World of Warcraft - így alakulnak idén a versenyek

  • Írta: szlav
  • 2019. január 22.
  • Hír
Link másolása
A Legion expanzióban bemutatott Mythic+ rendszernek köszönhetően idén is két szálon futnak majd a World of Warcraft esport-bajnokságai. A Blizzard megosztotta a terveit az Aréna- és a Dungeon-versenyekkel kapcsolatosan is.

Izgalmas hétnek néznek elébe a World of Warcraft játékosai, hiszen az eheti reset során élesedik a 8.1-es frissítés második fele, ami pedig elhozza a Battle for Azeroth második raidjét, a Battle for Dazar'alort. Ma azonban az esporté a főszerep, a Blizzard ugyanis megosztotta a 2019-es év menetrendjét a PvP-t és a PvE-t kedvelő játékosok előtt is. A Dota 2 rendszeréhez hasonlóan idén a WoW játékosai is beszállhatnak majd a sportesemények finanszírozásába: néhány kozmetikai játékszerrel bővül majd az online store, amelyek bevételei az Arena Championshipet, valamint az MDI-t támogatják.

PvP-fronton továbbra is az Arena World Championshipre kell majd odafigyelnünk. Az egész éven átívelő bajnokság két szezonon át, különféle régiókra osztva zajlik majd. Az észak-amerikai és az európai liga szezononként hat kupát indít majd, kupánként 10 ezer dolláros díjazással. Az egész évben legjobban teljesítő csapatok pedig a 100 ezer dolláros összdíjazású végjátékban csaphatnak majd össze - valószínűleg az idei BlizzCon színpadán.

A World of Warcraft PVvE-esport része hatalmasat nőtt az utóbbi néhány évben. Ezt reflektálja az is, hogy a viszonylag kisebb volumenű Mythic Dungeon Invitational helyett idén Mythic Dungeon International néven indul majd a magas szintű katakombák versenyszerű kipucolása. Itt két régióra osztva, MDI East és MDI West néven indul majd a verseny, kupánként 12 ezer dollár üti majd a legjobb csapatok markát. Úgynevezett MDI-pontokkal jutalmazzák majd a hétről hétre legjobban teljesítő teameket, a Blizzard pedig ezek alapján küldi majd ki a meghívókat a kupazáró LAN-eseményekre. A szezonok végén a keleti és nyugati régiók legjobbjai csapnak majd össze a 100 ezer dolláros végső jutalomért.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...