CES 2019: Gamer monitorral jelentkezett a Razer

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 7.
  • Hardver
A Razer bejelentette a Raptor 27 elnevezésű gamer monitorát, amely egy 27 hüvelykes 1440p felbontású IPS-panelt kapott 144 Hz-es frissítési rátával és 1 milliszekundumos válaszidővel. A gyártó első megjelenítője drága lesz.

Belép a gamer monitorok piacára a Razer. A gyártó első fecskéje a Raptor 27 lesz, amely - mint az a neve is mutatja - egy 27 hüvelykes IPS-panelt kapott. A specifikációk meggyőzőek: 1440p-s felbontás, 144 Hz-es frissítéssel és 1 milliszekundumos válaszidővel. A kijelző támogatja az AMD FreeSync technológiát is.

Az alumínium  készülékház kilencven fokkal dönthető hátra, így könnyen elérhetőek az alatta lévő kábelek. Természetesen az elülső részről nem hiányozhat a Chroma RGB megvilágítás sem.

A Razer szerint a DCI-P3 színskála 95 százalékát támogatja a Raptor 27, míg fényereje akár 420 nit lehet - ennek már elégnek kell lennie ahhoz, hogy megkapja a HDR 400 minősítést.

A monitor még idén érkezik 699 dolláros áron.

Ezek is érdekelhetnek

12.
Ultimate
#10: Namármost az 1ms válaszidő még csakcsak. Bár hacsak nem vagy esportoló rohadtul nem érdekes,szinte érzékelhetetlen difi. De hogy HDR-t nem tud...Na az nem nagy veszteség lévén a jelenlegi HDR monitorok java 8bit+frc és harmatos fényerő mellett tudja a maga gimmick szintű HDR-jét,azt is annak tudhatjuk be hogy a samsung "feltalálta" gyorsan a HDR 400,600 minősítéseket... Másodsorban ha 700 dolcsi ár van megadva azt nyugodtan veheted úgy hogy nálunk 700 euró + áfa az az ár,szinte mint minden más esetben...
A Razer termékek a qc problémáik mellett a túlárazottságról is híresek, 700 dolcsiért csodát nem várnék,szinte biztos hogy az AUO valamelyik hulladék panelja kerül bele ennyi pénzért - még csak nem is a drágább modellek egyke...

Mindenesetre az Eizo is a gamer szegmensben az AUO szarjait használja szintén a gyengébbeket. Ezek sajnos a profi Eizo monitorok paneljainak minőségét meg sem közelítik. Tényleg nagyon kevés gyártó van aki be meri vállalni hogy saját panelt rakjon a monitorba ami megfelel a "gamer" jelzőnek,a legtöbb csak berendelő mint például Asus,Acer,AOC... Gyakorlatilag ezeknél a külcsínt,panel mellé rakott extrákat meg a nevet fizeted meg,de sajnos a panel gyártója ugyan az a tajvani szargyár marad akik lévén nincs konkurencia prémium áron kínálják a fost.
A nagyon ritka kivételek inkább olyan gyártók akiknek van saját komoly tv illetve monitor részlegük és maguk is gyártanak paneleket,ilyen az LG, a Samsung. Ott van például a samsung HG70-es száriája (vagy akár korábbi modelljeik). Nem AUO panel, gamer kritériumoknak bőven megfelel és képminőségre keresztül kasul gyalázzák a többszörös árba kerülő Alienware,Acer Predator és egyéb szarokat, mindezt úgy hogy jóval kevesebb QC probléma is van vele...

Persze akinek mindene a sebesség és lefossa a képminőséget azoknak ott a sok AUO TN és IPS paneles fos meg pár VA paneles.... Én köszönöm többé nem kérek belöle, bőven kijutott tapasztalat az AUO panelekből meg a csodás prémium gamer monitorból....
11.
Nyarlako
#10: Szerintem az a válaszidö sokszor csak számháború, az 144hz mondjuk jó dolog.
Annyi hogy én a Razertöl eddig még csak szemetet kaptam és sokan mások is, hírhedten szar náluk a quality control, ha meg valami újat dobnak a piacra pláne, lásd a Razer Phone kabaré.
10.
Orrharapo
#9: Megkövetlek. Tényleg átsiklottam a gaming szekción. Nem verik nagy dobra. Viszont 27-esben nem látok 1ms válaszidőt, csak sima 144 hz-et. Illetve nem tud HDR-t. Az is 370 ezer kis hazánkban a legolcsóbb helyen. Ez a Razer csoda meg a 700 dolcsis árával, ami nálunk persze euró még olcsóbb is lesz. Így nézve nekem az Eizo FS270 túlárazottabb. Bár ők is kb annyit kérnek amennyit akarnak.
9.
Nyarlako
#7: https://gaming.eizo.com/products/ Nem nagyon kerested azokat a gamer Eizokat, itt vannak.
8.
Nyarlako
#7: Vannak az Eizonak komoly gamer monitorai is. Pivot azért mert ga mondjuk akarnék ilyen monitort akkor már kettőt mivel a baloldalit pivotban szeretem használni és ennyi pénzért aztán már minden legyen benne ami csak lehet ne csak csilivili ledes talp.
7.
Orrharapo
#5: Ne keverjük össze a szezont a fazonnal. Az Eizo tök más piarca dolgozik. Professzionális termék vs Gamer piac. Az Eizo oldalán nem is találtam egy 1ms-es monitort, pláne nem 144 hz-est. Nem az ő piacuk. A célközönségnek az Eizo bizony nem jó választás. Nem tudja azt a frissítést, és válaszidőt. Hiába sokkal jobb a képe. Nem egy nagyságrenddel.
A pivot funkció hiányának problémáját szintén nem értem. Gamer piacra minek? Grafikusnak, elemzőnek teljesen oké. Jobban lehet dolgozni baromi nagy táblázatokkal, kódsorokkal. De nem nagyon találkoztam mostanában olyan játékkal ahol az állított kijelzőnek értelme lenne.
Nem venném meg, mert nem én vagyok a célközönség. De ezeket a hiányosságokat felróni neki totál hülyeség.
6.
Ultimate
#2: Azért érdekelne,bár a legtöbb gyártó (kivétel például a samsung és lg egyes monitorjait) AuO paneleket használ, prémium gamer termékként. Én meg abból köszönöm nem kérek, jellegzetesen túlsztárolt felértékelt kacatgyártó átlagos-néha valamivel jobb képminőséggel,egy rakás QC problémával. Az Acer Predator szériája is az iszonyatosan túlárazott szemét kategória a monitor piacon, egyszer mentem bele elég is volt. Razerrel sincsenek túl jó emlékeim sem füles sem egér tekintetében,csak a magas ár...
5.
Nyarlako
#4: A képek alapján nem jött le. Mindenesetre pivot nincs, és az árral brutálisan elszálltak. QC terén meg nem jeleskedik a Razer sajnos a tapasztalataim szerint a termékeikkel.
Ennyi pénzért már vesz az ember egy Eizo-t ott meg tényleg minöséget kap.
4.
scdlsc
#3: Magasság állítható. 1:38-nál mutatja is.
3.
Nyarlako
Az meg hogy ennyi pénzért nincs magasságállítás és pivot szánalmas.
2.
Nyarlako
#1: A Razert ismerve a dizájnt meg a márkát fizeted meg, a belsöt meg elintézik a lehetö legolcsóbban.
1.
Ultimate
Éljen. Még mindig AU Optronics által gyártott papírnehezék szintű kijelző, vagy ebbe már valami értelmes panelgyártó alkotása került ennyi pénzért?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...