CES 2019: Anyahajóval támad az ASUS

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 7.
  • Hardver
Alaposan megszórta a gamer palettát a gyártó az idei évindító expón, ahova játékosoknak szánt hibrid szörnyeteggel, egy úgynevezett "anyahajóval" és több notebookkal érkezett. Minden bejelentés a HWSW cikkében!

Bemutatkozott az anyahajó

Érdekes koncepció a visszafogottan ROG Mothership névre keresztelt eszköz, amely a maga 17,3 hüvelykes kijelzőjével első pillantásra játékosoknak szánt asztali all-in-one PC-nek tűnik, valójában azonban egy irdatlan, hordozható gamer hibridről van szó - az eszköz akár brutális méretű Surface Pro-klónként is felfogható. A konstrukció ugyanis - leszámítva a masszív, vaskos kialakítást - emlékeztet a Microsoft hibridjeire, az ugyancsak masszívra sikerült billentyűzet ugyanis leválasztható az eszközről, illetve hátoldalán egy kihajtható támasz is helyet kapott.

armoth01

A 17,3 hüvelykes panel felbontása itt is Full HD, 144 hertzes frissítéssel és 3 milliszekundumos válaszidővel, az eszköz továbbá Nvidia G-Sync-támogatással érkezik - ennek megfelelően Nvidia GPU-t találunk az eszközben, méghozzá a frissen bejelentett RTX 2080-at. A gyártó processzor terén sem fogta vissza magát, a Mothershipben Intel Core i9-8950HK chip dolgozik, akár 64 gigabájt RAM társaságában. A gépben emellett akár három NVMe SSD-nek is jut hely. Itt már nem maradt ki a Thunderbolt 3 port a felhozatalból, az egy USB-C aljzat mögött figyel, mezei USB-C-ből még egyet találunk a masszív gépen, három hagyományos USB-A aljzat, egy HDMI- és egy Ethernet-csatlakozó, továbbá SD-kártyaolvasó mellett.

armoth02

A billentyűzet a géphez csatlakoztatva, vagy teljesen leválasztva, vezeték nélkül is használható, ilyenkor azt félbe is hajthatjuk, hogy kevesebb helyet foglaljon az asztalon. A klaviatúrán egy a cégtől ismert, virtuális numerikus billentyűzetté is alakítható touchpad is elfért. A szörnyeteg mintegy 4,6 kilót nyom, akkus üzemidőről a cég egyelőre nem beszélt, ugyanakkor az izmos vas mellett jó eséllyel nem árt majd a közelben tartani a töltőt. Az árazást, illetve a pontos megjelenési dátumot a cég egyelőre itt sem árulta el.

A további bejelentésekért olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

2.
Neo1989
Több ASUS cuccom is van de ilyent sosem vennék.
1.
Nyarlako
Valahogy nem látom azt hogy nagy sikerre számíthatna. Istentelen drága lesz, asztalinak kicsi, mobilnak nehéz és körülményes. Akkor már inkább egy Razer Blade.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...