Anthem - elindult a VIP-demó, tele vannak szerverek

  • Írta: szlav
  • 2019. január 25.
  • Hír
Az alfabemutatókat leszámítva a közönség most próbálhatja ki először az BioWare nyílt világú online akciójátékát. A játékosok érdeklődését azonban alábecsülték: pillanatok alatt csordultig teltek a szerverek, így jelenleg belépni sem lehet.

Korábban már beszámoltunk az Anthem megjelenését megelőző kétkörös demóról, melynek zárt körű változatát a mai naptól érhetik el az előrendelők és az Origin Access-tagok. Az EA és a BioWare nem fukarkodtak a játék marketingkampányával, de úgy tűnik, arra mégsem számítottak, hogy mekkora érdeklődés lesz a látványos akció-RPG iránt. A demó első körére szánt szerverek ugyanis egyik pillanatról a másikra beteltek, így okkal bosszankodhatnak azok, akik idejekorán tették le a pénzüket a játékra annak érdekében, hogy minél hamarabb Javelin-páncélt ölthessenek.

A játék közösségi menedzsere egyébként Twitteren jelezte, hogy tudnak a problémáról és gőzerővel dolgoznak a megoldáson. Az európai esti csúcsidő persze nem fog sokat segíteni a helyzeten, de ha minden jól megy, akkor előbb-utóbb mindenki befér majd. Reméljük, hogy február 1-jén nem lesz ilyen probléma, amikor is tényleg megnyílnak a gátak - ekkor kap ugyanis mindenki ingyenes hozzáférést a demóváltozathoz.

A végleges megjelenés sincs már nagyon messze, az Anthem ugyanis február 22-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

30.
Ooorky
#29: Bethesda legalább arra odafigyelt F76-nál, hogy a nagy youtuber-eknek jól fusson a játék :D

https://www.youtube.com/watch?v=n3lM_ODmZD0
29.
shooter1234
Én nem tudom ez hosszú távon mennyi időre köt le egy embert, de én 3 óra játékidő alatt végignyomtam egy 15 perces küldetést, meg freeplayben játszottam 5 percet, mire kivágott ismét a játék. Meg volt még egy 10 perces élményem, amikor úgy laggolt, hogy teleportált mindenki a mapon, még az ellenség is. Ennyi nekem elég volt a ViP Demo -ból.
28.
Neotechtr
#25: Most gondolj bele, hogy kb 10-15 év gamer oldalon való olvasgatás után már mennyire nagy felüdülés ugyan ezt a kommentet millió huszadszorra elolvasni, mint amit most írtál. Ugyan abban a közösségi térben vannak azok, akik szeretik a játékot és azok is, akik nem és a napi híradagra ugyan úgy mindenki reagálhat. Ez ennyi. És most akkor gondolkozzunk el azon, hogy ez a te kommented a játékról szól-e, vagy nem.

Amúgy no offense. Csak érted.
27.
Ultimate
#20: A destiny-t sem tartom sokra csak annyit írtam hogy jó a gunplay, amivel hiába vitázol elismert még esportolók és kritikusok között is. Kipróbáltam. És van miért mocskolni az ea-t noha a bf v szerintem nem lett rossz. Gyakorlatilag azt még védem is. De ez van. Biztos csak az EA miatt szidom ezt... És nekem van vérpisti érvrendszerem? Inkább ásd el magad.
25.
Tibi80
Itt nem is konkrétan a játék a fő têma..ha van egy játék ami nekem nem tetszik, akkor vajon miért kell minden áldott vele kapcsolatos hírre reagálni?? Miért??? Elmondja az ember a saját szemszögéből a véleményét..na de felmászni a 26-ik hírtopicba is ugyanazon játék kapcsán, hogy aztàn trollkodjon...bizony isten sanyarú egy élete lehet ennek a fêljegyelműnek...itt éli ki magát, mert a való világban nyilván egy orbitális nagy szerencsétlenség, akit nem tolerál senki, mert képtelenség elviselni az idiótaságait.. :)
24.
Gumiember
#23: Persze mert nincs optimalizálva! Nem lehet csodát várni egy nem végleges változattól amit le is nyilatkoztak hogy sok változás lesz a teljes kiadásban! Akinem nem tetszik úgy if feleslegesen szarozik meg teper a véleménye szart sem ér! Úgy is sikeres lesz! Nálam nem lesz visszamondva az előrendelés az tuti!
23.
Gumiember
Nem értem ezt a rinyálást egy szinte béta demórol! Így fut szarul úgy fut szarul így bugos úgy bugos! Tegnap déltől éjjel fél ktőig toltuk 3an csapatban! Ok vannak betöltése nehézségek meg eltűnő creepek meg későn betöltő textúrák! Aláírom az FPS 4k-pron kb 15! De 1080p szépen simán megy mert megy!
22.
Kawada
#21: De szerencsére te konkrétan leírtad, hogy melyik része az és miért. Egyébjént sajnos nehéz olyanokkal értelmesen vitázni akik nem is próbálták, de legalább utálják mert EA, tökmindegy milyen alapon
21.
Ooorky
#20: Ez az "érvelés" sutább, mint a sánta kutyát.
20.
Kawada
Halo feeling? :D copy paste. Egyébként vicces, higy folyamatosan ekézel mindent ami EA miközben épp a világtörténelem legüresebb, leglélektelenebb konzolmocskait véded. A Halo egy élvezetes multilövölde egy kb. gyerekkorom legózásait idéző sztorival és világgal. Aminek sikere (konzolon...) annak köszönhető, hogy aránylag élvezetes fps irányítással állt elő konzolon (ami így is szar, mert kontroller, de vakok között ugye a félszemű... Autoaim...) és menőn nézett ki a főhős. Majd azóta is ebből élnek Destiny címen, ami esetében már kb. harmadszor adták el ugyanazt a mocskot míg a Forsaken már kezd is valami játékra hasonlítani... :) de minden rendben van gondolom, hiszen nem EA.

Egyébként kérlek magyarázd el nekem az analógiádat, mert nem biztos, hogy értem... Tehát a Destiny fun és jó mert Halo, de az Anthem szar mert a Destinyt nyúlja. Vagyis szídsz egy harcközpontú grindelős akciójátékot mert olyan amilyen, de a Destiny bezzeg milyen jó mert egy harcközpontú akció-grindfest, ahol legalább a gunplay jó, holott itt azt se tudod milyen mert ki se próbáltad (jelentsen bármit is a ránéztél) és ahogy nézem nem is fogod... Ultimate Vérpisti érvrendszered van. :)
19.
Ultimate
#17: * épp azért volt élvezetes a gunplay mert halo feelig, de röhögtesd ki magad azzal hogy szerinted a halo gunplay nem jó. :)
18.
Ultimate
#17: Cöhcöhcöh. :) Agyérgörcsöt azért ne kapj amiért az igényeidet ilyen szar kielégíti míg másnak nem. :)
17.
Batman
#15: Fingod nincs az egészről, se a Battlefront se a Battlefieldek nem mentek, sőt az EA weboldala is halt a francba. Twitchen a legfelkapottam game volt és nem csak a pénzéhes amatőrvideósok miatt. Olvasol valamit és már tényként prédikálsz róla.. Elmondom, valóban lassan tölt be, de a Destiny 2 hogy is működik? Ott élvezetes volt a gunplay? Ne röhögtess már! 90%-a Halo annak a szarnak és az általad említett élvezetes cucc, pont beletartozik! Játszottál bármelyik Halo-val? Nem hinném. Na És mi van a 4 éves GTA V-vel aminek az online része hosszú percekig várakoztat? Az nem baj, mert az a Rockstar.. A Destiny-ben másfél-két percet kell várni PS4-en mielőtt még a karakteremet kiválaszthatom! Szóval ez ahhoz képest semmi. Bugokkal pedig én nem találkoztam, nem tudom, honnan veszed ezt. Ha nem egy lavorban laknál, akkor azt is olvashattad volna, hogy ez majdnem két hónappal ezelőtti verzió amit kiadtak VIP demó néven.
16.
Yonkou
#15: Nem feltétlen a játék hibája, hogy neked ennyit nyújtott. Neked jó a destiny gunplay-e, nekem lassú és unalmas. Ez pörgősebb sokkal több build lehetőséggel, plusz élvezetes a röpködés.
A te bajod nem az hogy nem tetszik valami, hanem az hogy általánosságban lehordod a játékot is és annak rajongóit is ilyen semmilyen és mondvacsinált indokokkal (gunplay élmény szubjektív, lag és lassu töltés egy 6 hetes demonál? Kérlek...)
A “destiny szerű szar” stílus alapvetően jó, csak a destiny a szar. Nehogy már az legyen a hülye aki akar egy normális játékot is a műfajban. Ha nem lesz jó az end game, úgy is megbukik. De ez a demobol ki nem derül.
15.
Ultimate
#11: Szokásos reklám. Hűdenépszerűűű lehalnak a szerók annyian toltááák... EA szerverekről beszélünk nem Ubisoftról.:)
Nem mondtam hogy le se szarják,az a szomorú hogy le se szarják. Ez egy mezei destiny copy, csak ott legalább a gunplay ideig óráig élvezetes volt. Itt repkedsz és darálsz. Gyakorlatilag fogták a mass effectek akciórészeit és belegyúrták egy coopra hegyezett destiny szerű szarba. Ennyi a történet. Erre rájön a döglassú betöltés,bugok tömkelege. Ez van. Erre van igény.
14.
Azért kicsit több a gond itt, mint hogy "nem lehet belépni". Expedition indításánál a töltés kb 95%-on megakad, újraindításnál is csak reménykedni lehet hogy bejutsz. A több órás próbálkozásnak köszönhetően azért sikerült, de a mi tapasztalataink szerint a szerverek egy lobbyban egyszerre max 2 embert bírnak el, azon felül a lag elképesztő méreteket ölt, teljesen ellehetetlenítve a játékot. Ennek tetejébe az egész menürendszer is az online kapcsolathoz van kötve, ergó ha van lag, kilépni sem egyszerű feladat. Mondjuk ezt tudja orvosolni az, hogy alkalmanként bármi ok vagy figyelmeztetés nélkül kivág a játék. A csapatban természetesen az a haverom, aki küldte nekünk a VIP kódokat volt az egyetlen, aki nem tudta a sajátját aktiválni, mert valami félrement az EA-nél félúton.

Egyébként konzolon (Pro-n legalábbis) még csúnyácska is sajnos, tele van nyomva szép csili-vili effektekkel, aminek többek között a textúrák a karaktermodellek és a LoD látják kárát. A Fort Tarsis ránézésre átlag 20 FPS-sel fut, de küldetésen is hajlamos belassulni akció közben. Nem értem az EA-t, tudtommal ez alatt is Frostbite döcög, de amíg a Battlefield/Battlefront játékaikban konzolos mércével nézve elképesztő mennyiségű testreszabhatósági lehetőséget nyújtanak a játékosnak, mind az irányítást, mind a grafikát, UI-t illetően, itt még egy motion blur slidert sem sikerült betenni. A játék fent említett teljesítményével a hub pedig elég hányinger kategória tud lenni így, akárhányszor megmozdul az ember. (Teljesen kikapcsolni nem szeretem.) Én nem hiszem hogy lehetetlen lenne ezeket implementálni.

Továbbá baromi sokszor (és sokat) tölt a játék, a küldik teljesen fel vannak szeletelve. Mondjuk ez csak elsőre lesz zavaró, és szerencsére át is lehet nyomni őket, de fölöslegesen sokat és magától értetődő dolgokat is meg akarnak tanítani a játékosnak. (Menu Tutorial, Map Tutorial, Social Tutorial - komolyan?)

És ez mind azért szomorú, mert a gunplay tényleg nagyon szórakoztató lett, a hangeffektek kurvajók, érezni a fegyverek erejét, a világ (távolról) gyönyörű, a Shaper architektúra is jól néz ki, az animációkkal sincs semmi gond, plusz egyelőre még a sztori is érdekesebb annál, mint amire számítottam. Ergó úgy néz ki, hogy a pillanatnyi technikai katasztrófa alatt egy élvezetes játék bújik meg, de így jelenlegi formájában ez egy vicc. Az lenne a minimum hogy kijavítják, és meghosszabbítják még egy pár nappal.

A Dreams, aminek szintén nemrég indult a bétája, illetve a napokban osztottak egy újabb adag kulcsot ki, egy álom ehhez képest. (Pun intended.)
13.
Aanash
Nekem továbbra sem akar tetszeni ez a sok tüzijáték.
Ezen felül maga a sok grindelés.

De az ötlet nem rossz, változnak az igények, manapság a látvány a lényeg a játékok és a filmek nagy részénél, ez van ezt kell szeretni vagy keresni mást.
12.
Hab
#11: Én vártam ezt a játékot, de egy óránál tovább nem kötött le. Nem tetszik, hogy mission után rögtön visszadob a városba, hogy az cuccaimhoz nem férek hozzá mindig. Városi részek elég gyengének tűnnek. Persze lehet velem van a baj.
11.
Batman
#6: Hagyjad már magad :D Látszik, hogy 5 percnél tovább nem játszottál vele, de valszeg azért voltak lehalva az EA szerverei mert le se szarják az emberek.
9.
manderel
#8: Van már belőle teaser trailer, és egy tervezett 2021-es megjelenés. Erősen kétlem hogy sok köze lenne egymáshoz a kettőnek, több csapata van a Bioware-nek. Az Andromedan sem ugyanazok dolgoztak mint az Anthemen.
8.
Ultimate
#7: Elvileg. Aztán meg lehet majd nézni mi lesz belöle ha ez a trágya siker lesz.:)
7.
manderel
#6: Az új DA elvileg már készül.
6.
Ultimate
#5: Vagy csak le se szarják?:)
Ránéztem, destiny copy, érdektelen hent és dara,grindfeszttel. Vegyétek csak a Bioware és az EA hagy nyomja tovább az ilyen szarokat, max egyel több fejlesztő akitől többet olyan volumenű alkotást mint a ME, vagy a DA nem látunk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...