HWSW: Továbbra is zsugorodott a PC-piac

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 13.
  • Hardver
Link másolása
A jellemzően mindig nagyon pörgő ünnepi szezonban sem tudott javulni a PC-piac, sőt, az IDC és a Gartner is arról számolt be, hogy a Lenovóval az élen még tovább zsugorodtak az eladások - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Az IDC és a Gartner is zsugorodó eladásokról számolt be a PC-piacon a tavalyi utolsó negyedévben. Noha a két nagy piackutató eredményei valamelyest eltérnek, mindkét jelentés azonos trendeket vázol fel - induljunk el az IDC számai mentén. A cég az időszakban összesen 68,1 millió eladott PC-t számolt össze, 3,7 százalékkal kevesebbet, mint 2017 végén. Ez bár visszaesést jelent, a cég szerint a 2018-as Q4 így is jobban sikerült a vártnál, a prognózisok egy százalékkal nagyobb zsugorodást jósoltak.

A visszaesésben több tényező is szerepet játszott, ilyen volt a konzumer vásárlók a vártnál kisebb érdeklődése a PC-k iránt a hagyományosan izmos ünnepi szezonban, az Egyesült Államok és Kína közötti egyre növekvő gazdasági feszültség, illetve a processzorhiány is, amely az ellátási láncban okozott fennakadásokat - ez utóbbi főleg a frissíteni akaró vállalati ügyfeleket érintette. A nehézségek dacára azért az üzleti vásárlók is több vizet hajtottak a piac malmára mint az elemzők remélték, a Windows 7-es céges gépek frissítése a tavalyi utolsó negyedévben is extra lendületet adott a szegmensnek.

Ha érdekelnek a további részletek, látogass el a HWSW oldalára, és olvasd el a teljes cikket!

70.
70.
logic5
#69: Ja, intel-nv combóm van, úgy mondom ezt :D
69.
69.
logic5
#68: Ami itt megy, az már nagyon kemény :D De tényleg. NEM AZ AMD FANOK ELVAKULTAK, HANEM TI!!!! És ez sajnos így van!
68.
68.
logic5
#64: Te miről beszélsz? :D Egy két évvel ezelőtti vga-t hasonlítasz, egy most megjelenthez? :D CPU fronton meg igen jó a helyzet... Az árakat te nem nézed, vagy mi? :D Ásd már el magad légyszi!
64.
64.
Josi21
#60: Régi vásárlók, és az álltad emített közönség miatt tartunk ott ahol. Amd béka segge alatt van Gpu fronton, Vega 64 közel felét sem tudja mint az 2080ti... Igaz árban, de fps-ben sem egy kategória. Cpu front ugyanez. Legjobb 2700x is bőven Intel alatt teljesít, főleg min fps szempontból. Többi rizsa. Pedig volt kb 15-20 Ati\ Amd karim. :) Ha jön új jobb, nem fogom nézni, zöld vagy piros. ;)
63.
63.
Josi21
Bill+ egér+ füles kombó annyi mint itthon egy átlag feletti komplett pc... xD
62.
62.
shooter1234
Szép cikk, kár hogy itt az előre összerakott PC -ket számolják. Ebből a szemszögből jobb is a helyzet, hogy egyre több ember lépett ki a sötét középkorból és a csodálatos modern internetet igénybe véve összerakatta magának a saját pc -jét alkatrészekből.
61.
61.
Josi21
xD Mesélly még... E-sportolók gépei pont 10k dodó közeliek a minél nagyobb fps miatt. Többi detó ! Megkavarodtál az erdőben. ;)
60.
60.
SLi
elég egyértelmű hogy a PC-t az utóbbi pár évben az esport, és a lol,cs,hs,dota stb online játékok valamint az ehhez tartozó közösségek tartják a felszínen, és fogják is még nagyon sokáig, viszont az új AAA címek egyre kevésbé érdeklik ezt a közeget, a fent említett játékokhoz viszont nem kell brutális konfig így nyilván az eladásokon is látszik. Viszont ha megnézzük ezek a játékok mennyi bevételt hoztak láthatjuk hogy él és virul a dolog, csak egy nagyon szűk réteg közt(blizz,riot stb.) oszlik el szinte a teljes bevétel.
59.
59.
Josi21
#57: Rdr 2 minden csak nem középszerű... xD Másik nekem nem jött át, igaz kisebbik gyereket ütöttem ki a ps mellől. Kb 2h játék után beleuntam, fele film volt. :P
58.
58.
Ooorky
#55: Igaz magyar keresztény ember TempleOS-t használ.
55.
55.
mestermagyar
54.
54.
Max3000
#53: Kedves barátom,csak azt sajnálom,hogy a hülyeségtől ki sem látsz a buksidból.Még egyszer.A cikket sem olvastad el,(vagy nem értetted) és idehoztad a hardvereladásokat is.Másodszor,te már abból megállapítottad hogy stagnál az nvidia,hogy az rtx-nek az eladása nem lett jó.Elmagyaráztam,hogy a cikk nem a hardvereladásokról szól,hanem a komplett pc-kről,azt is elmagyaráztam,hogy milyen hülyeség az rtx-ből leszűrni egy komplett hardver üzlet milyenségét.


Tőlem aztán verheted a rácsot tovább,én személy szerint még a szórólapozást sem bíznám rád ezek után.
53.
53.
GAMEROD
#39: Mégis vérben forognak a szemeid, ha olyan véleménnyel találod magad szemben, ami neked nem tetszik. Ennyire azért már nem kéne embereknek beleélni magát a dologba. Elhiszem hogy vannak fanatikusok, akik ingüket, gatyájukat a hobbijuknak szentelik, de nem belőlük áll, a vásárlóerő nagyrésze és nem róluk szól a piac, ha még ezt egykét gyártó el is felejtette. Ők tábort vernek megjelenés előtt az üzleteknél, ilyenkor jól is fut az elején a gyártó szekere, de utána mindenki les ki a fejéből hogy miért fogytak el a vevők. Ugyanígy járt az Apple is, nem sikerült elérni azt a célt amibe hittek, főleg hogy betiltották egy csomó telefonuk árusítását is.
46.
46.
Blöky
#42: Az RDR2 és a God of War mennyi fps pc-n? Csak mert az év legjobb játékairól van szó és azért azoknál számìt a futtatási minőség, nem a névtelen vagy átlagos vagy bukott játékoknál.
45.
45.
Blöky
#43: Az év legjobb játékaiból maradsz ki, de az indie játékokat és a Cod-ot tudod 300fps-sel nyomni. Igazad van, tényleg jobban megéri a pécé!!!44 Csak ezért nem venni egy hardvert,amin az év legjobb játékai vannak mindig... Istenem.... Csak gratulálni tudok a 300fps-es Cod-hoz!
43.
43.
mestermagyar
Mily nagy istenek közötti harcokat megszégyenítő viták folynak eme szerény subon.

Én nekem annyin él vagy hal az egész dilemma hogy a konzolnál a cég az úr, a PC-n meg te. Nem fogok cég által teljesen lezárt és kisajátított hardvert vásárolni.
40.
40.
Max3000
Ahogy elnézem egyébként itt a kommentelők nagyjának fogalma sincs miről szól a cikk.
39.
39.
Max3000
#35: Ne haragudj,de már nem tudom,hogy ezt direkt csinálod-e vagy tényleg ennyire futja.Jössz itt a magyar piaccal barátom,hát pont leszarnák ezek a cégek azt is,ha mi eltűnnénk.Még mindig ott tartunk hogy ez a cikk nem a hardvereladásokról szól és a te "csodás érveid" inkább viccesek,mint komolyan lehetne venni.
38.
38.
Blöky
Nem csodálom. Mindenki a konzol felé kacsintgat egy idő után. Nincs érdemleges PC exkluzív játék már mióta. Na meg túl drága egy Xbox One X szintű PC-t is összerakni az Xbox One X-hez vagy PS4 Pro-hoz képest. Nem is beszélve a mindennapos online cheaterekről és csalókról. Ismétlem, nem csodálkozom.
35.
35.
GAMEROD
#32: Azt szerintem te csinálod. Egy magyar átlagbérből szerinted hányan fognak rohanni ilyen árakon gépet cserélni? Főleg mikor a német se nagyon veszi már meg ennyikért.
32.
32.
Max3000
#31: Én ezt teljes mértékben megértem,de ne akarjunk már a saját igényeinkből statisztikát csinálni....
31.
31.
GAMEROD
#29: Nem igazán érdekel, ha már gépet is cserélek, biztos nem a ddr5 megjelenése előtt fogok mert már abból látszik hogy kukára fognak menni a mostaniak. Játékok közül idén a RE2 ami érdekel, számomra normálisan fut negyedmilliós hardverek nélkül és félmilliós monitor nélkül is, a többiek pedig azt csinálnak és azt vesznek amit akarnak.
29.
29.
Max3000
#26: " De nem is szeretnék ezen tovább vitázni, vannak azok az emberek akiknek a kilenc is páros, akármilyen ész érvet hoz fel nekik valaki."

Akkor olvasd el a saját kommentjeidet és nevessünk együtt.Egyrészt te nem tudtad miről szól a cikk,másrészt te nem ismered az észérveket,hiszen már megint azzal magyarázod a hardvereladások zsugorodását,hogy a "3 éve megjelent kártyák zöme drágábbak,mint megjelenésükkor"

Te aztán igazi statisztikát állítottál fel arra vonatkozóan,hogy zsugorodnak a hardvereladások......
26.
26.
GAMEROD
#24: Inkább arra gondolok hogy a 3 éve megjelent kártyák zöme is drágább mint megjelenésükkor. De nem is szeretnék ezen tovább vitázni, vannak azok az emberek akiknek a kilenc is páros, akármilyen ész érvet hoz fel nekik valaki. A kenyeret is adhatnák holnap ötezerért, 10-ből maximum csak 2 ember venné meg olyan áron is, a többi megrohad a raktáron. Főleg ha az a 2 ember ezt hiszi hogy ha ők adtak érte annyi pénzt, akkor az összes többi is fog.
25.
25.
Max3000
#24: "két és fél százalékkal rendelkező zsíros tejet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...