Az Nvidia bejelentette az RTX 2060-at

  • Írta: szlav
  • 2019. január 7.
  • Hardver
A CES 2019 során az Nvidia lerántotta a leplet az új GPU-széria legkisebb darabjáról. Az RTX 2060 egészen elérhető, 350 dolláros áron indul, teljesítményben pedig a GTX 1070Ti kártyákkal vetekszik majd.

Olcsóbb és erősebb, mint a GTX 1070Ti. Az Nvidia RTX-szériájának legújabb üdvöskéje a középkategóriás videokártyák piacát hivatott meghódítani, a hírek szerint pedig egész jó esélye van arra, hogy tényleg erős, de mégis elérhető árú opció legyen. A CES 2019 során bemutatott GPU 350 dollár körüli áron kerül piacra az Egyesült Államokban, az Nvidia pedig nem húzza az időt - január 15-én már megtalálható lesz a külföldi boltok polcain.

Mit tudunk a specifikációkról? Az RTX 2060 ugyan csak 6 GB memóriával érkezik majd, de az előző, GTX 1060-as szériával ellentétben az új hardver már a GDDR6-os chipeket használja, ez a kombináció pedig 52 teraflopos teljesítményt eredményez. Érdemes kiemelni, hogy 1440p-s felbontásnál a kártya támogatja az Nvidia új DLSS-technológiáját, így nyugodtan kísérletezhetünk a ray-tracinggel anélkül, hogy ránk olvadna a GPU.

Ezek is érdekelhetnek

44.
Ultimate
#43: Bajom nekem sincs processzor piacon nagyon kellemes amit leraknak, vga piacon is az rx580 ár/teljesítmény gyilkos, csak amit vga piacon a felsó kategóriában évek óta művelnek az vicc, és sajnos nem egészséges hogy az nvidiának ebben a szegmensben nincs konkurenciája.
43.
Neotechtr
#42: Nekem nincs sok bajom az AMD holmikkal, de valahogy most ütős alternatívát nem hiszem, hogy tudnának adni - de biztos megpróbálják. Olyan vélhetően nem lesz, ami összeborogatja és a feje tetejére állítja az egész 2000 RTX szériát.
42.
Ultimate
#41: Hát az árváltozás annak a függvénye hogy mit rak le az AMD... Ha a Navi akkora fail lesz mint a furyk vagy a vegák, nagyon nem kell törni magukat... Márpedig az előjelek (pl a megváltónak kikiáltott vga részleget rendberakó Kodurit leváltó alelnököt) nem a legjobbak, szvsz örülhetünk ha megfogják a 1080ti-t..És a fogyasztás nem lesz mellé röhejes a 7nm-nek köszönhetően...
41.
Neotechtr
#40: Ja, most nézem, ugyan az az MSI Armor, csak 2070, ugyancsak 8 gigás, 32€-val drágább, mint ez az 1070 volt. Persze akadnak drágábbak is simán. Végül is nem olyan nagyon brutál (mihez képest?) az ára, de szerintem hamarosan lejjebb megy. Hacsaknem bedobja az nvidia a "szarban vagyunk, emeljünk árat" koncepciót. De azzal lehet megszopatnák magukat jelen körülmények között.
40.
Ultimate
#39: Rtx2070 pedig már kint van 180 körül pár százalékkal gyorsabb mint a 1080 +raytrace,dlss, stb.
39.
Ultimate
#38: Pedig elméletileg anandtech tesztelte ~s pár százalékkal gyorsabb mint a 1070ti.
38.
Neotechtr
Valahol ez a kártya tetszik is nekem, meg nem is. Az ellen nincsen semmi ellenvetésem, ha lesz egy vállalható árú, jól használható kártya a piacon. Viszont ez nem annyira elképzelhetetlenül gyors kártya. Persze ez attól is függ, miről váltunk.

Igazából ez egy 1070-es raytracing-el felszerelve. Olyat is olvastam, hogy minimálisan gyorsabb az 1070-nél, de még olyat is, hogy veri az 1070 Ti-t is. Előbbi szerintem lehetséges, de az utóbbit kétlem. Persze biztosan lesznek majd tesztek, amik megmutatják, hogy mi van. Nekem egy lassan két éves 1070 OC-m van 8 gigás és személy szerint biztosan nem fogom most lecserélni ezt egy 6 gigás 60-as végűre. Bár hozza ezt a szintet, vagy rá is gurít egy kicsit, nálam ez felesleges vétel lenne.

Gyengébb kártyáról persze jó választás lehet. 1080p - 1440p-ben a játékok még szerintem egy jó 4 évig probléma mentesen futni fognak. 4K-ban viszont azért nem olyan acélos, mert nem fogsz sűrűn max grafikákkal meg 60 FPS-ekkel együtt találkozni. Meg ugye a 6 giga ram itt sem segít.

Szóval szerintem megjön az új konzol generáció kb 2 év múlva, aztán még rá lehet számolni még egy 2-t, amire beindulnak a játékok. De akkor már esélyes, hogy ez a 2060RTX eléri a határait (ide értve az 1070GTX-et is). 4 évet lehet neki számolni szerintem, amikor az árat nézzük. Jelenleg úgy gondolom, hogy ilyen kínálat mellett kivárok még, de inkább a 70-es végű (nagyon esetleg a 80-as) kategóriát fogom nézni. Most 2070RTX-re fejleszteni még lehetne, de nem látok rá semmi okot és biztosan full drága is lesz. Egyelőre.
35.
Ultimate
#25: A múltkor tisztáztuk hogy nincs de ahogy gondolod. 350 dolcsiért egy 1070ti illetve pár százalékkal vega64 alatt maradó de sokkal jobban fogyasztó kártya az minden csak nem káosz. Emelkedtek persze az árak, megtehetik, nincs konkurencia.
28.
Diabolis83
Nekem elég a gt1050ti szinte mindenre. Mondjuk a BF V megfogta, de istenem, levettem a grafikát és kész.
27.
Josi21
Kedves GK ! Kicsit javítok... TFLOPS 12.9 (FP 32)_ TFLOPS 6.5 (FP 32)... RT magokat, teljesítményét teccik összekeverni... RTC_ Ray Tracing Core, ez a sugárkövetés, ezért Rtx széria... Ez pedig nem 52, hanem 5.2. Gray/s. xD Szívesen !!! Am van ezer teszt. ;) Tessék utánnajárni.
26.
scdlsc
#23: Persze, de otthoni használatra és tanuláshoz kevés ember engedhet meg magának egy Quadro kártyát. Egyébként vannak olyan feladatok After Effectsben, ahol a GTX veri a Quadrot.
25.
GAMEROD
Akkora káosz van teljesítményekben és árakban, hogy inkább hagyom is a francba az egészet. Egykét kivétellel a játékfelhozatal is olyan semmilyen.
24.
Ooorky
#21: Én 3 évig hurcoltam a laptoptáskát munkába meg haza.
Aztán 2 hónapja besokalltam és vettem egy Switch-et :D
23.
delphijos
#16: Azért nem túl valószínű hogy aki komolyan ezekkel foglalkozik ilyen kártyát venne. Nálunk AE meg C4D van, és mindenhol Quadro kártyák vannak. Gy gamer kártya nem a legjobb választás ilyesmire. Persze a semminél sokkal jobb.
22.
Ultimate
#12: Tensor... Ki a francot érdekel... Így leírva hogy a teljesítménye ennyi, baromi megtévesztő. A cuda teljesítményt szokták kiírni....
21.
rossitibi
#19: Igen igen.Utazás miatt kell,azt is tudom,hogy méregdrága. Most a használt felé kacsingatok :)
20.
Back2U
#7: Ezt tudom, csak fura volt hogy valami 52 teraflop legyen magában.
19.
Nyarlako
#18: Jatszani sajnos egy korrekt laptop méregdrága, és soha nem hozza az asztali teljesítményt. Gondolom sokat utazol azért kell.
18.
rossitibi
#17: Köszi! Mindig bajban vagyok mikor megadják a gépigényt,lassan laptopot kell cserélnem és fogalmam sincs,hogy a benne lévő kártya melyik asztalinak felel meg :(
17.
Nyarlako
#15: Asztali közül a legkisebb, mobil chipek mindig sokkal gyengébbek a hő meg az energiafogyasztási korlatok miatt is.
16.
scdlsc
#8: Az nem, de a 3ds Max, a Cinema 4D és az After Effects például elég jól hasznosítja majd a tudását...
15.
rossitibi
A legkisebb darab mit jelent? Belerakják szerintetek laptopokba is? Nem nagyon vagyok képben
14.
tsulok
#12: "52 TFLOPs os tensor core proccesing"

Tehát ez a tensor core-ok teljesítménye. A CUDA core-ok teljesítménye 6.5 TFLOPS.
13.
Nyarlako
#8: Hű, egy játék miatt majd máris szar hogy nincs rá.
12.
szlav
#5: Nem elírás, linkelem a revealt. 40 mp-nél van róla szó.
https://www.youtube.com/watch?v=jiEwAqUMFnI
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...