HWSW: Csak ősszel jönnek a Navi-alapú Radeonok

  • Írta: zoenn
  • 2019. február 12.
  • Hardver
Legkorábban valamikor ősszel, október környékén kerülhetnek piacra a Navi architektúrára épülő AMD GPU-k. Egy francia híroldal szerint ez némi csúszást jelent az AMD korábbi terveihez képest - írja a HWSW.

Legkorábban valamikor ősszel, október környékén kerülhetnek piacra a Navi-alapú Radeon videokártyák - állítja a Cowcotland. A francia híroldal szerint ez némi csúszást jelent az AMD korábbi terveihez képest, a kártyákat ugyanis eredetileg a nyár a folyamán szerette volna kiadni a tervezőcég.


A pár hónapos kényszerszünet állítólag a TSMC újfent szűkülő gyártókapacitására vezethető vissza, amely nyár végéig nem teszi lehetővé a 7 nanométeres Navi GPU-k tömegtermelését. Amennyiben a híresztelések igazak, az AMD a Zen 2-alapú processzorok gyártásának adott magasabb prioritást a Navi GPU-k kárára. Ez az asztali Ryzen 3000-es és a szerveres Epyc 2-szériát jelenti, amelyek piaci rajtja jelen állás szerint nyár elejére tehető.

Kíváncsi vagy a részletekre? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

Ezek is érdekelhetnek

8.
Nyarlako
#6: Na ja, jelenleg azt látom teljesítményben kb akkora AMD nem olcsóbb , többet fogyaszt viszont és szarok a drivereik már megint.
7.
crytek
#2: Megelőzni semmiképpen se fogja állítólag csak középfelső szintre jönnek...ár érték arány hatákonysággal akarnak vásárlókat nyerni..szóval még 1.5 évig biztos hogy az nvidia lesz a csúcson... Főleg ha ők is elpukkantják majd a 7nm-es nagyágyukat..

Aztán 2020-ban megmutatja magát az intel is VGA fronton...az 100% hogy ők elsőre szintén csak a középkategoriában fognak koricálni...(bár ne így legyen és legyen tisztességes konkurencia) 3 szereplővel akár komoly árverseny is lehet
6.
Ultimate
#5: Ha árat csökkentenének nvidiánál, ki is végeznék az amd-t. Amd-nek elöbb mutatniuk kéne valamit vga fronton...Sokan hüppögnek az nvidia árszabásra pedig csak a 2080ti van túllőve..
5.
crytek
#4: Nvidia királyságra.. Most hogy kiszállt a softbank és kb a részvényeik sokat estek majd kicsit átgondolják, hogy valami nem ok ott..
Go amd go
4.
Ultimate
#3: Nem akarnak nem tudnak a fene sem tudja. Processzor piacon összeszedték magukat noha játékokban még mindig le vannak maradva az inteltől. Vga piacon viszont egy szánalmas vicc amit művelnek. Fél éve áradoznak az emberek hogy majd idén év elején a Navi,erre kiadnak egy ilyen szart mondván ez 2080 szint. Hát nem.
- A kártya 4k-ban a 1080ti szintjét képes hozni,kisebb felbontásban (amire való lenne) elvérzik pár százalékkal
- A 2080 felbontástól függően több mint 10%-al erősebb
- A fogyasztása a 2080ti-vel vetekszik ami bő 35-40%-al erősebb...
-rengeteg játékban valahol a 1080 és a 2070 közé kerül
- Árban mint a nála erősebb és kevesebbet fogyasztó 2080
- Semmi extrát nem kínálnak

Van 16gb vram ami totál felesleges pláne egy 4k-ra maximum kompromisszumokkal képes kártyán még a jövőben is....Gyakorlatilag 7 nanométeren el tudták érni hogy a vega 64-et kicsit meghúzzák és megelőzzék a gtx 1080-at, egy egy játékban feljebb is jöjjenek mindezt úgy hogy a majdnem duplaakkora gyártástechnológiával készülő rtx 2080 ami az ellenfele lenne erősen kevesebbet kajál miközben jócskán gyorsabb...Nevetséges,és szomorú is egyben, ne csodálkozzon senki ha az nvidia azt csinál az árakkal amit akar komoly konkurencia hijján...
3.
Nyarlako
#2: Amúgy nem látom hogy az amd nagyon versenyezni akarna árban. Egy RX580 árából már GTX1060 van és az jobb választásnak tünik.
2.
Ultimate
Hátha azzal már sikerül megfogni az előző nvidia generáció csúcsát nem csak 4k-ban illetve ebben a genben a 2080/2080ti párost....De ha akkora "durranás" lesz mint a VII vicce...
1.
Nyarlako
A retek drivereikkel kezdjenek valamit mert egy éveset kell használják hogy normálisan mukodjon
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...