Nem lesz free-to-play a Fallout 76

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 23.
  • Hír
Link másolása
A héten olyan pletykák ütötték fel a fejüket, miszerint a Fallout 76 ingyenes modellre vált. A rajongók ezt arra alapozták, hogy a játék dobozos példányai elfogytak az ausztrál boltokból. A Bethesda határozottan cáfol.

Minden azzal kezdődött, hogy az ausztrál játékosok észrevették, hogy hiába is keresik a Fallout 76 dobozos példányait a boltok polcain, azok sok esetben üresen kongnak.

Meg is indultak a spekulációk, sokan azt vizionálták, hogy a Bethesda nem is tervez utánpótlást, mivel a közeljövőben free-to-play modellre vált a játék. Szerintük ezzel a lépéssel a fejlesztő új életet lehelne a megcsappant létszámú szerverekbe.

Nos, úgy tűnik a hírek hamisak voltak, a Bethesda ugyanis reagált az egyik felhasználó panaszára, aki azzal fenyegetőzött, visszakéri a pénzt, ha az RPG ingyenessé válik. "Nincs semmi igazságalapja a pletykának" - olvasható a kiadó Twitter-bejegyzésében.

Eközben a készlethiánnyal küszködő kiskereskedő, az EB Games is nyilatkozott. Mint írja, a feltételezések "kategorikusan helytelenek" és továbbra is "aktív termékről" van szó, így vélhetően a közeljövőben érkezik utánpótlás a Fallout 76-ból.

11.
11.
Lackooo84
Ingyen SE kéne ez a szar. :D
8.
8.
Raptor X
Nálam a bethesda a 76-tal örökre lehúzta magát. Az meg, hogy FTP lesz, nem újdonság. Pl. ha a Steam, Humble, Sony vagy a MS havi ajándékba betesz egy játékot, akkor minden korábbi vásárló visszakéri a pénzét? Nem. Szóval vagy free-to-play lesz, vagy leállnak a dobozos forgalmazással. Azért azt nem hiszem, hogy minden példányt elkapkodtak. XD
6.
6.
#5: Hát én sem, az biztos. De már az is elég csúfság a játéknak, hogy egyáltalán ez hírbe jön.

De ne legyünk már ilyen gonoszak. Ilyenkor én mindig látom magam előtt azt a sok embert, aki a játék létrejöttében részt vett. Azt a sok üzletembert és döntéshozót, akik vég nélkül tolták bele a pénzt a projektbe, hogy új engine-t kaphasson. Meg azt a sok programozót, akik majdnem egy évtizedet rászántak a játékra és sokszor 25 órát dolgoztak egy nap, mert mindig egy órával korábban keltek fel.

És ezt a közös célt a sok ember összegyúrta egy minden téren lenyűgöző végtermékké, amit tiszta szívből adnak nekünk. Gamer-ektől gamer-eknek. És te most itt berzenkedsz, mert maradt benne 3 vagy 4 db bug.
5.
5.
KőbányaKispest
Szerintem a lőtéri kutyat nem érdekli. Ha ingyen lenne se tenném fel.
4.
4.
tundrish
"...reagált az egyik felhasználó panaszára, aki azzal fenyegetőzött, visszakéri a pénzt, ha az RPG ingyenessé válik..."
Nahiszen. Aztán mi köze hozzá, hogy jövő héttől mennyiért adja a cég? Barom volt, megvette. Így járt. Pont köze nincs hozzá, hogy hány balek lehúzása után dönt úgy a kiadó, hogy free-to-playre vált.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...