Véget ért a Star Wars: Episode IX forgatása

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 16.
  • Cooltúra
Megállíthatatlanul közeledik a 2015-ben elindított Star Wars-trilógia befejező része, melynek forgatása a tegnapi napon végleg lezárult, a hátralévő hónapokban az utómunkálatok kapják a főszerepet.

Egészen pontosan a vágási és hangszerkesztési feladatok, illetve a speciális effektek elkészítése van még hátra, szóval bőven akad még tennivaló a J.J. Abrams rendezte alkotáson. A forgatás végét egyébként a rendező egy tweetben jelentette be, melyhez kaptunk egy ölelkezős-sírós képet búcsúzóul.

A Star Wars: Episode IX-et illetően egyébként még mindig nem tudjuk, hogy milyen alcímre számíthatunk, viszont a premier dátuma már ismert, december 20-tól tekinthetjük majd meg a mozikban az eposzi történet befejezőrészét. Hogy utána mi jön, az még egyelőre rejtély, de a hírek szerint Rian Jonhson jelenleg is egy teljesen új trilógián dolgozik.

69.
delphijos
#66: "Ez arról szól hogy a sok agyatlan könnyen feltudja dolgozni amit lát, vagy nem.. Itt már nem cél a közönség gondolkodásra bírása. Kijön a moziból aztán azt sem tudja mire ült be."

Azért ennyire nem kell túlzásba se esni. A régi filmeken se kellett azért erőt megfeszítve agyalni.
68.
Thor Vath
#7: Az a baj inkább az új szériával (vagy szériákkal), hogy nincsenek bennük átélhető, kontrasztos karakterek. Az eredeti háromban ott a Vagány Kinemszarjale, a Naív Elhivatott, a Hisztis Tyúk, a Fekete Hűdegonosz, meg a körítés. Az előzmény trilógiában a Kishülyegyerk-aki-megnő-tudjukkilesz, a Kishülyegyerek-tanítója-semmikülönös-de-tudjukkilesz, a Tanító-tanítója-nemtudjukki-de-mindegy-is, a Vörösfejű-degonosz-kilehet-namindegy-mármegishalt, a Kiskirálylány-szép-demástnemtud, meg az Ezdeigesítő-minekkellettbele. Az utolsó kettőben meg (eddig) van az Ezishogymegöregedett 1, Ezishogymegöregedett 2, Ezselettfiatalabb 3, a Hátezmegkiafranc-nemisérdekel, a Biztosmajdkialakul, meg a Nevétselehetmegjegyezni.
67.
Aanash
Azért nekem annyi tetszik az új trilógiában, hogy tulajdonképpen nullázódott az erő addig ismert megnyilvánulása. Vader, Luke, kódexek stb...mind a régi része, de az új felül írja azt.

Ahogy Snoke is mondta, tisztán, nyersen, zabolázatlanul van jelen az erő.
A két hős az új kezdet, bennük van meg az erő, amit még ők sem ismernek.
Ahogy növekszik Kylo ereje és tudása megjelenik méltó ellenfele.
Az egyensúly miatt.
Ez az egy biztos, a többi nem.
Snoke is mellé lőtt rendesen, mert minden csak kialakulóban van és nem fix.
Még nem lehetett tudni kivel mi lesz, ki mire képes, melyik oldalra áll.
Az már más kérdés hogy ez az egész tök jó ötlet, de a megjelenítése nagyon semmilyen.

De ez is érthető.
Ott vannak a befektetők, meg ugye bukni sem akar a disney, persze hogy minél kevesebb kockázatot vállal.
Ez van:)
66.
Mondi21
#52: Dehogynem szar... Arra mit lehet mondani mikor üldözik a lázadó hajót órákon keresztül, ahelyett hogy elé ugranának aztán szarrá lőnék? Erőltetett kutyaszar az egész, azzal a lila hajú nőnek látszó férfival együtt.

A filmkészítés nem itt kezdődik, ez egy trágya... Méltatlan a régi filmekhez. Ez arról szól hogy a sok agyatlan könnyen feltudja dolgozni amit lát, vagy nem.. Itt már nem cél a közönség gondolkodásra bírása. Kijön a moziból aztán azt sem tudja mire ült be.
65.
Back2U
Szerintem is tök oké a Star Wars 7, a nyolc annyira nem jött be, de egynek elment. Nem hozza azt az érzést amit régen hozott a Star Wars. Nekem Kylo volt erőtlen például, egy hisztis szarnak látszik eddig, és ebben is felfedeztem a felgyorsult világ szennyét: Rey gyakorlatilag tanulás nélkül picsázza el Kylo-t, aki elvileg olyan erős hogy maga Luke Skywalker is megijedt tőle. Erre jön Rey, akiben szerinte ugyanúgy megvan az erő ami megrémítette. Kylo-t Luke tanította vívni valószínűleg, aztán Snoke, Rey-t senki. Rey elverte Kylo-t. Nekem ez olyan mintha a fénykardot ledegradálták volna arra a szintre ahol egy sima puska van. Kézbe veszed, használod. Régen volt egy nagy misztikum körülötte (amit az előzménytrilógia kicsit szintén gyengített a midikloriános hülyeséggel), most meg akár édesanyám is vívhatna vele úgy látszik. Nekem ez a gondom az új szériával, de elismerem, egy filmnek elmegy. Kicsit olyan a 4-5-6 viszonya a 7-8hoz mint a Mass Effect 1-2-3 az Andromedahoz. Nem ezt vártuk a cím alapján, hanem valami arcletépőset.
64.
kopic
#62: Inkabb menj vissza aludni Jancsika...
63.
kopic
#61: Nap komija. Ebben az evben edsig egy normalis, valamire valo film nem volt meg a mozikban. Szégyen.
61.
Lorthirash
#54: Akkor elárulok egy általános nézetet a filmiparról. a Filmek 90-95%-a egy középszerű semmitmondó egyszer nézhető alkotás és ez manapság egyre inkább igaz már gyakorlatilag fél évente dobják ki a marvel filmeket de igazából szerintem sokakban már semmit sem váltanak ki ezek a filmek.
Én emlékszem régi filmekre Pl: Keresztapa, Mátrix, Gladiator, Gyűrűk Ura, mind nagyon komoly filmek mai napig hasonló sincsen manapság.
És ezért problémás az SW is mert egy futószalagon gyártott gagyi széria lett.
A filmek helyét átvették a sorozatok amik sokkal magasabb minőséget képviselnek mostanában, régen ez inkább fordítva volt egyébként.
60.
kopic
#58: Hát amikor a moziban neztuk, akkor majdnem felvagtam az ereimet, annyira egy hulladek lett. Talan csak JJ Abrams miatt fogom megnezni, hatha megtud menteni a trilogiabol valamit... A 7 elment egynek azert.
59.
almaspite
#43: Nincs sok kedvem veszekedni. Hosszú kritikát nem fogok írni, mert én addig bírtam idegileg ameddig Leila kirepül az űrbe és vissza húzta magát az erővel. Utána kikapcsoltam. Ellenben addig ameddig néztem, össze szedtem magamba az utálatot, hogy miért nem fogok ezeknek soha pénzt adni. Ennek a srácnak a véleményével addig ameddig néztem teljesen egyet tudok érteni:

https://www.youtube.com/watch?v=DZMtZVLDBck
58.
Nyarlako
#57: Én a 7. után ezt akkor néznem meg ha fizetnek érte.
57.
kopic
Már csak ez hiányzott... Na mindegy, Ncore letöltésben tokeletesen jo lesz.
56.
Nyarlako
#55: Az egyre jobban elharapódzó genderhisztiben nem ott fog megállni.
55.
tsulok
#27: Az adminisztrációban az űrlapokon nem "anyja neve" és "apja neve" lesz a mező neve, hanem "1-es és 2-es számú szülő".
Nemigazán értem mi ezzel a probléma.
54.
Max3000
#53: Hisztizhetsz akár egész nap,pont így viselkedtek ahogy megfogalmaztam.
53.
zoli12i
#52: Megint írtál egy arrogáns, bunkó, proli választ de érdemlegesen nem válaszoltál semmit.
Csak egy gagyi troll vagy.
52.
Max3000
#51: Ó hát elmondom én,hogy nekem is jobban bejöttek a régebbi részek.Úgy látom nem igazán érthető amit írok.Nem tapasztaltam még ekkora lelki bánatot,ekkora szarozást,mint ami az sw film körül forog.Ilyen arrogáns,mindenki hülye csak én vagyok a helikopter mert ez bizony egy rakás szar.

1.Szarnak nem szar film.Ezek a hisztis gyerekek valszeg soha nem láttak még szar filmet.

2.Semmi baj azzal,ha úgy látják,hogy nem azt a hangulatot hozta,mint mikor a régi részek hangulatában anyuci bevitte a tejcsit cumisüvegbe a kisdedeknek,de azért azzal már probléma van,ha ész nélkül odaengedik őket a klaviatúrához.
51.
pkflavio
#46: Kérlek akkor fogalmazd meg hogy NEKED mi volt az az élmény amivel ezek a filmek többet adtak mint a régebbiek? Személy szerint nekem a 7. Rész viszonylag elment, tetszett a látványvilága de azon valahogy mindig elszomorodom hogy ennyire biztonsági játékot játszottak...
50.
pkflavio
#29: Pont ez az, mekkora szégyen hogy ez a film “emelkedik” ki a Disney SW munkái közül LOL
49.
Lorthirash
#48: Ő valóban értelmesebb de én nem is rá gondoltam
48.
Back2U
#47: Az Otherside podcast jó, arra ne dobáljunk szart. A fejlesztő urat érdekes hallgatni.
47.
Lorthirash
#46: A youtuberek 90%-a egy förmedvény celeb, ugyanazt a szerepet játszák mint a tvs celebek Pl: (Otherworld, Nessaj, stb.). Pénzért a képernyő előtt bohóckodnak, tisztelet a kivételnek.
46.
Max3000
#45: Kedves barátom,itt is meg kb minden sw hír alatt jönnek a felsőbbrendűek és megaszongyák,hogy hülye a rendező,hülyék a youtuberek,hülyék a kritikusok, mindenki hülye tudatlan szar aki nem olyan trágyadombnak látja az új sw filmeket,mint ők.De már a 35-ös kommentem is valami csillagászati egyenlet volt számodra,szóval hagyjuk is a témát.
45.
zoli12i
#43: De nem vagyunk kritikusok ! Fogd már fel. Miért kéne kritikusnak lennem ? Annyira nem értem a logikádat.
Egyszerű néző vagyok, mint a többiek, akik csak véleményt alkotnak egy filmről, amit láttak. Amihez egyébként jogunk van.
Hól jön ez ahoz, hogy alkossak egy több oldalas kritikát ? Miért támasztasz ilyen elvárásokat ?
Érvekről meg annyit, hogy szerintem a korábbi híreknél, filmkritikáknál ki lettek ezek tárgyalva.

Stílusod alapján viszont te közelebb álsz egy 4 éveshez ha már személyeskedünk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...