Éves bevételi rekordot döntött tavaly a Fortnite

  • Írta: szlav
  • 2019. január 20.
  • Biznisz
Link másolása
Egy játék sem hozott egy év alatt annyi pénzt a konyhára, mint a free-to-play modellel operáló Fortnite. A csupán kozmetikai jellegű skinek, táncok és emote-ok 2,4 milliárd dollár bevételt termeltek 2018-ban.

Gond nélkül elmondhatjuk, hogy az Epic Games bankot robbantott azzal, hogy a Fortnite építkezős, zombilövöldözős alapjátékát átültették egy ingyenesen játszható battle royale-arénába. Olyannyira, hogy a középszerű hordás játékból a világ legnépszerűbb online shootere lett, ahol pedig nagy a közönség, ott általában komoly pénzösszegek forognak.

A könnyen hozzáférhető ingyenes modellel, valamint a kosztümökkel, emote-okkal, táncokkal és egyéb kiegészítőkkel - na meg az ezeket tartalmazó Battle Passekkel - a Fortnite összesen 2,4 milliárd dollár bevételt termelt. Ez nem csupán az online mikrotranzakciós piacon rekorddöntő, ezzel a Fortnite éves leosztásban minden idők eddigi legjövedelmezőbb videojátéka lett.

A SuperData adatai további részletekbe merülnek az ingyenesen hozzáférhető játékokat illetően. Az egyre népszerűbb digitális piacon (amely hozzávetőlegesen 109,8 milliárd összbevételt termelt) a free-to-play játékok továbbra is az összeg 80 százalékát teszik ki. Ez azt jelenti, hogy 2018-ban hozzávetőlegesen 87,7 milliárd dollárt költöttek a játékosok hasonló mikrotranzakciókra.

4.
4.
pszihoapu
#3: "Ráadásul annyira nem pay to win a játék, hogy elég egyszer megvenni a battlepasst,"

mar csak azert sem, mert a battlepassal megkapott skinek, emoteok, akarmik, semit nem adnak a jatekbeli teljesitmenyedhez, csak mokasak. az emberek tiszta orultek, hogy ennyi zset eltapsolnak a semmire. ki gondolta volna.
3.
3.
Batman
+ elértek egy crossplayt, amit nem gondoltam volna, hogy ebben a generációban megvalósul. Ráadásul annyira nem pay to win a játék, hogy elég egyszer megvenni a battlepasst, onnantól mindig ki lehet farmolni a kövit, ergo végtelen subscribeot nyersz. Szóval szép munka Epic
1.
1.
Fortnite. Minden idők legjövedelmezőbb videojátéka. Azért az kemény. Másik oldalon meg azt olvastam, hogy Amerikában már többen játszanak mobilon, mint konzolon. Döbbenek egyet néha.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...