HWSW: Bemutatkozott a Huawei Mate X

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 25.
  • Hardver
Link másolása
Ahogy az várható volt, a hivatalosan a mai nappal rajtoló barcelonai Mobile World Congress 2019 az előző évek egyik fő hívószava, az 5G mellett az összehajtható okostelefonoktól lesz hangos. Bemutatkozott a Huawei Mate X.

Egyelőre még nem tudni, hogy hosszútávon valóban életképes, meghatározó piaci szegmenssé növik ki magukat, vagy csupán erődemonstrációra alkalmas techdemók, mindenesetre a hajlítható (egyelőre jellemzően kettéhajtható) okostelefonok 2019-ben félig-meddig piacéretté váltak sok-sok évnyi kísérletezgetés és méregdrága fejlesztés eredményeként. A mezőny nehézsúlyú bajnokai közül a Samsung nem egészen egy héttel ezelőtt rukkolt elő saját hajlítható okostelefonjával, a Galaxy Folddal, a 2019-es Mobile World Congress nulladik napján pedig a Huawei rántotta le a leplet a hasonló elven felépülő - ám riválisától mégis több szempontból különböző Mate X-ről.

Bár a koncepció alapvetően hasonló, ezúttal nem lehet azt mondani, hogy a két rivális gyártó megoldása - a hagyományos okostelefonoknál megszokott egységes dizájnelv alapján - egymás kiköpött mása lenne. A Huawei Mate X a Samsung Galaxy Foldhoz képest eleve eggyel kevesebb kijelzővel rendelkezik, ami a koreaiak megoldásával ellentétben nem a középen összehajtható "füzet" B2-B3 oldalát, hanem B1-B4 oldalát fedi le. Vagyis összecsukva a telefon mindkét oldalán kijelző van, míg a Samsung esetében csak az egyik oldalra került egy - egyébként a csúcskészülékektől megszokotthoz képest - kis képátlójú panel.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

7.
7.
xSHx
#6: Új, gyerekcipőben járó technológia, azért ilyen drága. Most az a sok "hülye" aki megveszi fogja megalapozni/finanszírozni ennek a cuccnak a jövőjét. Ha beválik idővel olcsóbb lesz. Engem sem mozgat annyira ez a fejlesztés, de ha népszerű lesz akk 3év múlva én is meg az összes fintorgó is hasonlóval a zsebében fog futkozni az 100.
6.
6.
KRAT0S
Dehogynem tudunk,de egy hajlítható műanyagért ami összetörik a kezedben,azért biztos nem fogok 6-7-8-százezreket kiadni. Teljesen felesleges,valamelyik más iparágban biztos hasznos lesz,de a zsebedben nem hiszem...
5.
5.
rossitibi
Semminek sem tudtok örülni! Ha nem jönnének néha elő új dolgokkal, még mindíg a hatalmas gombos telefonok lennének kicsi zöld kijelzővel meg 10cm antennával.Egy értelme biztos van,kaptok egy nagy kijelzőt,a többit egyenlőre még nem tudjuk.Az egy más kérdés hogy be fut-e a dolog.Élőben nem láttam,lehet hogy tök gagyi és gyerekcipőben van,de az is lehet hogy durva jó cucc!
4.
4.
KRAT0S
Majd az milyen szép" lesz amikor a másik irányba hajtsák össze :D
3.
3.
Anti4730
Ertelme tenyleg nincs, viszont nagyon kéne egy:))
1.
1.
KRAT0S
Mivel nincs rajta üveg(legalábbis gondolom,mert akkor nem hajolna...)így az első eséstől szarrá törik,mivel mindenhogy a képernyőre esik
Mondjuk engem teljesen hidegen hagy ez a csiki-csuki,nem látom értelmét.
Kiváncsi leszek mi sül ki belőle
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...