baj.Ugyanakkor itt semmilyen "vérszívás" nem történt,különben sem hiányzik ide egy univerzum felett álló atyaúristen,aki soha nem vitázik(gondolom mindenkinek mindenben igazat adsz,mert saját véleményed nincs) és szentelt vízben fürdik.

24.
24.
Fata Morgana
Az első része is túlhypolt volt én kb.2órát bírtam aztán annyi vittem is vissza, szerintem nem nagy durranás a játék full lineáris és unalmas, a multi meg ah....inkább hagyjuk.
A második rész nem is érdekel, nekem egy forintot sem ér.
23.
23.
DeKor
Az az, moderáld ki a hozzászólásomat, ha olyasmit írok, ami bántja a kis lelkedet. :D Tudom, hogy fájdalmas dolog hallani az igazságot, de az a helyzet, hogy a moderátor dönti el, milyen közösség épül egy adott oldalon. A moderátor legfőbb feladata, hogy biztosítsa a társalgás színvonalát azok számára, akik nem egymás vérét szívni jönnek az oldalra. És amikor te kimoderálod azt, aki erre felhívja a feigyelmedet, ellenben fenn hagysz minden pisis kötözködő szöveget, akkor egyrészt világos üzentet adzs arról, hogy alkalmatlan vagy a feladatodra, másrészt bebiztosítod, hogy az oldal továbbra is tele legyen trollokkal. Gratulálok, nyilvánvalóan a malacnak a sárban jó, szóval érezd jól magad ebben a toxikus közegben, amit alkottál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...