Perelik a Red Dead kiadóját a Pinkertonok

  • Írta: szlav
  • 2019. január 15.
  • Érdekesség
Link másolása
A Pinkerton Nemzeti Nyomozó Ügynökség - ami igen, egy valódi vállalat - jogi lépést tett a Take-Two Interactive ellen. A Red Dead Redemption 2 kiadója a játékban megismert Pinkerton-ügynökök miatt kerülhet bajba.

Nem ez az első eset, hogy egy Rockstar-játék jogi kalamajkába kerüljön, de a mostani igazán érdekes. Aki belemerült a Van der Linde-gang történetébe, az biztosan emlékszik Andrew Miltonra és Edgar Rossra, akik a Pinkerton Ügynökséget képviselve űzik a bandát. A Rockstar Games javára szóljon, hogy ez a szituáció is igen valósághű, ugyanis a magánnyomozó vállalat a valóságban is létezett, sőt még ma is létezik.

A manapság is nyomozói, illetve magánvédelmi feladatokat végző vállalat pedig a The Verge riportja szerint bíróság elé szólítaná a játék kiadóját, véleményük szerint ugyanis jogtalanul ábrázolják (és tüntetik fel negatív fényben) a cég ügynökeit. A Take-Two álláspontja szerint azonban az Egyesült Államok alkotmányának első módosítása védi őket, hiszen a Pinkerton-ügynökök szerves részét képezik a videojáték valós történelemhez hű ábrázolásának.

Valóban igaz, hogy a Pinkerton Nemzeti Nyomozói Iroda határozott szerepet játszott a korabeli amerikai történelemben, s nem a Rockstar az egyetlen, akik a szórakoztató médiában felhasználták azt. Találkozhatunk Pinkerton-ügynökökkel a Deadwood című televíziós sorozatban is, vagy akár a BioShock Infinite-et játszva, hiszen annak főszereplője, Booker is az ügynökséghez tartozott.

6.
6.
Ooorky
#4: Pontosan olyanok, ezért is bízta rájuk anno az amerikai kormány veszélyes bűnözők levadászását és jött belőle létre az FBI...
5.
5.
Jacktor
Vajon az HBO-t is perelték a Deadwood miatt? =)
4.
4.
gorbesz
A valdo pinkertonok is ilyen szerencsetlen szajhos barmok talan mint a gameben?:))))
3.
3.
hedzsooo
#2: *Mármint hogy ad, na! xD Jöhetne már 1 szerki gomb ide... Néha gyorsan bebiggyesztene kommentbe ide az ember vmit, aztán tessék... :-)
2.
2.
hedzsooo
#1: Rendszerint az az ésszerű megoldás mind a 2 fél számára. Kivéve, ha a bíróság nem ad 1értelműen csak az 1ik fél javára igazat...
1.
1.
Back2U
Ebből is peren kívüli egyezség lesz..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...