Ilyenek lesznek az új Xbox-konzolok?

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 22.
  • Pletyka
Link másolása
A francia JeuxVideo értesüléseiből egészen sok infót tudtunk meg az Xbox „Lockhart” és az Xbox „Anaconda” gépekről. Egyelőre persze semmilyen hivatalos megerősítésre nem számíthatunk, szóval érdemes óvatosan kezelni a hírt.

A Microsoft következő generációs koncepciója mindenesetre igazán érdekes. Két gép érkezésére számíthatunk, melyeket a francia értesülések szerint még az idei E3 során fel is villanthatnak.

Az Xbox Lockhart egy belépőszintű konzol lesz, lényegében egy olcsósított, lemezlejátszó nélküli verzió, mely elsősorban streamingre, illetve különböző film- és játéktartalmak letöltésére lesz kihegyezve.

Xbox Lockhart

  • CPU: egyedi 8 magos, 16 szálas (Zen 2)
  • GPU: egyedi Navi, 4+ teraflops
  • RAM: 12 GB GDDR6 memória
  • Tárhely: 1 TB NVMe 1+ GB/s SSD


A drágább, lemez olvasására is képes és jócskán erősebb verzió Xbox Anaconda néven fut egyelőre, melynek GPU-ja a lenyűgözően ható 12 teraflops elméleti számítási teljesítmény átlépésére is képes lehet. Összehasonlítás gyanánt érdemes megemlíteni, hogy a PlayStation 4 Pro 4,8, az Xbox One X 6 teraflops környékére lőhető be, szóval jókora gyorsulásra számíthatunk.

Xbox Anaconda

  • CPU: egyedi 8 magos, 16 szálas (Zen 2)
  • GPU: egyedi Navi, 12+ teraflops
  • RAM: 16 GB GDDR6 memória
  • Tárhely: 1 TB NVMe 1+ GB/s SSD


Mind a két gép villámgyorsan lesz képes betölteni a legújabb játékokat is, mivel tárhelyként egy elavultabb merevlemez helyett már alapfelszereltségként is SSD-t kapnak. Ha összegeznénk a specifikációkat, akkor azt mondhatjuk, hogy a Lockhart legfeljebb 1080p-ben lesz képes megfelelő sebesség mellett futtatni a játékokat, míg az Anaconda számára a natív 4K-s felbontás sem feltétlenül okozhat majd kihívást.

Ami pedig a játékokat illeti; a hírforrás szerint a Halo Infinite lesz az új generáció egyik nyitócíme, mely az új gépek mellett támogatni fogja az Xbox One-termékcsaládot is. A Halo Infinite és az új Xbox-konzolok elrajtolására valamikor 2020 vége felé számíthatunk.

85.
85.
godach
Elég a Fornite meg a Fifa, Cod. Ja a 12 éveseknek vagy az érzelmileg éretlen "felnőtteknek"esetleg. Nekem 39 évesen nagyobb igényeim vannak, jó ha van választék és játékokban nem szolgáltatásokban!

Ez is milyen már? Egyszerűen felháborító.
Ahogy neked most bejött az APEX úgy nem is tudom, miért érzed te magad felsőbbrendűnek, hogy ez egy természetes dolog, míg a Fortnite felhasználók vagy az xboxosok olyanok, amilyennek fentebb leírtad. Mindezt, 39 évesen.
Hozzáteszem, két képet láttam a fortniteból és xboxosnak sem vallom magam, viszont nekem 33 évesen, van annyi eszem, hogy attól ha valami nekem nem jön be, nem megyek bizonygatni minden hír alá.
Komoly bajok lehetnek nálad barátom. Remélem, nem fogod tudni ezt továbbadni...
84.
84.
godach
#70: Megint az ms felhasználókkal személyeskedsz, aztán meg szaladsz a moderátorokhoz és háborogsz.
Elképesztő, felnőtt ember ként hogy lehet valaki ennyire szerelmes egy cégbe. Nem is elképesztő, inkább hihetetlen és félelmetes, hogy teljes emberként mozogsz köztünk a civil életben.
83.
83.
frankdelgado
#70: Én mondtam, h gond lesz abbol h még mindíg a szüleiddel alszol....
81.
81.
Max3000
#80: Mennyi minőségi ex cím volt a ps3 korszakban,(szerintem korhoz mérten ütősebbek is mint a ps4 érában) akkor ennyi erővel ott is vezetnie kellett volna a ps3-nak legalább 50 millióval....................Errefel csak egy pár milliós eladáskülönbséget tudott behozni.
80.
80.
Max3000
#70: Téged sem állítanálak be még egy zöldséges pult mellé sem.Ha azt hiszed a marketing nem fontos, meg egy termék rajtja,bemutatása és az ára,akkor nincs miről beszélni,exezhetsz egész nap jó bolond módjára.Már a konzolok rajtjakor 3-szor annyi ps fogyott mint xbox ergo megvolt pecsételve az xbox sorsa exek ide vagy oda.
79.
79.
tsulok
#73: "Mit tud felmutatni csábítóbatt az xbox?Dedikált szervereket?"
Ez miben jelentkezik meg? Ha megnézel egy átlagos MP játékot mondjuk COD, akkor azok PS4-en kicsit jobbak: ugyanakkora a ping (mert ugyanazokon a fejlesztő/kiadó által bérelt gépeken fut a szerver, vagy ugyanúgy P2P), a matchmaking viszont rövidebb mert jóval több a PS4-es játékos. A crossplay utóbbin ezen segít és remélem pár év múlva minden PS XBOX multinál lesz cross-play. Mert az nem segít, ha pl a Battlefield PC és XBOX játékosok össze vannak engedve, de a konzolosoknál teljesen jól működne,

A State of Decay 2 pl MS játék még sincsenek dedikált szerverek. Az MS azt mondta minden play-sessionre mindenki kap egy dedikált szervert. Miért nem használták ezt.
De pl nézed meg a Halo 5 és mondjuk a legújabb COD között a ping különbséget nem nagyon van (azt hiszem már az is dedikált szervereken fut).

Azt is 6 éve hallani, hogy a ".Power of the Cloud". A Crackdown 3 mutatott is valamit, de 2015-ös demó-n még sokkal jobbnak látszott.

Most nem az Xbox-t szidom, mert az online infrastruktúrája tényleg jobb, és szerintem nagy siker lesz a következő Xbox. De eddig azt nem nagyon láttuk az Xbox dedikált szerverek előnyeit. Csak Xbox exkluzívok használják, de még ott se mind. A 3rd party játékok használhatnak saját dedikált gépeket (akár Azur-ból rendelve), és akkor ugyanazt kapjuk mind2 gépen. Én eddig nem láttam olyat amire csak az MS dedikált szerverei tudnak nyújtani, pedig már 6 éve be lett reklámozva. (A CD3 MP-re rá lehet fogni, de valljuk be azzal se lettünk előrébb)
78.
78.
Back2U
Fut rajta a fortnite? Fut. Akkor meg?
77.
77.
Fata Morgana
#62: Nagyon jó a meglátásod a témában, kár hogy rengetegen hordanak "szemellenzőt" ha a Sony-ról van szó.
Vettem a XO mellé én is egy PS4-et engem kb. 2db ex az ami érdekelt az egyik a Bloodborne és a Gow4 bár utóbbi is nagyon jó játék, de nincs szavatossága ahogy a Sony exek 99%-kának (kivétel a Bloodborne) 2-3 végigjátszás, és kb. ott porosodik a polcon.
73.
73.
Biztos hogy az az érzelmileg elcsökevényesedett aki közösségben játszik sokszor nagyokat nevetve nem pedig az aki elpityeredik egy virtuális luvnya vagy faszi hánytatasain.
Legyen jó story,de akkor egy Ponyvaregény féle ne ilyen kétgombos félmeleg meg leszbikus család drámák!

Mit tud felmutatni csábítóbatt az xbox?Dedikált szervereket?

Ebből is látszik lövésed nincs sem a különbségről sem a benne rejlő lehetőségekről.

Bár amíg ilyen alacsony igényű, érzelmileg elcsökevényesedett fogyasztói vannak az ms-nek nem fognak a játékfejlesztésekre beruházni.
Csak remélni tudom,hogy a Sony nem a te igényeidet követi mert akkor egy kisméretű lcd kijelzős sikoltozó,zokogó kv fözővel is kijöhet,ha lesz rá qte meg 10000 ex
72.
72.
Ui:Talán a következő genben már szerk gomb is lesz!!!
71.
71.
Igen az igényeidet nagyban tükrözi a szerinted eszméletlen gyönyörű Order ami Resident Evil 1 szint magasabb textúrákkal.Tulajdonképpen ugyan úgy csak a karaktert meg a céltáblákat mozgatja a program.De mondhatnám az általad favorizált Gt is.Ott is volt fejlesztési idő csak a hangokra meg a röhejes fizikára nem futotta.De tech dolgokról inkább nem vitáznék veled hiszen vélhetően tizenévesek youtube csatornáin egészíted ki a lemaradásod ezen a téren!Sunset owerdrive még mindig alázza a spidermant :) Hzd na az tech csoda különösen a láthatatlan falak a víz stbTudom hogy neked egy csak qte elemeiből felépített félmeleg sztorit is eladhatnak 20+ezerért,de fogadd már el hogy azokna játékok sem tökéletesek csak azért mert te minden a sony hiányosságairól szóló hozzászólások sírvakadsz remegve(Mint egy bejelentett éden,legyen az akár a Tetris ugye!)
70.
70.
kamgecam
#65: Nem fog kiderülni semmi, a köv genben a sony még jobban szét fogja alázni az ms-t. Te még jobban fogod verni az asztalt és magyarázkodsz hogy 6-7 évvel ezelőtti szar rajt miatt stb. A sony olyan szinten megalapozott a köv genben az exeknek hogy csuhajja! Kb az lesz mint a psx után mikor kijött a ps2. Hiába vered itt a szolgáltatásokra mindig a játék, a system seller címek adták el a konzolt. Nagyoknak és kicsiknek egyaránt és hidd el van ami nem változik. Szolgáltatás vagy windows ide vagy oda. Gondolod lesz esélye az xboxnak köv genben egy Spiderman 2, Bloodborne 2, TLoU2-3, Hzd2, Uc5, Demon Souls, Death Streanding stb. ellenében? Sok szerencsét! Mit tud felmutatni csábítóbatt az xbox? Dedikált szervereket? Ugyan már, ne röhögtesd ki magad! Bár amíg ilyen alacsony igényű, érzelmileg elcsökevényesedett fogyasztói vannak az ms-nek nem fognak a játékfejlesztésekre beruházni. Mert hát nincs rá igény...Elég a Fornite meg a Fifa, Cod. Ja a 12 éveseknek vagy az érzelmileg éretlen "felnőtteknek"esetleg. Nekem 39 évesen nagyobb igényeim vannak, jó ha van választék és játékokban nem szolgáltatásokban! Pedig de jó lenne ha az ms a lényegre kezdene el koncentrálni. A játékokra. De örülnék neki!
69.
69.
Száműzve is vannak!Pró gyerek szoba pc meg a garázs mert csak ott cigizünk meg piálunk discozunk.Meg ott ordibálhatok ha felbasz a windows ill bekávézva mindenki lemezlovas akar lenni!
68.
68.
Szerinted, ha a sonynak a saját op rendszere futna a pc-n akkor másképpen lenne?Pc mar nem nagyon fejlesztek mióta gyerek van.Inkább egy külföldi utazás!Meg baromi hülyén nézne ki egy baszom gépház a falon lévő tv mellett,előtt.De ha mutat valaki nekem egy XOX méretűt ill teljesítményűt hasonló árban akkor meggondolom:) Nekünk így kényelmes ill dizájnos a nappaliban.Meg hat ugye másra is használjuk.Zene,filmek,skype(igen kinectel)Én meg szedem le a filmeket miegymást torrexel,de ez titok :)Sokkal kényelmesebb és stílusosabb mint egy hangos hőlégfúvó!Akinek van prója is vagy izmosabb pc je az megerősíthet abban hogy nem tanácsos bekapcsolni ha alszik a kedvesed!
67.
67.
Marcus88
#65: A másik.
Azzal,hogy bevonta a PC-t ezzel konzol eladásoktól esnek el.
Nem csak most,de a következő generációban is.
Ez most olyan mint ha szöget ütöttek volna a saját koporsójukba.
A szolgáltatásokhoz amiből a pénzt keresik ahhoz előbb konzolt kell eladni.
Most ha én pc-n tolom és kibővíteném egy konzollal akkor ps-t veszek,mert miért vennék boxot.
66.
66.
Korai volt a Microsoft állandó netes bejelentése is akkoriban,hiába létezett a technológia,sokakat elriasztott.És láss csodát jön a game streaming egyre több oldalról.Hidd el van egy kis rálátásom a szerverekre ill száloptikát is kötök(ma mar csak néha szerencsére)Dedikált szerverek mondhatni elengethetetlenek és 20mb nettel meglepődnél mi mindenre képesek!De ha csak a fizika és al számítására használják,abban az esetben is a sonynak kevés lesz egy 15-20 Tflop os gép is hogy versenyben maradjon.Ugye egy rendesen megírt fizika+al elviheti egy gép teljes kapacitásának 60%-át is!
65.
65.
Drágább volt a box + gyengébb!Hidd el ha ez fordítva van a rajtnál akkor nem így lenne.De ezt majd a köv genben kiderül.Mert ha a sony nem oldja meg a crossplayt és gyengébb géppel,kinai minőséggel értékelhető szerverek nélkül(amit boritékolhatunk,hogy nem lesz neki)jön ki akkor nagy bajban lesz.Nálunk csak azért van pro mert rokontól átvettem 60ért mikor megjelent az xox.Én is lecseréltem a simát x re.És hidd el,csak akkor van bekapcsolva a pro ha valami ex pörög vagy a kislányom Minecraftozik bár azt is szívesebben teszi Xboxon mert több a barát.Sok embernek igen is fontos a teljesítmény és a sokoldalúság(meg a torrent) :)
64.
64.
Marcus88
#62: Az akarat meg van,igen vettek 5 új stúdiót,de én attól tartok,hogy nem fogják hozni a szintet.Amire azt mondja Kiss Pista,hogy na igen ez kell nekem!
Mert sajnos ez is benne van a pakliban.
62.
62.
Játékok terén(ami az exeket illeti)valóban van lemaradás.De azt bőségesen kompenzálja a windows egyedül a sony összes exével szemben.Nem beszélve a válalat egyéb ágairól és fejlesztett eszközeiről.A stúdiók felvásárlásával gondolom az exekre is gyúrni akarnak.Nekem a koromnál fogva már csak kikapcsolodás a játék barátokkal.Engem pl pont a sallang,szívet szorongató sztori ami már nem igazan tud megfogni.A qte az meg egyenesen sírba tud tenni.Az nem grafika,az elmegy egy sima fapados dvd lejátszón is!Tulajdonképpen csak előre tárazott jelenetek között ugrálsz a menüben.Meg a statikus hátterek texturák pl az említett Order,hogy egy atombombával sem tudnál kártokozni egy talpaspohárban az asztalon.Láthatatlan falak.Nekem sok sony exből ez jött le sajnos(kevés kivételével)vagy az újra skinezett wipeut amit Drive clubként árultak bar előbbiben nem teleportáltál vissza a pálya közepére egy rossz kanyar után(vagy igen?)Grán Turizmo régi kedvencem!(Szégyen!!!)Gow ott van csak kis túlzással Withcher halszem effektus.Szóval sony oldalon is vannak bajok jócskán csak ugye erről nem nagyon lehet beszélni mert az ottani felhasználó nagytöbbsége gyermek vagy fiatalkorú esetleg érzékenyebb lelkületű Boldog lennék ha a sony is visszatalálna egykori önmagához.Persze nem ahhoz amikor egy 180ezres ps2kellett kukázni utána pár hónappal meg egy 160 ezrest :) khmm akkori support!
60.
60.
Marcus88
#58: Az idő majd eldönti,készüljenek mind két oldalon jó játékok,mi akkor járunk a legjobban.
59.
59.
Marcus88
#56: Örülök neki,hogy ilyen bőkezű a MS.
Ezeknek kb a felével játszottam különböző platformokon az elmúlt 20 évben a másik fele nem érdekel.
Max egy pár van amit kipróbálnék.
Maradok továbbra is a PS-nél.
58.
58.
Hát,ha csak exekből állna a generáció jatékfelhozatala akkor bajban lennének a gamerek mindkét oldalon!Persze sony oldalon több van most,de tartalmukat tekintve nem mondhatom hogy tartós kikapcsolódást jelentenek.(egy-kettő kivételével)Nekik muszáj is az exkluzívokat tolni hiszen az anyagminőségen,szolgáltatásban s annak minőséében igencsak lemaradásban vannak(látszik a spórolás)azthiszem lesz pár ében belül tömeges ps pro kihalás pl.A köv genben azt gondolom megkapja a kegyelemdöfést.Ugye xbox erősebb volt mint a ps2,360 erősebb mint a ps3.Most a box picit gyengébb lett kezdetben meg iszonyatosan szar volt a marketing amit nehéz korrigálni,de biztos hogy még egyszer nem követnek el ekkora hibát!Ezért is készülnek több géppel+dedikál szerverek terén több mint évtizedes előnyre tett szert a Microsoft.Remélem megmarad a verseny de félek a sony nem fogja bírni anyagilag.Talán még mindig nyögik a felvásárolt szerverek árát a világ másik felén!Ugye kellettek hogy valamit nyújtani tudjanak de azok már édeskevesek lesznek a következő genben.Dedikált szervereket meg nem kis idő kiépíteni+rengeteg pénz!
56.
56.
Csak a teljesség kedvéért!Nem csak a Gow meg a Forza van benne kedves Marcus88 :)
55.
55.
Games coming later in 2019:
Gears 5 (2019)
Battletoads (2019)
Ori and the Will of the Wisp (2019)
Phoenix Point (TBC)
Afterparty (TBC)
Void Bastards (TBA)
Pathologic 2 (TBA)
Secret Neighbor (TBA)
The Good Life (TBA)
54.
54.
Games added February 2019:
Shadow of the Tomb Raider (February 7th)
The Walking Dead: The Complete First Season (February 7)
Pumped BMX Pro (February 7)
de Blob (February 14)
Batman: Return to Arkham (Xbox One Enhanced) (February 21)
Crackdown 3 (February 15)
Batman: Return to Arkham
Disney Epic Mickey 2: The Power of Two
Headlander
Alien Isolation (February 28th)
The Walking Dead: The Complete Second Season (February 28th)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...