Portolásra szakosodott stúdiót nyitott a DSFix atyja

  • Írta: szlav
  • 2019. január 28.
  • Biznisz
Link másolása
A Dark Souls híresen gyenge PC-s portját játszhatóvá simító DSFix szinte kötelező volt a remasterelt kiadás előtt. A javításért felelős modder, Durante most egy saját stúdiót nyitott, amely PC-s portolással és optimalizálással foglalkozik majd.

Peter "Durante" Thoman ismert névnek számít a modderek körében, de azoknak sem lesz teljesen idegen, akik a Dark Souls Remastered megjelenése előtt PC-n igyekeztek kihozni a maximumot a FromSoftware játékából. A DSFix szinte kötelezővé vált a számítógépes Souls-rajongók számára, hisz az nemcsak kibővítette a játék grafikai opcióit, a kezelőfelületet is felhasználóbarátabbá tette.

Durante azóta több fejlesztőstúdióval is együttműködött, mára pedig gyakorlatilag teljesen a zökkenőmentes portok összecsiszolására szakosodott. Talán nem is olyan meglepő, hogy mára hivatalosan is bejelentette: PH3 Games név alatt egy PC-s portolásra szakosodott stúdiót nyit. A stúdió célja - kitaláltátok - a portolás lesz, valamint más stúdiók megsegítése a játékok teljesítményének optimalizálása végett.

A csapat egyelőre kis létszámmal üzemel majd, hiszen az exmodder a mennyiség helyett elsősorban a munka minőségével szeretné felépíteni a stúdió presztízsét. Durante azt is elárulta, hogy ha minden jól megy, akkor idővel a csapat akkorára is megnőhet, hogy akár szóba jöhetnek a saját, eredeti projektek is. Ennek ellenére kihangsúlyozta, hogy jelenleg kizárólag a minőségi portolásra összpontosít a csapat, így a saját játék ötlete legfeljebb csak elméleti síkon létezik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...