CES 2019: Rengeteg újdonságot jelentett be a HTC

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 8.
  • Hardver
Link másolása
A HTC továbbra is lelkesen kitart a VR-szegmens mellett, így az idei Las Vegas-i Consumer Electronics Shown nemcsak új szolgáltatásokat, de a Vive-család új darabjait is bemutatta.

HTC Vive Cosmos

A Vive-család legújabb darabja nem kifejezetten a hardcore réteget célozza. Egyrészt a HTC ígérete szerint sokkal könnyebb lesz beállítani a készüléket, így nem lesz szükség különböző kalibrálásokra, valamint a viselete is kényelmesebb lesz. Emellett a VR-sisak csatlakoztatható lesz PC-hez, de akár egy jobb mobiltelefonnal is komoly élményt kaphatnak a felhasználók. A csomagnak sem az ára, sem a megjelenési dátuma nem ismert.

HTC Vive Pro Eye

A Cosmosszal szemben a Vive Pro Eye egy komolyabb készüléknek ígérkezik. A szemüveg most már képes lesz követni a szemünk mozgását, ami a foveated rendering technológiával kiegészülve még részletesebb élményt ígér. Az eljárás ugyanis lehetővé teszi, hogy a látótéren kívüli dolgok felbontásának renderelését lebutítsák, az így felszabaduló kraftot meg oda összpontosítsák, ahova tényleg néz a szemüveg használója. Az árcetli és a megjelenési dátum sajnos itt sem ismert.

A felhasználói élményen is dolgozik a HTC

A HTC a hardver mellett a szoftveres oldalon is erősíteni szeretne. Ennek első lépéseként bemutatták a HTC Viveport Infinity szolgáltatást, ami lényegében egy olyan fizetős lehetőség, amiért cserébe válogatott VR-játékokat próbálhatunk ki egy adott katalógusból. Az egész erősen hajaz a Netflix vagy az Xbox-féle Game Pass megoldására. Az árazás még nem ismert, azt viszont már tudjuk, hogy április 5-én rajtol el a szolgáltatás.

Emellett bemutatkozott a Vive Reality System, ami tulajdonképpen a PlayStation 3-on bemutatott PlayStation Home helyi megfelelője. A HTC ezzel az új platformmal szeretné fokozni a közösségi élményt. Könnyebb lesz majd más játékosokkal kapcsolatba lépni, vagy megosztott tartalmaikat elérni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...