Bedobta a törölközőt az Overkill's The Walking Dead

  • Írta: szlav
  • 2019. február 27.
  • Gyászhír
Hivatalosan is halottnak nyilváníthatjuk az Overkill és a Starbreeze által tavaly ősszel piacra dobott The Walking Dead-játékot. A konzolos változatok már biztosan nem készülnek el, és a játék hamarosan eltűnhet a Steam kínálatából is.

Ígéretes játéknak indult, mégis hamar megindult a süllyesztőn az Overkill's The Walking Dead. A kiábrándítóra sikerült játék a kezdetektől fogva gyengén teljesített a kasszáknál, és az sem utalt semmi jóra, hogy a gyenge startot követően a kiadó elnöke hamar el is hagyta a csapatát. A játék népszerűségén persze dobhatott volna valamit az ide-oda tologatott konzolos verzió, azonban alig egy hete már az is elég vészjóslónak tűnt, amikor a PlayStation Store elkezdte visszatéríteni az előrendelők pénzét.

Ennek nyomán pedig a mai napon érkezett a halálhír a Skyboundtól, hogy a kiábrándító fejlemények miatt véglegesen visszavonták a The Walking Dead-jogokat a Starbreeze Studiostól, ezzel pedig effektíve elvágták a velük kötött kapcsolatot. A posztban megemlítették, hogy a játék teljesítménye alulmúlta mindenki elvárásait, emiatt pedig a rajongók elnézését kérik.

Mit jelent ez a játék jövőjére nézve? A konzolos változatról egész biztosan lemondhatunk, de a PC-s verziónál sem sokkal rózsásabb a helyzet. A VG247 forrásai szerint a Starbreeze a közeljövőben a Steam kínálatából is visszavonja majd a játékot. Különös módon azonban azt is elárulták, hogy lehetséges, hogy az eddigi vásárlók még egy frissítést kaphatnak, ugyanis a Starbreeze és a Skybound jelenleg is tárgyal a korábban megígért Season 2 sorsát illetően.

10.
markoci555
én adtam volna neki egy esélyt később, egy nagy leárazásnál, ha már foglalkoztak normálisan vele a készítők, hisz a payday-t eléggé szeretem
de hát a zsaruk legalább visszalőnek és van realitás alapja az egésznek egy rablással
itt miért nem menekülünk inkább el és milyen **** bázis az amit ilyen könnyen betörnek a zombik?
9.
GAMEROD
Idő és pénzpocsékolás volt ez a játék. És ez azokra az embereknek a szemére hányható akik megtervezték a játékmenetet, és a helyszíneket. Olyannak kellett volna lennie mint a State Of Decay-nek mert egyedül annak van a legtöbb köze a Walking Dead atmoszférájához.
8.
Tomie7
#7: Elég ezt megnézned https://www.youtube.com/watch?v=HOj3hPrpG7g
7.
Keczanm
#5: Nagyon koszi az objektiv valaszt! :) Ha lesz egy kis idom megnezem a tesztet. :)
6.
mestermagyar
#5: Ja és mégha lenne is valami értéke akkor a 60 dolcsis ár végképp elveszi a kedved.
5.
mestermagyar
#4: A leggenerikusabb zombivédős játék amivel csak találkozni lehet. Mindezt az Overkill devjei készítették akik egy népszerű brandet raktak le már ilyen témában. Tehát csak van pár bejárat és a sétáló fos zombikat le kell lőnöd majd visszaépíteni. Néha vannak "csapdák", de unalmasabbak mint hangzik. Nagyon kevés a tartalom. Otherworld tesztet nézd meg yutyubon ha akarsz belőle végtelenül unalmas gameplayt látni miközben a sárga földig oltja.

Ezek az okai kollektíven hogy jó messze el fogják kerülni a Walking Dead birtokosai őket. Csak hasonlítsd össze azzal hogy a Telltale mit rakott össze és megérted.
4.
Keczanm
Sziasztok!
Valaki objektiven le tudna irni, miert volt ekkora bukas? Ertem, hogy mindenki szidja, de tenyleg erdekelnenek a valos okok, mert magat a WC sorozatot nagyon szeretem. Elore is koszi az infokat. :)
3.
crytek
Bundleba még tudnak majd kis pénzt szerezni belőle ,várjuk. A nem létező haverokkal majd tolunk kis coopot..
2.
pjoco
#1: Igen, gyanus volt már az a kijelentés is. :D
1.
Gykrizsi
Aranyosak, hogy a múlt héten még biztosították az embereket, hogy készül. Mondjuk sokat nem veszít vele senki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...