Ilyenek lesznek az új Xbox-konzolok?

 • Írta: sirdani
 • 2019. február 22.
 • Pletyka
A francia JeuxVideo értesüléseiből egészen sok infót tudtunk meg az Xbox „Lockhart” és az Xbox „Anaconda” gépekről. Egyelőre persze semmilyen hivatalos megerősítésre nem számíthatunk, szóval érdemes óvatosan kezelni a hírt.

A Microsoft következő generációs koncepciója mindenesetre igazán érdekes. Két gép érkezésére számíthatunk, melyeket a francia értesülések szerint még az idei E3 során fel is villanthatnak.

Az Xbox Lockhart egy belépőszintű konzol lesz, lényegében egy olcsósított, lemezlejátszó nélküli verzió, mely elsősorban streamingre, illetve különböző film- és játéktartalmak letöltésére lesz kihegyezve.

Xbox Lockhart

 • CPU: egyedi 8 magos, 16 szálas (Zen 2)
 • GPU: egyedi Navi, 4+ teraflops
 • RAM: 12 GB GDDR6 memória
 • Tárhely: 1 TB NVMe 1+ GB/s SSD


A drágább, lemez olvasására is képes és jócskán erősebb verzió Xbox Anaconda néven fut egyelőre, melynek GPU-ja a lenyűgözően ható 12 teraflops elméleti számítási teljesítmény átlépésére is képes lehet. Összehasonlítás gyanánt érdemes megemlíteni, hogy a PlayStation 4 Pro 4,8, az Xbox One X 6 teraflops környékére lőhető be, szóval jókora gyorsulásra számíthatunk.

Xbox Anaconda

 • CPU: egyedi 8 magos, 16 szálas (Zen 2)
 • GPU: egyedi Navi, 12+ teraflops
 • RAM: 16 GB GDDR6 memória
 • Tárhely: 1 TB NVMe 1+ GB/s SSD


Mind a két gép villámgyorsan lesz képes betölteni a legújabb játékokat is, mivel tárhelyként egy elavultabb merevlemez helyett már alapfelszereltségként is SSD-t kapnak. Ha összegeznénk a specifikációkat, akkor azt mondhatjuk, hogy a Lockhart legfeljebb 1080p-ben lesz képes megfelelő sebesség mellett futtatni a játékokat, míg az Anaconda számára a natív 4K-s felbontás sem feltétlenül okozhat majd kihívást.

Ami pedig a játékokat illeti; a hírforrás szerint a Halo Infinite lesz az új generáció egyik nyitócíme, mely az új gépek mellett támogatni fogja az Xbox One-termékcsaládot is. A Halo Infinite és az új Xbox-konzolok elrajtolására valamikor 2020 vége felé számíthatunk.

Ezek is érdekelhetnek

91.
Nyarlako
#90: EW2ben amit el lehetett rontani megtették, nagyon látszik hogy más a rendező.
Dark souls 2 is olyan lett ugye amilyen, nem rossz de na. A 3mat imádom de ott is sok az újrafelhasznált terület meg cucc de legalább a sztorit szépen lezárta, nekem kánon az End of fire befejezés.
A From meg mindig akkor tündököl mikor új világokat csinálnak.
90.
kamgecam
#89: Uh bszki Tower of Latria tényleg az egyik legjobb ds helyszín. Jó ízlésed van. Azzal kiegyeznék ha a Bb 2 helyett egy űj IP jönne de hasonló gótikus világgal. De szerinted nem lehetne folytatni a Bb-? Képregénybe nagyon jó lett a folytatás. EW2vel nem játszottam, ezek szerint nem is fogok. :) Pedig első részét komáltam.
89.
Nyarlako
#88: Lesznek ott még beteg okkult fordulatok a sztoriban nyugi. Des remake...végülis jó lenne, de sokban le van maradva az elsö Dark soulstól is mechanikailag, a World-character tendency olyan marhaság amit azóta Miyazaki is megbánt, platinázni is rémálom volt. Nem dobta a gyík a pure moonstonet? Seeya in NG+++.
Mondjuk hangulatban máig a legerösebb talán, azóta se sikerült visszaadni a Tower of Latria meg a Valley of defilement feelinget.
BB2...ne, legyen valami hasonló, de nem kontárkodjunk bele ahogy a DS3mal is tökéletesen le lett zárva a trilógia.

Rage 2 engem nem hoz lázba, Doom eternal és Serious Sam 4 annál inkább fps fronton.

És ha már szar folytatások, mekkora hulladék az Evil within 2 te szentelt kutyaszar.
88.
kamgecam
#74: Én Demon Souls Remake-re gondoltam amit a Bluepoint games hegeszt a pletykák szerint, akik a Shadow of the Colossust csinálták. Ds 2 és DarkS4-nek én se örülnék annyira de a Bloodborne még bőven elfér a folytatás a gótikus viktoriánus setting miatt. De minden új játékot is támogatok Miyazakitól. : ) Igaz a Sekiro annyira nem jön be a japán félig realisztikus setting miatt, illetve nem jön át az a misztikum, titokzatosság mint a soulslike játékainál az a dark fantasys esszencia amit szeretek.. Attól még tuti vétél, csak nem biztos hogy első napos. Ami játék érdekel a közeljövöben az a Rage 2 és a Days Gone.
87.
Ultimate
#85: Csak a saját bizonyítványát állítja ki,nemhogy felsőbbrendű, inkább......:)
86.
Ultimate
#70: És akkor megint eljutottunk oda hogy az exeken kívül nincs játék.:)
A Fifa, COD és társaik pedig gyerekeknek és kábé érzelmi nyomorékoknak való. Ez egy 39 éves ember véleménye. Erre nem lennék büszke pláne nem hirdetném mert az irományaid alapján durva önjellemzés....
85.
godach
Elég a Fornite meg a Fifa, Cod. Ja a 12 éveseknek vagy az érzelmileg éretlen "felnőtteknek"esetleg. Nekem 39 évesen nagyobb igényeim vannak, jó ha van választék és játékokban nem szolgáltatásokban!

Ez is milyen már? Egyszerűen felháborító.
Ahogy neked most bejött az APEX úgy nem is tudom, miért érzed te magad felsőbbrendűnek, hogy ez egy természetes dolog, míg a Fortnite felhasználók vagy az xboxosok olyanok, amilyennek fentebb leírtad. Mindezt, 39 évesen.
Hozzáteszem, két képet láttam a fortniteból és xboxosnak sem vallom magam, viszont nekem 33 évesen, van annyi eszem, hogy attól ha valami nekem nem jön be, nem megyek bizonygatni minden hír alá.
Komoly bajok lehetnek nálad barátom. Remélem, nem fogod tudni ezt továbbadni...
84.
godach
#70: Megint az ms felhasználókkal személyeskedsz, aztán meg szaladsz a moderátorokhoz és háborogsz.
Elképesztő, felnőtt ember ként hogy lehet valaki ennyire szerelmes egy cégbe. Nem is elképesztő, inkább hihetetlen és félelmetes, hogy teljes emberként mozogsz köztünk a civil életben.
83.
frankdelgado
#70: Én mondtam, h gond lesz abbol h még mindíg a szüleiddel alszol....
82.
Nyarlako
#81: Ott meg ök cseszték el a launch-t azzal hogy túllötték az árat, és a box emiatt versenyképesebb volt. Plusz a 360 érában MS fronton sem volt hiány minöségi exekböl.
81.
Max3000
#80: Mennyi minőségi ex cím volt a ps3 korszakban,(szerintem korhoz mérten ütősebbek is mint a ps4 érában) akkor ennyi erővel ott is vezetnie kellett volna a ps3-nak legalább 50 millióval....................Errefel csak egy pár milliós eladáskülönbséget tudott behozni.
80.
Max3000
#70: Téged sem állítanálak be még egy zöldséges pult mellé sem.Ha azt hiszed a marketing nem fontos, meg egy termék rajtja,bemutatása és az ára,akkor nincs miről beszélni,exezhetsz egész nap jó bolond módjára.Már a konzolok rajtjakor 3-szor annyi ps fogyott mint xbox ergo megvolt pecsételve az xbox sorsa exek ide vagy oda.
79.
tsulok
#73: "Mit tud felmutatni csábítóbatt az xbox?Dedikált szervereket?"
Ez miben jelentkezik meg? Ha megnézel egy átlagos MP játékot mondjuk COD, akkor azok PS4-en kicsit jobbak: ugyanakkora a ping (mert ugyanazokon a fejlesztő/kiadó által bérelt gépeken fut a szerver, vagy ugyanúgy P2P), a matchmaking viszont rövidebb mert jóval több a PS4-es játékos. A crossplay utóbbin ezen segít és remélem pár év múlva minden PS XBOX multinál lesz cross-play. Mert az nem segít, ha pl a Battlefield PC és XBOX játékosok össze vannak engedve, de a konzolosoknál teljesen jól működne,

A State of Decay 2 pl MS játék még sincsenek dedikált szerverek. Az MS azt mondta minden play-sessionre mindenki kap egy dedikált szervert. Miért nem használták ezt.
De pl nézed meg a Halo 5 és mondjuk a legújabb COD között a ping különbséget nem nagyon van (azt hiszem már az is dedikált szervereken fut).

Azt is 6 éve hallani, hogy a ".Power of the Cloud". A Crackdown 3 mutatott is valamit, de 2015-ös demó-n még sokkal jobbnak látszott.

Most nem az Xbox-t szidom, mert az online infrastruktúrája tényleg jobb, és szerintem nagy siker lesz a következő Xbox. De eddig azt nem nagyon láttuk az Xbox dedikált szerverek előnyeit. Csak Xbox exkluzívok használják, de még ott se mind. A 3rd party játékok használhatnak saját dedikált gépeket (akár Azur-ból rendelve), és akkor ugyanazt kapjuk mind2 gépen. Én eddig nem láttam olyat amire csak az MS dedikált szerverei tudnak nyújtani, pedig már 6 éve be lett reklámozva. (A CD3 MP-re rá lehet fogni, de valljuk be azzal se lettünk előrébb)
78.
Back2U
Fut rajta a fortnite? Fut. Akkor meg?
77.
Fata Morgana
#62: Nagyon jó a meglátásod a témában, kár hogy rengetegen hordanak "szemellenzőt" ha a Sony-ról van szó.
Vettem a XO mellé én is egy PS4-et engem kb. 2db ex az ami érdekelt az egyik a Bloodborne és a Gow4 bár utóbbi is nagyon jó játék, de nincs szavatossága ahogy a Sony exek 99%-kának (kivétel a Bloodborne) 2-3 végigjátszás, és kb. ott porosodik a polcon.
76.
Nyarlako
Amúgy gyerekek, ez a platformharc kezd átmenni a kisiskola udvarának a szintjére. Mindketten letagadhattok most 30 évet,
75.
Nyarlako
#74: Na az akart lenni hogy egy sima HD remaster ott már kicsit kevés lenne mert sok dolgot at kellene gondolni és megvaltoztatni akkor már.
74.
Nyarlako
#70: Demon’s souls az Ps3mon van és egy sima, Bloodborne 2 ne legyen, ahogy Demon’s souls 2 és Dark souls 4 se. Szerencsere ha Miyazakin múlik nem is lesznek.
73.
Crow77
Biztos hogy az az érzelmileg elcsökevényesedett aki közösségben játszik sokszor nagyokat nevetve nem pedig az aki elpityeredik egy virtuális luvnya vagy faszi hánytatasain.
Legyen jó story,de akkor egy Ponyvaregény féle ne ilyen kétgombos félmeleg meg leszbikus család drámák!

Mit tud felmutatni csábítóbatt az xbox?Dedikált szervereket?

Ebből is látszik lövésed nincs sem a különbségről sem a benne rejlő lehetőségekről.

Bár amíg ilyen alacsony igényű, érzelmileg elcsökevényesedett fogyasztói vannak az ms-nek nem fognak a játékfejlesztésekre beruházni.
Csak remélni tudom,hogy a Sony nem a te igényeidet követi mert akkor egy kisméretű lcd kijelzős sikoltozó,zokogó kv fözővel is kijöhet,ha lesz rá qte meg 10000 ex
72.
Crow77
Ui:Talán a következő genben már szerk gomb is lesz!!!
71.
Crow77
Igen az igényeidet nagyban tükrözi a szerinted eszméletlen gyönyörű Order ami Resident Evil 1 szint magasabb textúrákkal.Tulajdonképpen ugyan úgy csak a karaktert meg a céltáblákat mozgatja a program.De mondhatnám az általad favorizált Gt is.Ott is volt fejlesztési idő csak a hangokra meg a röhejes fizikára nem futotta.De tech dolgokról inkább nem vitáznék veled hiszen vélhetően tizenévesek youtube csatornáin egészíted ki a lemaradásod ezen a téren!Sunset owerdrive még mindig alázza a spidermant :) Hzd na az tech csoda különösen a láthatatlan falak a víz stbTudom hogy neked egy csak qte elemeiből felépített félmeleg sztorit is eladhatnak 20+ezerért,de fogadd már el hogy azokna játékok sem tökéletesek csak azért mert te minden a sony hiányosságairól szóló hozzászólások sírvakadsz remegve(Mint egy bejelentett éden,legyen az akár a Tetris ugye!)
70.
kamgecam
#65: Nem fog kiderülni semmi, a köv genben a sony még jobban szét fogja alázni az ms-t. Te még jobban fogod verni az asztalt és magyarázkodsz hogy 6-7 évvel ezelőtti szar rajt miatt stb. A sony olyan szinten megalapozott a köv genben az exeknek hogy csuhajja! Kb az lesz mint a psx után mikor kijött a ps2. Hiába vered itt a szolgáltatásokra mindig a játék, a system seller címek adták el a konzolt. Nagyoknak és kicsiknek egyaránt és hidd el van ami nem változik. Szolgáltatás vagy windows ide vagy oda. Gondolod lesz esélye az xboxnak köv genben egy Spiderman 2, Bloodborne 2, TLoU2-3, Hzd2, Uc5, Demon Souls, Death Streanding stb. ellenében? Sok szerencsét! Mit tud felmutatni csábítóbatt az xbox? Dedikált szervereket? Ugyan már, ne röhögtesd ki magad! Bár amíg ilyen alacsony igényű, érzelmileg elcsökevényesedett fogyasztói vannak az ms-nek nem fognak a játékfejlesztésekre beruházni. Mert hát nincs rá igény...Elég a Fornite meg a Fifa, Cod. Ja a 12 éveseknek vagy az érzelmileg éretlen "felnőtteknek"esetleg. Nekem 39 évesen nagyobb igényeim vannak, jó ha van választék és játékokban nem szolgáltatásokban! Pedig de jó lenne ha az ms a lényegre kezdene el koncentrálni. A játékokra. De örülnék neki!
69.
Crow77
Száműzve is vannak!Pró gyerek szoba pc meg a garázs mert csak ott cigizünk meg piálunk discozunk.Meg ott ordibálhatok ha felbasz a windows ill bekávézva mindenki lemezlovas akar lenni!
68.
Crow77
Szerinted, ha a sonynak a saját op rendszere futna a pc-n akkor másképpen lenne?Pc mar nem nagyon fejlesztek mióta gyerek van.Inkább egy külföldi utazás!Meg baromi hülyén nézne ki egy baszom gépház a falon lévő tv mellett,előtt.De ha mutat valaki nekem egy XOX méretűt ill teljesítményűt hasonló árban akkor meggondolom:) Nekünk így kényelmes ill dizájnos a nappaliban.Meg hat ugye másra is használjuk.Zene,filmek,skype(igen kinectel)Én meg szedem le a filmeket miegymást torrexel,de ez titok :)Sokkal kényelmesebb és stílusosabb mint egy hangos hőlégfúvó!Akinek van prója is vagy izmosabb pc je az megerősíthet abban hogy nem tanácsos bekapcsolni ha alszik a kedvesed!
67.
Marcus88
#65: A másik.
Azzal,hogy bevonta a PC-t ezzel konzol eladásoktól esnek el.
Nem csak most,de a következő generációban is.
Ez most olyan mint ha szöget ütöttek volna a saját koporsójukba.
A szolgáltatásokhoz amiből a pénzt keresik ahhoz előbb konzolt kell eladni.
Most ha én pc-n tolom és kibővíteném egy konzollal akkor ps-t veszek,mert miért vennék boxot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...