Az NFS: Shift nyomdokaiba lép a Project CARS 3

  • Írta: szlav
  • 2019. január 2.
  • Hír
Link másolása
Habár a maga kategóriájában remek volt, a Project CARS 2 mégsem sikerült tökéletesre. A Slightly Mad Studios fejlesztői már el is tervezték, hogy milyen irányba vihetnék tovább a szériát: az inspirációt a Need for Speed: Shift adja majd.

Aki kedveli a versenyszimulátorokat, az nem tesz rossz lóra a Project CARS 2-vel, aki viszont inkább a casual autókázást részesíti előnyben, az nagyot fog nézni már az első kanyarban is. Egy komoly, valószerű fizikával ellátott versenyjáték pedig nem könnyen talál magának széleskörű játékostábort, talán ez lehet az oka annak is, hogy a Slightly Mad Studios fejese, Ian Bell egy új irányvonalat álmodott meg a harmadik rész számára:

"Tanultunk egyet, s mást a Project CARS 2 fejlesztése során. Nincs szándékunkban kevesebb tartalmat szállítani a későbbiekben sem, de már tudjuk, hogy mit kell kikupálnunk. Volt néhány dizájnbeli döntés, ami mondjuk úgy, hogy 'nem volt optimális'. A Project CARS 3 inkább a Shift szellemi örököse lesz, az összes szimulátorelemmel, amire a rajongóink számítanak."

A kijelentés persze elég ezoterikus önmagában, hiszen Bell nem fejtette ki bővebben, hogy milyen szempontból követik majd a Shift által kikövezett vonalat (amin egyébként anno ők is fejlesztőként dolgoztak). A legkézenfekvőbb talán az lenne, ha ezzel a váltással könnyebben elérhetővé tennék a folytatást. Ez már csak azért is érdekes, mert 10 évvel ezelőtt a Need for Speed a Shifttel pont egy ellenkező irányváltást eszközölt - az EA ekkor próbálta meg szimulátorosabbá tenni a jellegzetesen árkádjellegű versenyszériát.

16.
16.
Juha
#15: Szerk.: éppségének

Köszönjük a szerkesztés gombot! (NOT)
15.
15.
Juha
Szerintem sokan kíváncsiak lennének egy olyan játékra, ahol olyan autókat lehet szimulátor szinten vezetni, ami pl. Európa útjain gyakran szembejön. Pl. nekem Volvo-m van, korántsem (nagyon nem) versenyautó, de azért kipróbálnám a tesóm Passat-ja ellen (szintén sima, családi kombi) a mi, mások és az autó épségének veszélyeztetése nélkül. Mivel az én autóm gyengébb, ezért nem egy gyorsulásra gondolok, hanem rendes versenypályákra, ahol azért tudni is kell.
rFactor modokkal már találkoztam, de azok általában csak a kinézetet/hangokat alakítják át egy másik típusból.
Kellene egy szim, amihez minden autógyárnak kötelező lenne behangolni a saját típusait (mondjuk nálunk 20-30 évre visszamenőleg is) :-)
14.
14.
#12: Miért ne? Hadd csináljanak már azt, amit akarnak. Különben meg biztosan jövedelmező valamelyest, ha egymás után jönnek a játékaik. Mi több, most konzolt is akarnak csinálni... na ja, az mondjuk más kategória, de pénzük biztosan van, ha költik.

Különben is, nem lehet olyan játékot készíteni még autósból sem, ami pont mindenkinek tetszik. Neked pl most nem tetszettek a játékaik, de nekem ... sem. De már csak nem megyek oda megmondani, hogy mit csináljanak XD
13.
13.
PS4jacksony
#6: Hát amit a FH sorozat művel az már árkádnak is hajmeresztő....
12.
12.
Zisten
Egy dolgot nem értek velük kapcsolatban:
MINEK ERŐLTETIK, HA NEM MEGY?!

Az is vicces, hogy a Nürburgring Nordschleife ELMÉLETILEG lézer szkennelt, de gyakorlatilag szarul rakták össze. :D
10.
10.
Őrnagy
#4: Én a PC2 után vettem meg a Driveclubot. Sokkal régebbi game, mégis volt olyan szép, ha nem szebb, mint a PC2. A szélvédőn lefolyó víz meg egyenesen zseniális volt a Driveclubban. De egye fene, eltekintek a külsőtől, ha a vezetési élmény kompenzálja. De sajna a PC2-nél nem volt élvezetes, számomra.
9.
9.
Őrnagy
#6: Hát, izlések és pofonok. Mondjuk a Shift idején még türelmetlenebb voltam, mint most.
8.
8.
Őrnagy
Egyébként 15-én jön egy The Grand Tour Game című autóverseny, csak nem tudom belinkelni. Lesz benne Lada 2107 :)
A FH nekem is túl arcade lett mára, a 2. résszel még rengeteget játszottam.
Most a Dirt Rallyt meg a Dirt 4-et váltogatom, de jöhetne valami kalandosabb game is végre.
7.
7.
Josi21
6#: Horizont ne keverd a motorsportal... Előbbi mindig is arcad volt, bár az utóbbi sem olyan mint "régen". Szerintem is a Shift-2 volt a legjobb Nfs.
6.
6.
PS4jacksony
#1: A shift volt szerintem pont a legjobb rész ha elhagyják ezeket a NASCAROS autókat meg csinálnak normális autóhangokat mert konkrétam mint egy fűrész -porszívó hybrid sok autó hangja azt nagyon nem szerettem.

Egzotikus helyek kellenek dinamikus időjárás és ez a " légy az első,, már unalmas kell valami fiatalos és vagány sztori utcai spotrkocsikkal éjjeli versenyzéssel.

Nem lehet igaz ,hogy PS3 óta nincs egy érdemes autós stuf PS RE

Kövezzetek meg de én a Forza Horizon 4 et is egy hulladéknak tartom egyetlen előnye,hogy szép.....De ot is az irányítás ....phejjj ...havon ezereel beveszel bármilyen kanyart ...Avendátorral a mezőn mint valami légpárnás hajó....Az igen !!!! Az a játék is max 8 éves amcsi cserekeknek való.....
5.
5.
Őrnagy
Amúgy örülök mindig, ha egy stúdió autós játékot fejleszt, mert 99 %ban ilyenekkel játszom. Kicsit tartottam tőle, hogy a PC2 sikertelensége után befejezik.
4.
4.
KőbányaKispest
#2: Sajnos nem mond hülyeséget. G29-em van, és az Assetto Corsa mellett szörnyű az egész. Irreálisan csúszik az autó, a fizika szerintem nem a legjobb.

Grafika szép, a menü, az autóválaszték sem a legjobb, de mégegyszer, a fizika NEKEM nem adja, ez nem valósághű kicsit sem.

A Shift nekem is tetszett, a másodikkal sokat játszottam, de ott is a fizika volt szar. Ha azon javítanának és megtartanák a career módot, több "átlagos kocsival", meg modernebb járgányokkal akkor best lenne.
3.
3.
Őrnagy
#2: Ezt a Shiftre írod? Kontrollerrel próbáltam, és nem adtam fel egykönnyen. Mégis, össze-vissza kellett állogassam, hogy kicsit élvezhető legyen, de aztán dobtam. És mindenkitől azt hallottam, hogy csak driftelve lehetett kanyarodni, az pedig nem teljesen normális.
2.
2.
Heldengeist
#1: Mert gondolom billentyűzettel szerencsétlenkedtél. Nem az az arcadeszar játék volt, amiben egy gáz meg két iránygombbal versenyt lehet nyerni. Kontrollerrel vagy épp kormánnyal semmi gond nem volt.
1.
1.
Őrnagy
A Shift jól nézett ki, de irányíthatatlanok voltak a kocsik. A játék nem nehéz volt, hanem szar. Pont, mint a PC2.
Persze, ez csak az én véleményem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...