HWSW: Továbbra is zsugorodott a PC-piac

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 13.
  • Hardver
A jellemzően mindig nagyon pörgő ünnepi szezonban sem tudott javulni a PC-piac, sőt, az IDC és a Gartner is arról számolt be, hogy a Lenovóval az élen még tovább zsugorodtak az eladások - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Az IDC és a Gartner is zsugorodó eladásokról számolt be a PC-piacon a tavalyi utolsó negyedévben. Noha a két nagy piackutató eredményei valamelyest eltérnek, mindkét jelentés azonos trendeket vázol fel - induljunk el az IDC számai mentén. A cég az időszakban összesen 68,1 millió eladott PC-t számolt össze, 3,7 százalékkal kevesebbet, mint 2017 végén. Ez bár visszaesést jelent, a cég szerint a 2018-as Q4 így is jobban sikerült a vártnál, a prognózisok egy százalékkal nagyobb zsugorodást jósoltak.

A visszaesésben több tényező is szerepet játszott, ilyen volt a konzumer vásárlók a vártnál kisebb érdeklődése a PC-k iránt a hagyományosan izmos ünnepi szezonban, az Egyesült Államok és Kína közötti egyre növekvő gazdasági feszültség, illetve a processzorhiány is, amely az ellátási láncban okozott fennakadásokat - ez utóbbi főleg a frissíteni akaró vállalati ügyfeleket érintette. A nehézségek dacára azért az üzleti vásárlók is több vizet hajtottak a piac malmára mint az elemzők remélték, a Windows 7-es céges gépek frissítése a tavalyi utolsó negyedévben is extra lendületet adott a szegmensnek.

Ha érdekelnek a további részletek, látogass el a HWSW oldalára, és olvasd el a teljes cikket!

Ezek is érdekelhetnek

73.
Ultimate
#72: De látom ph-n is sikerült leírnod micsoda fesztivált csinálnak a topikban az nv fanok és ugyan ilyen röhejesen kiemelted hogy úgyírod nv intel kombó. Kár hogy ha beleolvasunk a topikba a színe java nvidia fikázás miközben pár ember próbáljamegértetni az ilyen kreténekkel hogyavesa adasynchez dp 1.2a kell... Pont erről írtam lentebb. Agyhalott fanatikus gyökerek akik nyelik a ph megtévesztő cikkeit és tesztjeit mint kacsaa nokedlit. Hol van a cikkben az nvidia valós közleménye? Hol van hogya vesa adaptive-sync hardveres követelménye a DP 1.2a ami maxwelen nincs... Sehol, nem véletlenül. Ígymost az nvidia a szemét. :)
72.
Ultimate
#71: Legalább megfogadnád a profilképed mondanivalóját de az sem megy...
71.
Ultimate
#70: Attól hogy így próbálod erősíteni (a legröhejesebb ezek az "úgy mondom ezt" érvek) röhögcsélve a mondandód, még szart sem ér. Eközben PH-n Abu haverod épp arról cikkezett hogy a gonosz nvidia nem teszi elérhetővé a vesa adaptive-sync lehetőséget. A sok agyatlan barom meg eszi is a szavait. Csak azt felejtette el közölni amit az nvidiais lenyilatkozott és ami eddig is tény volt. A vesa adaptive sync-hez DP 1.2a kell. Na az nincs a maxvelleken... Szerintem inkább te ásd el magad ha még azt sem látod ami elötted zajlik, és csak annyira futja hogy röhögcsélve magas lóról kisebb személyeskedéssel próbálj vitába szállni...
70.
logic5
#69: Ja, intel-nv combóm van, úgy mondom ezt :D
69.
logic5
#68: Ami itt megy, az már nagyon kemény :D De tényleg. NEM AZ AMD FANOK ELVAKULTAK, HANEM TI!!!! És ez sajnos így van!
68.
logic5
#64: Te miről beszélsz? :D Egy két évvel ezelőtti vga-t hasonlítasz, egy most megjelenthez? :D CPU fronton meg igen jó a helyzet... Az árakat te nem nézed, vagy mi? :D Ásd már el magad légyszi!
67.
Nyarlako
#66: Az igazán jók se gyakran mert legtöbbször indie dolgok.
66.
SLi
#65: Én csak arra gondoltam hogy a PC-n igazán népszerű játékok nem ösztönzik a játékosokat a folyamatos fejlesztésre
65.
Ultimate
#60: Szeretem az ilyen következtetéseket pusztán komplett konfigokat áruló cégek adatai alapján amik abszolút nem festenek reális képet arról hogy mi is van a pc iparban pusztán azt mutatják hogy az előre összetákolt cégnév alatt értékesített egyébként rendszerint márkanév miatt túlárazott szarokra egyre kisebb az igény. Eközben a hardver piac köszöni jól van.
64.
Josi21
#60: Régi vásárlók, és az álltad emített közönség miatt tartunk ott ahol. Amd béka segge alatt van Gpu fronton, Vega 64 közel felét sem tudja mint az 2080ti... Igaz árban, de fps-ben sem egy kategória. Cpu front ugyanez. Legjobb 2700x is bőven Intel alatt teljesít, főleg min fps szempontból. Többi rizsa. Pedig volt kb 15-20 Ati\ Amd karim. :) Ha jön új jobb, nem fogom nézni, zöld vagy piros. ;)
63.
Josi21
Bill+ egér+ füles kombó annyi mint itthon egy átlag feletti komplett pc... xD
62.
shooter1234
Szép cikk, kár hogy itt az előre összerakott PC -ket számolják. Ebből a szemszögből jobb is a helyzet, hogy egyre több ember lépett ki a sötét középkorból és a csodálatos modern internetet igénybe véve összerakatta magának a saját pc -jét alkatrészekből.
61.
Josi21
xD Mesélly még... E-sportolók gépei pont 10k dodó közeliek a minél nagyobb fps miatt. Többi detó ! Megkavarodtál az erdőben. ;)
60.
SLi
elég egyértelmű hogy a PC-t az utóbbi pár évben az esport, és a lol,cs,hs,dota stb online játékok valamint az ehhez tartozó közösségek tartják a felszínen, és fogják is még nagyon sokáig, viszont az új AAA címek egyre kevésbé érdeklik ezt a közeget, a fent említett játékokhoz viszont nem kell brutális konfig így nyilván az eladásokon is látszik. Viszont ha megnézzük ezek a játékok mennyi bevételt hoztak láthatjuk hogy él és virul a dolog, csak egy nagyon szűk réteg közt(blizz,riot stb.) oszlik el szinte a teljes bevétel.
59.
Josi21
#57: Rdr 2 minden csak nem középszerű... xD Másik nekem nem jött át, igaz kisebbik gyereket ütöttem ki a ps mellől. Kb 2h játék után beleuntam, fele film volt. :P
58.
Ooorky
#55: Igaz magyar keresztény ember TempleOS-t használ.
57.
Ooorky
#56: Az az 1-2 is inkább "év középszerű játékai" címre pályázhat :D
56.
Ultimate
#45: "az év legjobb játékaiból maradsz ki"

Ja, mind az 1-2-ből...A többi multiplat. Ejha.
55.
mestermagyar
54.
Max3000
#53: Kedves barátom,csak azt sajnálom,hogy a hülyeségtől ki sem látsz a buksidból.Még egyszer.A cikket sem olvastad el,(vagy nem értetted) és idehoztad a hardvereladásokat is.Másodszor,te már abból megállapítottad hogy stagnál az nvidia,hogy az rtx-nek az eladása nem lett jó.Elmagyaráztam,hogy a cikk nem a hardvereladásokról szól,hanem a komplett pc-kről,azt is elmagyaráztam,hogy milyen hülyeség az rtx-ből leszűrni egy komplett hardver üzlet milyenségét.


Tőlem aztán verheted a rácsot tovább,én személy szerint még a szórólapozást sem bíznám rád ezek után.
53.
GAMEROD
#39: Mégis vérben forognak a szemeid, ha olyan véleménnyel találod magad szemben, ami neked nem tetszik. Ennyire azért már nem kéne embereknek beleélni magát a dologba. Elhiszem hogy vannak fanatikusok, akik ingüket, gatyájukat a hobbijuknak szentelik, de nem belőlük áll, a vásárlóerő nagyrésze és nem róluk szól a piac, ha még ezt egykét gyártó el is felejtette. Ők tábort vernek megjelenés előtt az üzleteknél, ilyenkor jól is fut az elején a gyártó szekere, de utána mindenki les ki a fejéből hogy miért fogytak el a vevők. Ugyanígy járt az Apple is, nem sikerült elérni azt a célt amibe hittek, főleg hogy betiltották egy csomó telefonuk árusítását is.
52.
Josi21
#51: Ebben igazad van, nem vitatom. Bár engem soha nem érdekelt mi mennyit eszik. Volt anno 1200w-os tápom... Teljesítmény= fogyasztás.
51.
Ultimate
#50: Úgy lehet, csak ami mérvadó az a teljesítmény/ fogyasztás ha arról beszélünk hogy mi van a fogyasztással.
50.
Josi21
#48: Ha egy kategóriával lentebb nézzük ok, de én pl 1070& 2070-ről beszélek. 2080ti is többet eszik mint az 1080 ti.
49.
Nyarlako
#42: Ami nagyobb megjelenés volt és érdekelt pl a legutóbbi Doom high-ultra közt masszív 60fps volt 1920x1200ben, Witcher 3 medium-high 50 körül, még a Forza Horizon 4 is elmegy highban igaz ott csak 30 fps korláttal stabil ami ott már nem az igazi.
Nier automatánál is megvolt a 60, Garden warfare 2, Dark souls 3 is. Ezek mellett föleg indieket tolok, de kezdek teljesen átszokni konzolra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...