Még mindig hasít a Minecraft

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Minecraft-láz után az utóbbi időszakban hiába találkozhatunk mindenfelé a battle royale-alkotások elsöprő dominanciájával, a sandbox játék még közel sem a múlté. Sőt! Telefonokon az elmúlt évben még rekordot is döntött.

Akárhogyan is változnak az idők, a Minecraft, úgy látszik, hogy egy meghatározó pillére marad a videojátékiparnak, legalábbis a havi 91 millió aktív játékos töretlen népszerűségre utal. A GamesIndustry.biz értesülései szerint a Minecraft Androidra és iOS-re szánt verziója ráadásul 2018-ban 110 millió dolláros bevételt ért el, ami a 2017-es eredményeket 7 százalékkal múlja felül. Ez azt jelenti, hogy mobilokon eddig 2018-ban érte el a legszebb eredményeket a játék.

A legnagyobb bevételt egyébként az USA-ban élő játékosok generálták, a 110 millió dollárnak konkrétan a 48 százaléka hozzájuk kapcsolható. A Sensor Tower adatai alapján a Minecraft a 2014-es androidos és iOS-es rajtja óta 500 millió dollárt ért el, így a két platform egyik legsikeresebb fizetős játéka lett.

3.
3.
Back2U
#2: A LoL nem egy rossz játék, rengetegen szeretik, egyszer tettem vele egy próbát én is, csak a point and click ilyen köntösben nekem nem tetszett. De haverok stabilan nyomják, csak nem lehet olyan szar.
2.
2.
t0mchee
#1: Pár hónapja volt valahol statisztika, hogy a League of Legendsnek, pl még mindig több az aktív játékosa, mint a fortnitenak. Meg is lepődtem, bőr gondolom, csupán annyira lehet, hogy a LoLról már nem igazán van mit cikkezni :)
(nem nem lolozok, én a HotS-t szeretem mielőtt lelennék fanboyozva :D )
1.
1.
Back2U
A gyerekem inkább játsszon Minecrafttal, mint Fortnitetal..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...