CES 2019: Anyahajóval támad az ASUS

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 7.
  • Hardver
Link másolása
Alaposan megszórta a gamer palettát a gyártó az idei évindító expón, ahova játékosoknak szánt hibrid szörnyeteggel, egy úgynevezett "anyahajóval" és több notebookkal érkezett. Minden bejelentés a HWSW cikkében!

Bemutatkozott az anyahajó

Érdekes koncepció a visszafogottan ROG Mothership névre keresztelt eszköz, amely a maga 17,3 hüvelykes kijelzőjével első pillantásra játékosoknak szánt asztali all-in-one PC-nek tűnik, valójában azonban egy irdatlan, hordozható gamer hibridről van szó - az eszköz akár brutális méretű Surface Pro-klónként is felfogható. A konstrukció ugyanis - leszámítva a masszív, vaskos kialakítást - emlékeztet a Microsoft hibridjeire, az ugyancsak masszívra sikerült billentyűzet ugyanis leválasztható az eszközről, illetve hátoldalán egy kihajtható támasz is helyet kapott.

armoth01

A 17,3 hüvelykes panel felbontása itt is Full HD, 144 hertzes frissítéssel és 3 milliszekundumos válaszidővel, az eszköz továbbá Nvidia G-Sync-támogatással érkezik - ennek megfelelően Nvidia GPU-t találunk az eszközben, méghozzá a frissen bejelentett RTX 2080-at. A gyártó processzor terén sem fogta vissza magát, a Mothershipben Intel Core i9-8950HK chip dolgozik, akár 64 gigabájt RAM társaságában. A gépben emellett akár három NVMe SSD-nek is jut hely. Itt már nem maradt ki a Thunderbolt 3 port a felhozatalból, az egy USB-C aljzat mögött figyel, mezei USB-C-ből még egyet találunk a masszív gépen, három hagyományos USB-A aljzat, egy HDMI- és egy Ethernet-csatlakozó, továbbá SD-kártyaolvasó mellett.

armoth02

A billentyűzet a géphez csatlakoztatva, vagy teljesen leválasztva, vezeték nélkül is használható, ilyenkor azt félbe is hajthatjuk, hogy kevesebb helyet foglaljon az asztalon. A klaviatúrán egy a cégtől ismert, virtuális numerikus billentyűzetté is alakítható touchpad is elfért. A szörnyeteg mintegy 4,6 kilót nyom, akkus üzemidőről a cég egyelőre nem beszélt, ugyanakkor az izmos vas mellett jó eséllyel nem árt majd a közelben tartani a töltőt. Az árazást, illetve a pontos megjelenési dátumot a cég egyelőre itt sem árulta el.

A további bejelentésekért olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

2.
2.
Neo1989
Több ASUS cuccom is van de ilyent sosem vennék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...