Mad Box - befutottak a kontroller tervei is

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 22.
  • Hardver
Ian Bell, a Slightly Mad Studios vezetője ismét aktív volt Twitter-oldalán, így a Mad Box kapcsán ezúttal a konzol kontrollerének terveit osztotta meg. Az eddigi ötletek legalább annyira elvetemültek, mint maga a gép.

A stúdió igazgatója, Ian Bell az év elején jelentette be a Twitteren, hogy a Project CARS következő felvonása mellett valami egészen máson is dolgoznak, ez pedig nem más, mint a Mad Box névre keresztelt konzol.

A Mad Boxról már jó pár koncepciót láthattunk, most viszont a konzol fontos perifériája, a kontroller is bemutatkozott, ami kialakítását tekintve követi a gép éles vonalait, miközben a tervek alapján egyelőre úgy néz ki, hogy egy hatalmas kijelzőt is kap, ahol rengeteg plusz információ áll majd rendelkezésünkre.

A Mad Box a tervek szerint az eddigi legerősebb konzol lenne a piacon, vagyis 4K-felbontással és szemenkénti 90 fps-es VR-támogatással érkezne. Ennek megfelelően támogatja majd az Oculus Riftet és a HTC Vive headsetjeit, továbbá minden jelenlegi PC-s perifériát, így nem kell hozzá külön vásárolni egeret vagy billentyűzetet. Habár pontos hardveres információkat nem kaptunk róla, Bell szerint a vas vetekedik majd a 2021-es év high-end számítógépeivel.

43.
Nyarlako
#41: https://www.oneangrygamer.net/2018/12/soulja-boy-removes-game-consoles-from-store-after-being-reported-to-nintendo/74340/
42.
Nyarlako
#41: Nem éppen friss hír, amúgy meg pattogott is a szargalacsin hogy nem tehet semmit ellene a Nintendo meg a Sony se. Azóta nem árulhatja azt a csodát, de most egy bootleg vita kopival akar kereskedni.
41.
Őrnagy
#39: Nebassz, ez igaz?
:D
40.
Neotechtr
De jó. Ha érintős LCD van a kontrolleren, oda lehetne rakni plusz, játékfüggő gombokat, amiket nem nyomkodunk fél percenként. Full jó az ötlet. De én ilyet nem madbox-osban szeretnék, hanem full eredeti Microsoft Xbox kontrollerben. Már csak a minőség miatt.
39.
Ooorky
#36: Vagy SouljaBox néven hozzák forgalomba, szegény feka rapper-t úgyis perli a Nintendo, mert első rapperként a világon piacra dobta a saját konzolját 800 előre telepített játékkal, de a mocskos FEHÉR milliárdosok a Nintendo-nál és a Sony-nál nem bírják elviselni, hogy egy feka sikeres.
37.
Nyarlako
#36: Szerintem írjanak ki rá crowdfunding-t, aztán mikor bejelentik hogy kamu volt az egész meglógnak a pénzzel.
36.
Őrnagy
Én javasolnám a PS One Box nevet, úgy talán kicsit jobban fogy.
35.
Thor Vath
#23: Ebben igazad van, amikor 2000-ben Japánban megjelent a PS2, egy konzolos bolt kirakott mutatóba egy japán import gépet, amit akár meg is lehetett venni 98E-ért. Kb egy évvel később jelent meg Európában, Magyarországon 160E Forintos árcédula került rá.
34.
Csoki80
A sok csili-vili 4K meg 60 FPS nem minden. Inkább legyen jó egy játék tartalmilag, szép megtervezett pályái legyenek, atmoszféra, zene stb. És mindezt egy olcsó eszköz biztosítsa, mert a nagy többség nem tud 1000 dolláros gépet venni, és akkor nem lesz nekik sem bevételük. Ezekhez a körülményekhez tökéletesen megfelelnek a jelenlegi konzolok (sőt még az előzőek is) hosszú évekig.
33.
Őrnagy
#30: Jó vót az úgy:)
32.
Back2U
#27: A magasabb frameratehez minden kell, mert ha az egyik gyenge akkor ott a bottleneck, valószínűleg ezeket úgy tervezik hogy ne legyen..
31.
Nyarlako
#29: Natív 4K 60fps a mai csúcs pécéknek se nagyon megy.
Legyen upscaled 4K de sima képfrissítés, grafikailag kevésbé erőforrás igényes játékoknál meg mehet a nativ 4K.
30.
Nyarlako
#28: *volt. Imádom az autocorrectet.
29.
Batman
Legyen 4k és 60fps. Ha ezeket nem tudja az új gép, akkor ne is adjanak ki újat. Oldják meg.
28.
Nyarlako
#27: Meglehetne az sokszor szerintem kevesebb postprocessing mellett de sok dev túlságosan bele van zúgva a cinematicba.
A lényeg hogy ha a nextgen hozza egy mai felső közepes pc erejét akkor simán bele kell férjen. Elfogadom hogy a ps3nál még csak az átállás vót hdre, a jelen gen nagyon spórolós lett hardverben de a következőnél ideje lesz villantani.
27.
delphijos
#26: Azért ez nem egészen igaz. Nem véletlen hogy inkább a 4K van "használva" , a magasabb framerate-hez az erősebb CPU jobban kéne....
26.
Back2U
#25: A 1080p 60 FPS akármelyik konzolon meglehet, csak a képtartalom. Valószínűleg a fejlesztő inkább több grafikát tesz bele mint fps-t.
25.
Nyarlako
#24: Akkor meg legyen két mód mint a Niohnál, de nem lehet örökre leragadni a fostos 30nál.
24.
delphijos
#22: Hát, a 1080p-t szerintem el lehet felejteni. Azt marketing szempontból lehetetlen helyzet lenne kommunikálni hogy most van 4k , akkor az új gen-ben miért nincs. Az fps az nem kommunikálható jól. Fényképezőgépnél is senki se fog odafigyelni hogy ha azt mondod hogy ugyan kevesebb a "megapixel" de kevésbé zajos a kép. Nézd úgy hogy konzolon a nagy többség megszokta a 30fps-t, ha CSAK ez lenne jobb, de a felbontás meg gyengébb lenne, azt velük nem lehetne "megetetni".
23.
delphijos
#7: Az a baj hogy az idő megszépíti a dolgokat. A ps2 2000-ben 300$ volt ( ez mai áron kb. 450 lenne ) és az előnye annyi volt hogy fix "célhardver" volt, konzolhoz fejlesztett OS-el, de szó sincs "korát meghaladó technikai csodáról". A mai konzolok se azért nem jobbak mert a Sony és az MS tervezői olyan hülyék hogy nem látják hogy van erősebb hw, hanem mert olyan szinten kell tartani az árát, hogy az ne lépje át az emberek "ingerküszöbét". Persze nem tudok számokat, és nem is 1000$ volt a One X, de azért élek a gyanúval hogy annyira már az is drága volt, hogy akkora sikersztori nem lett.
22.
Nyarlako
#21: Nextgentől azt várom hogy legyen alap a 60fps és az 1080p. A cell meg lehet drága volt de az a saját hülyeségük volt hogy egy olyan egzotikus architektúrát akartak.
A mostani konzolok van és olcsó AMD apu van, ennyi.
De legalább nem tépik ki a hajukat a programozók.
21.
Back2U
A Cell kurva drága volt.. de nem is tudom mit várunk 120k-ból? GTX 1080-at? Mert akkor az komoly generációváltás lenne? Vagy még többet? Raytracinget? Ennyi pénzért ez van, és elég jó azért mind a kettő masina, élő példa erre a Red Dead 2, amit bár nem nagyon szeretek, de grafikában elég odabaszos,vagy a GoW, Uncharted, Forzák.
20.
Back2U
#19: A Cell kurva drága volt.. de nem is tudom mit várunk 120k-ból? GTX 1080-at? Mert akkor az komoly generációváltás lenne? Vagy még többet? Raytracinget? Ennyi pénzért ez van, és elég jó azért mind a kettő masina, élő példa erre a Red Dead 2, amit bár nem nagyon szeretek, de grafikában elég odabaszos,vagy a GoW, Uncharted, Forzák.
19.
Nyarlako
#18: Minden konzolos hardver elavult a komoly pc-k mellett, csak ugye ahogy mondod fontos az ár, és az is mítosz meg duma hogy veszteséggel adják.
De annyian beszopják a marketinget az valami hihetetlen.
Anno egy értelmes ismerősöm bizonygatta hogy a Cell erősebb mint egy akkori csúcs i7 mert ilyen meg olyan csoda tech csak ki kell aknázni még, aham.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...