Nagyot futott a Capcom és a Monster Hunter World

  • Írta: szlav
  • 2019. február 4.
  • Biznisz
Link másolása
Remek időszakot zárt a Capcom üzleti szempontból, a hatalmas sikereket pedig jórészt a Monster Hunter World átütő népszerűségének köszönhetik. A szörnyvadászós játékból több mint 11 millió példány kelt el tavaly.

Elégedettek lehetnek a Capcom befektetői, hiszen a japán vállalat őrülten jó időszakot tudhat maga mögött. A legfrissebb üzleti jelentés szerint a 2018-as év végét megelőző kilenc hónapos időszakban mintegy 28,3 százalékkal nőttek meg az eladások, a vállalat üzemi nyeresége pedig 92 százalékot ugrott az előző évhez képest.

Habár a Capcom neve alatt számos nagyszerű játék jelent meg tavaly, egy sem volt olyan sikeres, mint a Monster Hunter World. Remek döntés volt a széria legújabb darabjának multiplatformos terjesztése, hiszen a vállalat történetében ez volt az első játék, amely átlépte a 10 milliós eladott példányszámot - jelenleg 11 millió felett járnak az eladások.

A sikereket részben a PC-s játékostábornak köszönhetik, akik most kóstolhattak bele először a Monster Hunter világába. A játék ugyan csak megkésve, a konzolos verzióhoz képest féléves csúszással érkezett meg Steamre, ott mégis hatalmas játékostáborra tett szert már az első hetekben. A vállalatot pedig valószínűleg továbbra sem kell féltenünk, hiszen egész biztos, hogy a Resident Evil 2 remake-jének megjelenésével kiválóan fogják zárni az üzleti évüket.

5.
5.
pécégémer
Kèrdès: Monster Hunter World... Csak nekem van olyan èrzèsem a játèkkal kapcsolatban, hogy nehèzkes, csúnya ès borzasztó a harcrendszere? Nekem az elmúlt èvekben nem volt ekkora negatív èlmènyem, mint a fenn említett játèk.
4.
4.
shatterhand
Lost planet 1 reboot is johet vagy onimusha
2.
2.
almaspite
Nagyon megérdemlik. Ebben az évre a Capcom nagyot nőt a szememben. Re 2 remake és devil may cry. Remélhetőleg még egy a pozitiv tendencia nem áll meg egy darabig.
1.
1.
shatterhand
Muszaj volt, mert igen szarul alltak. A 92%os emelkedés is ezt mutatja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...