Activision: a kirúgások vissza is üthetnek

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 3.
  • Biznisz
Link másolása
A hónap közepén tartotta negyedéves pénzügyi beszámolóját az Activision Blizzard, ahol az újabb rekordbevétel mellett azt is elárulta a kiadó, közel 800 alkalmazottól válik meg. Lehet, hogy ez a döntés negatívan hat majd a jövőben az üzletre.

Az Activision Blizzard a február közepén tartott negyedéves pénzügyi beszámolója alkalmával nemcsak rekordbevételről számolt be, de azt is megerősítette, hogy közel 800 alkalmazottól válik meg. Ennek apropóján készített egy összegző jelentést a kiadó, amiben arra a megállapításra jutottak a szerzők, hogy a kirúgások akár negatívan is hathatnak majd a cég jövőbeli üzleti éveire.

És nem feltétlenül a kirúgások utáni kompenzációnak és végkielégítésnek tervezett 150 millió dollár kifizetése fogja majd két vállra fektetni a kiadót. A jelentés szerint a szervezetátalakítás lehetővé teszi, hogy jobb lehetőségeket kínáljanak a tehetségeknek, miközben az üzleti oldalról is hatékonyabban tudnak majd működni. Közben viszont arról is szó esik a kockázatelemzésben, hogy nincs rá semmilyen garancia, hogy az átszervezés előtti állapotoknál hatékonyabb és eredményesebb lesz a vállalat működése. Ez pedig azt is eredményezheti, hogy további szervezeti átalakításokra is szükség lehet, ami újabb költségekkel jár majd. Ami viszont talán nagyobb probléma lehet, hogy az újabb átszervezések a munkamorálra, a termelékenységre, illetve a magasan képzett új szakemberek kiadóhoz csábítására is kihatással lehet.

27.
27.
kopic
Remelem, hogy csodbe mennek. Komolyan mondom...
16.
16.
#13: Es ez egy nagy elonye. En pl szerettem nagyon a Ghost in The Shell Online fps-t erre bezartak, szerettem a Paragont, vege van, elkezdesz valamit, aztab ki tudja meddig tart manapsag?
11.
11.
Duken
#10: Miiiiii vaaaaan? Fortnite kapta a goty-t joysticken? Vicc! Ez tényleg szánalom.
10.
10.
Lorthirash
#9: Ja és a lényeg, hogy igazából egy nagy szar a Fortnite és év játéka díjat kap a God of War helyett golden joysticken, ez a szánalom.
9.
9.
Lorthirash
#8: Nekem vannak elveim.
A Metro-t se fogok megvenni Epic Store-ban inkább kivárom steamest.
Egész egyszerűen azért mert rühellem a céget a Fortniteal együtt , meg hogy ilyen nagy lett az arcuk a siker miatt, holott semmi közük nincs hozzá csak össze lopják az ötleteket más játékokból, most éppen az APEX van soron és abból lopnak.
Egyedi saját ötletük nincsen így inkább lopnak.
8.
8.
Heldengeist
#3: Sokan mondják ezt róluk is és az EA-ről is, aztán a következő nagyobb megjelenésnél nyitják a tárcát. Kíváncsi vagyok, hány embernek tényleg az az utolsó csepp, aki ezt így kijelenti.
3.
3.
Lorthirash
#2: Egy biztos, soha többé nem veszek activision produktumot, a legjobb az lenne ha a Blizzard letudna válni az Activisionról.
2.
2.
Lorthirash
Nem értem mit művel az Activision, teljesen romba dönti azt amit a Blizzard felépített, amit az ott dolgozók tettek lehetővé.

1.
1.
Extol
Nem csodálkoznék, nincs az a pénzmennyiség amit a sok kapzsi fejes be ne tudna nyelni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...